in ,

Hüseyin Elmalıpınar Yaşamını Yitirdi: Ünlü Sinema ve Dizi Oyuncusuna Veda

Hüseyin Elmalıpınar hayatını kaybetti. Birçok sinema ve dizide yer almış olan ünlü oyuncu, geçirdiği kalp krizi sonucu 51 yaşında aramızdan ayrıldı.

Hüseyin Elmalıpınar Yaşamını Yitirdi
- Reklam -
- Reklam -

Hüseyin Elmalıpınar yaşamını yitirdi. Birçok sinema ve dizi filmde yer almış olan oyuncu, geçirdiği kalp krizi sonucu 51 yaşında hayata veda etti.

Kolpaçino, Kutsal Damacana, Yaşar Ne Yaşar Ne Yaşamaz, Bizim Semtin Çocukları gibi filmlerin yanı sıra Çiçek Taksi, Deli Yürek, Kurtlar Vadisi, Yabancı Damat, Cesur Yürek, Ezel ve son olarak 2021 yılında oynadığı Dünya Hali gibi dizilerle tanınan Hüseyin Elmalıpınar, Şişli Feriköy mezarlığı yakınlarında bir sokakta yürüdüğü sırada geçirdiği kalp krizi sonucu erken bir yaşta aramızdan ayrıldı. Hastaneye kaldırılan oyuncu, yapılan müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

23 Mart 1971 tarihinde Ankara’da dünyaya gelen Elmalıpınar, ilk ve orta öğrenimini Ankara’da tamamladı. Oyunculukla ilgili herhangi bir profesyonel eğitim almadan, alaylı olarak sahnelere dahil oldu.

- Reklam -

Tiyatroya Ankara Ekin Tiyatrosu’nda başladı. Ancak asıl tanınmasını sağlayan yapım ise 1995 yılında Çiçek Taksi dizisi ile ekranlarda yer alması ile oldu. Ardından onlarca farklı dizide rol aldı.

Yaşamını Yitiren Hüseyin Elmalıpınar, Kutsal Damacana’daki Repliği ile Akıllara Kazındı

Hüseyin Elmalıpınar Ölüm

Elmalıpınar 2007 yılında vizyona giren ve Kamil Aydın ile Ahmet Yılmaz tarafından yönetilen Kutsal Damacana filminde ufak bir rol aldı. Rolü ufak olmasına rağmen unutulmayacak bir repliğe imza atan oyuncu, yıllar sonra bile adı anıldığında bu repliği ile akıllarda kaldı.

2009 yılında yine başrolünde Şafak Sezer’in rol aldığı başka bir yapımda, Kolpaçino filminde rol aldı ve Hüseyin adındaki bir kabadayıyı oynadı. 2005-2007 yılları arasında yayınlanan Acı Hayat dizisinde, önce “Terzi”nin, daha sonra “Mehmet Kosovalı”nın sağ kolu olan “Numan” karakterini canlandırmanın yanı sıra bir çok dizi ve filmde rol aldı.

Ünlü İsimlerden Taziye Mesajları

Oyuncunun ölüm haberi sonrası, rol arkadaşları ve farklı isimler de sosyal medya üzerinden baş sağlığı mesajlarını paylaştılar.

- Reklam -

Şafak Sezer, “Uğurlar olsun, başımız sağ olsun” mesajını paylaştı. Tiyatro oyuncusu Orhan Aydın, “Toprağın çiçek koksun kardeşim,” derken, şarkıcı Metin Şentürk ise “Sinemaya ve tiyatroya yıllarını vermiş, canlandırdığı karakterlerin replikleri binlerce kişi tarafından ezberlenmiş Hüseyin Elmalıpınar’a Allah’tan rahmet, tüm sevenlerine başsağlığı diliyorum.” cümlelerini paylaştı.

Kayıp Rıhtım’da da yazılarıyla tanınan Çizgi Roman Araştırmacısı Ümit Kireççi ise şunları söyledi:

“Yaklaşık 25 senelik bir tanışıklık, Ankara’da geçen günlerimizde iş konuştuk, İstanbul’a taşındığımızda ortak sefaletimizi, piyasayı, parasızlığı…

Hüseyin Elmalıpınar 51 yaşında aramızdan ayrılmış. Işıklar içinde uyusun.”

Hüseyin Elmalıpınar’ın yer aldığı hangi yapımları izlediniz? Oyuncu ile ilgili görüşlerinizi Kayıp Rıhtım Forum üzerinden bizlerle paylaşabilirsiniz.

Hakan Tunç

Kocaeli Üniversitesi'nden mezun. Kitap okumayı, film izlemeyi ve özellikle animeleri çok sever.

2 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for Kehribar Kehribar dedi ki:

    Başımız sağ olsun. (20)

  2. Avatar for Pardus Pardus dedi ki:

    Allah rahmet eylesin.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

2022 Oscar Ödülleri İzlenme Rakamları

Oscar Ödülleri “Seyircinin Seçimi” Kategorisinin Adayları Belli Oldu

IMDb Top 250 sıralama algoritma güncelleme

IMDb Top 250 Algoritması Güncellendi: Amerikalı Olmayan Kullanıcıların Oyları Daha Az Etkili Olacak