in

Lovecraft’ın “Uzaydan Düşen Renk” Uyarlamasının Başrolü Nicolas Cage Oldu

H.P. Lovecraft’ın “Uzaydan Düşen Renk” (Color Out of Space) adlı öyküsünden uyarlanan filmin başrolüne Nicolas Cage getirildi.

color out of space nicolas cage
- Reklam -

Ünlü korku yönetmeni Richard Stanley‘nin ilk kez 2015’te duyurduğu ama o zamandan beri derin bir sessizliğe gömülen “Uzaydan Düşen Renk” (Color Out of Space) filminden yeni haberler var.

The Wrap’ta yer alan açıklamaya göre filmin başrolü için ünlü aktör Nicolas Cage ile anlaşma sağlandı. Cage, 21. yüzyılın karmaşasından kaçmak için İngiltere’nin kırsal alanlarına yerleşen fakat günün birinde bahçelerine tuhaf renkli bir göktaşı düşen ve akabinde korkunç olaylar yaşayan bir ailenin reisini canlandıracak. Dünya’ya düşen bu göktaşı tarifi imkânsız bir renk saçmakta ve hem toprakları hem tarım ürünlerini hem de canlıları etkileyip değiştirmektedir. Çiftinin kendisi ve ailesi de dâhil…

- Reklam -

H.P. Lovecraft’ın 1927 yılında kaleme aldığı ünlü hikâye daha önce pek çok kereler (1965, 1987, 2010 ve 2017) sinemaya uyarlanmış ancak hiçbiri vasatın üstüne çıkamamıştı. Bakalım Hardware ve Dr. Moreau’nun Adası gibi filmlerle tanıdığımız Richard Stanley bu kez bizlere o dehşeti hakkıyla yaşatmayı başarabilecek mi? Kendisinin vakti zamanında konuyla ilgili yaptığı açıklama şöyleydi:
Artık ürkütücü bir Lovecraft uyarlamasının zamanı gelmişti. Ben uzun süredir bir “kötü yolculuk” filmi yapmak istiyordum, Color Out of Space ise gerçekten çok ama çok “kötülük” içeren bir yolculuk öyküsü.
Filmde Nicolas Cage’e Joely Richardson, Tommy Chong, Elliot Knight, Julian Hilliard ve Q’Orianka Kilcher eşlik edecek. Çekimlere önümüzdeki ay başlanması bekleniyor.

- Reklam -

M. İhsan Tatari

Yirmi yılı aşkın bir zamandır fantastik edebiyat, bilimkurgu, çizgi roman ve bilgisayar oyunlarıyla haşır neşir oluyor.

Fantastik edebiyat alanında dört basılı kitabı bulunan yazar, Kayıp Rıhtım'ın yanı sıra Oyungezer dergisinde de serbest yazar olarak çalışmakta, çeşitli yayınevlerinde çevirmen ve editör olarak görev almaktadır.

5 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for Bay_Karamsar Bay_Karamsar dedi ki:

    Richard Stanley’nin tarzını ve yaptığı işleri aklıma getirince, şimdiden filmin olası tonu, tarzı ve alacağı yorumları aklıma üşüşmeye başladı. A sınıfı film bekleyenler için beklentiyi karşılamayan, B sınıfı filmlere alışkın bünyeler içinse keyifli bir seyirlik çıkacaktır.

    Yani, beklentim bu yönde.

  2. Avatar for mit mit dedi ki:

    Zaten belli bir kesim yönetmeni yere göğe sığdırmazken genel izleyiciyse filmlerini pek sevmemiş. Çektiği filmlerin IMDB ortalaması hep düşük. Ama çok sıkı bir hayran kitlesi de var. Bakalım ne olacak? :slight_smile:

  3. Avatar for Pardus Pardus dedi ki:

    N. Cage oynarsa korkmam gibi geliyor. :smiley:

  4. Avatar for AeroKnight-sama AeroKnight-sama dedi ki:

    Sinema dünyasına bir türlü hakkını vererek kazandırılamadı canım HP Lovecraft.

  5. Avatar for HamdemitAbi HamdemitAbi dedi ki:

    Siyah beyaz yapmadıkları sürece nasıl altından kalkabilecekler hakikaten merak uyandırıcı

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

mathilda inceleme ust1

Buhranla Dolup Taşan Bir Yaşam: Mathilda

blade wesley snipes

“Blade” Televizyon Dizisi Olabilir