in

İsmi Sıklıkla James Bond Rolüyle Anılan Idris Elba, 007’yi Canlandırmakla İlgilenmediğini Açıkladı

Idris Elba, James Bond rolü hakkında yeni bir açıklama yaptı. Yıldız oyuncu, 007 karakterinin hedefleri arasında yer almadığını söyledi.

idris elba james bond açıklaması
- Reklam -
- Reklam -

Idris Elba, James Bond hakkında yeni bir açıklama yaptı. Britanyalı aktör, kendisinden duyulan beklentinin farkında olduğunu kaydederken bu rolü kariyer hedefleri arasında görmediğini de söyledi.

1952 yılında yazar Ian Fleming tarafından yaratılan, 1962’den itibaren ise sinema dünyasının önemli figürlerinden birisine dönüşen James Bond karakteri için yeni isim arayışı sürüyor.

Daniel Craig’in başrolünde olduğu No Time to Die (Ölmek için Zaman Yok) ile birlikte, seride bir çağ daha kapanmıştı. Craig, 2006’dan bu yana (Casino Royale, Quantum of Solace, Skyfall, Spectre) yapımlarında ikonik karaktere hayat vermişti.

- Reklam -

Craig’in ayrılığından sonra “Sıradaki James Bond kim olacak?” sorusu tekrar gündeme geldi. Filmin yapımcısı Metro-Goldwyn-Mayer Stüdyoları’nın Amazon’a satılmasıyla dev marka da el değiştirdi.

Yapımcı Barbara Broccoli ise sıradaki Bond’un Idris Elba olabileceğine dair bir görüş bildirmişti. Şimdiyse Elba’dan konuya dair net bir açıklama geldi.

Idris Elba, James Bond Rolüne Sıcak Bakmıyor

Idris Elba, George Miller’ın The Thousand Years of Longing filminin tanıtımı kapsamında katıldığı The Shop adlı podcast programında sıradaki Bond olmayacağını belirtti ve kariyer hedeflerinden bahsetti.

“Bu benim kariyerim için bir hedef noktası değil,” ifadesini kullanan Elba, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Bond’u oynamanın kişisel hedeflerimi tatmin edeceğini sanmıyorum. Bir ulusun iradesini kesinlikle tatmin edecek. Yalan söylemeyeceğim, dünyanın her köşesine gidiyorum ve farklı kültürlerle temas ediyorum. Konu her zaman Bond’a geliyor. Bu noktada, bunun beni aştığını hissediyorum. Yapmalı mıyım, yapacak mıyım sorusu değil, halkın iradesinin dayattığı bir şey bu.”

idris elba james bond karakteri

Elba, eğer Bond rolünü alsaydı birçok hayranın hayalindeki gibi sinema tarihinin en ünlü ajanını canlandıran ilk siyah aktör olacaktı. Elba ise konuya dair şu soruyu yöneltiyor:

- Reklam -

“Eğer gerçekten James Bond’u canlandırmam konusunda hemfikirseniz, kendinize bunun nedenini sorabilir ve gerçekten o karakteri neden oynamam gerektiğini düşündüğünüzü yanıtlayabilir misiniz? Bu karakteri canlandıran ilk siyah olmam fikrinin herhangi bir çekici yanı var mı?”

Yeni James Bond’un Etnik Kökeni Değişebilir

Barbara Broccoli daha sonra yaptığı açıklamalarda, kadın Bond konusunun gündemde olmadığını belirtmişti. Broccoli, James Bond’un erkek ve İngiliz olacağını belirtirken etnik köken açısından farklılığa gidilebileceğini aktarmıştı.

Yeni James Bond için düşünülen adaylar arasında Regé-Jean Page, Tom Hardy, Henry Cavill ve Jacob Elordi gibi isimler yer alıyor.

idris elba sıradaki james bond

Öte yandan Elba, Luther dizisindeki John Luther karakterini yeniden canlandırmaya hazırlanıyor.

Idris Elba’nın görüşleri hakkında sizin fikirleriniz neler? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da bizimle paylaşabilirsiniz.

Kaynak: Collider

Eda Aydın

1992 yılında Bursa'da doğdum. Radyo, Sinema ve Televizyon Bölümü mezunuyum. Filmler, kitaplar hakkında inceleme ve görüş yazıları yazıyorum. Tanpınar'ı seviyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

The Rings of Power Ismael Cruz Cordova siyah elf

Yüzüklerin Efendisi Dizisinde Siyah Elfi Canlandıran Oyuncu, İki Yıldır Nefret Mesajları Aldığını Açıkladı

Cehennem Boş, Tüm Şeytanlar Burada - Prömiyer Antalya

“Cehennem Boş Tüm Şeytanlar Burada” Filmi, Türkiye Prömiyerini Antalya’da Yapıyor