in

Kült Bilimkurgu Serisi Hyperion Film Oluyor: Dizi Uyarlamasından Vazgeçildi

Hyperion film oluyor. Dan Simmons’ın ünlü bilimkurgu serisi rotasını değiştirdi. Yapım televizyona değil, sinemaya uyarlanacak.

Hyperion Film Oluyor
- Reklam -

Hyperion film uyarlaması netlik kazandı. Dan Simmons imzalı bilimkurgu serisi için dizi adaptasyonu çalışmaları sürüyordu. Alınan yeni bir kararla serinin rotası televizyondan sinemaya kırıldı.

Dan Simmons tarafından yazılan dört kitaplık bilimkurgu serisi Hyperion‘un bir süredir dizi olacağı konuşuluyordu. Bradley Cooper‘ın da işin içinde olduğu yapım, SYFY kanalı için bir dizi olarak tasarlanmıştı. Ancak bundan vazgeçildi ve Warner Bros. stüdyolarında sinema filmi olmasına karar verildi. Yapımcı Graham King projenin başında olacak. HBO’nun Watchmen dizisinin baş yapımcısı olarak büyük başarı yakalayan Tom Spezialy ise diziden filme geçiş yapan uyarlamaya yardımcı olacak. Sekiz kez Oscar adayı olan Bradley Cooper ise A Star Is Born‘da yardımcı yapımcı olarak görev yapan Weston Middleton ile Hyperion uyarlamasıyla yeni hamleler yapacak.

Seri, 1989 çıkışlı Hyperion, 1990 çıkışlı The Fall of Hyperion, 1996 çıkışlı Endymion ve son olarak 1997 tarihinde yayımlanan The Rise of Endymion kitaplarını içeriyor. Kitaplar, Eski Dünya’nın yok edilmesinden 700 yıl sonra geçen ve tüm galaksinin savaşta olduğu bir zamanda başlayan bir macerayı anlatıyor. Romanın konusu, Hyperion’un Zaman Mezarları gezegeninin sırlarını çözme görevinde olan farklı geçmişlere sahip yedi yabancıya (yedi hacı) dayanıyor. Hacıların her biri, bildikleri gibi insanlığı kurtaracak bilgi ve güce tek başlarına sahip olduklarına inanıyor.

- Reklam -

Hyperion Filmi Çekimleri için Henüz Tarih Verilmedi

Hyperion - Dan Simmons

Dilimize nihayet bu yılın başında Pegasus Yayınları tarafından kazandırılan serinin ilk kitabı ile ülkemiz okurları da ilk kitaba erişim imkânı buldu. Eleştirmenler ve okurlarca oldukça beğenilen kitap serisinin, dizi uyarlamasından neden vazgeçildiği ve neden sinema filmi olma yolunda adımlar atıldığına dair herhangi bir açıklama yapılmış değil. Ancak gişede oldukça iyi sonuçlar elde eden Dune‘un başarısının ardından yapımcıların böyle bir karar alması da mantıklı gözüküyor. Sinema filmi kararı, Dune gibi daha derinlemesine hikâye anlatımına ve karakter gelişimine izin verecek. Ayrıca hayranların her bölüm için sinemaya gelmesini sağlayacak ve bu da daha fazla finansal kâr anlamına gelecek.

- Reklam -

Hyperion kitabını okumuş muydunuz? Romanın dizi yerine sinema filmi uyarlamasının yapılması konusunda sizler neler düşünüyorsunuz? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum‘da bizlerle paylaşabilirsiniz.

Kaynak: Collider

Hakan Tunç

Kocaeli Üniversitesi'nden mezun. Kitap okumayı, film izlemeyi ve özellikle animeleri çok sever.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Çocuk Bilimkurgu Nebula Ödülleri çin

Tarihin İlk Çocuk Bilimkurgu Edebiyatı Ödülleri Çin’de Düzenlendi

nike sanal ayakkabı metaverse

Nike, Sanal Ayakkabı Tasarlayacak: Metaverse Çağı Hız Kazandı