in

Kıyamet Sonrası Bilimkurgu Filmi “I Am Legend”ın Devamı Çekiliyor

I Am Legend 2 filmi geliyor. Kült bilimkurgu yapımı Ben Efsaneyim, yıllar sonra devam yapımına kavuşuyor. Yeni yapımda Will Smith’e Michael B. Jordan da katılıyor.

i am legend 2 will smith - Michael B. Jordan
- Reklam -
- Reklam -

I Am Legend 2 için hazırlıklar başladı. Ünlü korku yapımı Ben Efsaneyim, yıllar sonra devam filmine kavuşuyor. Will Smith rolüne geri dönerken bu defa kendisine Michael B. Jordan da eşlik ediyor.

Amerikalı bilimkurgu ve korku yazarı Richard Matheson’ın 1954’te yayımlanan ve Türkçeye son olarak Ben, Efsane adıyla kazandırılan I am Legend kitabından uyarlanan film, kısa zamanda kendisine geniş bir izleyici kitlesi yakalamayı başarmıştı. 2007 tarihli en güncel uyarlamayı Constantine ve Catching Fire ile adından söz ettiren Francis Lawrence yönetmişti.

Kitap daha önce 1964’te The Last Man on Earth ve 1971’de The Omega Man adlarıyla beyaz perdeye taşınmıştı.

- Reklam -

2007 tarihli film, bir salgının insanlığın çoğunu öldürmesinden ve geri kalanları da vampir benzeri canavarlara dönüştürmesinden sonra, New York City’de hayatta kalan son kişinin korku dolu macerasını konu almıştı.

Aradan geçen 15 yılın ardından yeni bir devam hikayesinin yolda olduğu duyuruldu. İlk filmin de senaryosunu kaleme alan ve 2011’de A Beautiful Mind ile Oscar’a layık görülen Akiva Goldsman’ın yeni yapım için geri döneceği gelen haberler arasında. Goldsman’a senaryo konusunda Elizabeth Raposo ve Michael B. Jordan eşlik edecek.

I Am Legend 2 Filminin Konusu Hakkında Detaylar Açıklanmadı

İlk film 150 milyon dolarlık bütçesiyle dünya çapında 585 milyon dolar gişe hasılatı elde etmeyi başarmıştı. Ben Efsaneyim’de Will Smith’e eşlik eden isimler ise Alice Braga, Charlie Tahan ve Sally Richardson-Whitfield olmuştu.

I Am Legend filmi izleyicileri ikiye bölen bir finale sahipti. Kimileri Will Smith’in karakterinin patlamada kendini feda ettiğini ve yanında canavarlardan bazılarını da götürdüğünü öne sürüyordu. Smith’in hayat verdiği Robert Neville, böylece Anna ve Ethan’ı kurtarmış oluyordu. Ancak görünüşe göre Neville patlamadan bir şekilde kurtulmayı başarıyor.

i am legend 2 will smith

- Reklam -

Smith, filmin resmileşmesinden sonra ilk yapımdaki şehrin bir manzarasını paylaşarak Michael B. Jordan’ı etiketledi.

Devam filminin konusu hakkında ise pek fazla detay bilinmiyor. Ancak Richard Matheson’ın Robert Neville karakterini konu alan ve Other Stories (Diğer Hikâyeler) adı altında toplanan başka hikâyeleri de olduğu biliniyor.

Yapımın uyarlandığı kitaba dair sitemizde yer alan inceleme yazısını okumak için buraya tıklayabilirsiniz.

Siz I Am Legend 2 filminden neler bekliyorsunuz? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da bizimle paylaşabilirsiniz.

Kaynak: Collider

Devrim Beyaz

Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü mezunuyum. 2016'dan beri serbest editörlük yapıyor, çeşitli internet siteleri ve dergiler için haber ve incelemeler kaleme alıyorum.

7 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for fox fox dedi ki:

    Çekilmesin. 20karakter

  2. Avatar for Pardus Pardus dedi ki:

    İyi veya kötü olması gereken bir sonla bitti zaten. Daha fazla uzatmayın, batırmayın ya da kısaca çekilmesin.

  3. Avatar for Emre_Duman Emre_Duman dedi ki:

    Bence çok güzel bir şey. Filmin zaten bilinmeyen daha çok gizemli yönleri vardı. İlk izlediğim zaman gözlerim ikinci filmini aramıştı. İnşallah güzel bir başarı olur merakla bekliyoruz.

  4. Avatar for alper alper dedi ki:

    Kitabın hikayesi daha güzel değil mi? Kitabın hikayesinin gelişimi ve vardığı yer bence filmden çok daha iyi.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

2 cevap daha var.

Son Ayı - Hannah Gold | Haftanın Kitabı #212

Son Ayı – Hannah Gold | Haftanın Kitabı #212

deniz kızı mumyası japonya

Japonya’daki 300 Yıllık ‘Deniz Kızı Mumyası’sının Gizemi Çözülmeye Çalışılıyor