in

If It Bleeds: Stephen King’in Yeni Novella Kitabından 3 Uyarlama Geliyor

Stephen King imzalı novella kitabı If It Bleeds, ayrı ayrı uyarlamalara konu olmak üzere. Netflix, Blumhouse, Ryan Murphy ve dahası da işin içinde.

If It Bleeds - Stephen King Uyarlama Film
- Reklam -
- Reklam -

Stephen King uyarlama haberleri ile karşımıza çıkmaya devam ediyor. Yazarın yeni kitaplarından If It Bleeds, içerisinde bulundurduğu 4 novelladan üçünü beyaz perdeye taşımak üzere. Pek çok farklı kaynak yazarın yeni eseri için teklifte bulundu.

Netflix & John Lee Hancock / Jason Blum / Ryan Murphy/ Ben Stiller ve Darren Arronofsky gibi sektörde başarılı işlere imza atan kişi ve yapım şirketleri, yazarın yeni kitabından payına düşeni almak için yola çıktı.  Üretken yazar Stephen King, bu durum hakkında hâlâ bir açıklama yapmış değil.

Netflix, Blumhouse ve Ryan Murphy tarafından kurulan ilk ekip kitabın ilk öyküsüne talip oldu. John Lee Hancock’un uyarlayıp yöneteceği novella Mr. Harrigan’s Phone adını taşıyor. Kurgu, Mr. Harrison’ın ölümünün ardından onun cebine bir telefon koyan gencin şoka uğramasını konu ediniyor. Çünkü orta yaşlı adam gömüldükten sonra bu gencin yazdıklarına tabutun içinden cevap veriyor.

- Reklam -

If It Bleeds Uyarlamaları Yapım Ekibi ile Olduğu Kadar Oyuncu Adayları ile de Dikkat Çekiyor

Diğer bir öykü olan Rat ise Ben Stiller tarafından seçildi. Ben Stiller bu projenin hem yapımcılığından hem de yönetmenliğinden sorumlu olmak istiyor. Hatta oyunculuk kısmını üstlenmek istediğine dair bilgilerde mevcut. Bu hikâyede Drew Larson isimli fevri bir yazarın yazacak iyi bir kurgu bulduğu zaman başına gelen felaketlere sırasıyla tanıklık ediyoruz.

Ben Stiller - Stephen King

Darren Aronofsky ise şansını The Life of Chuck’tan yana kullanmak istiyor. Bu noktada, Aronofsky’nin sadece projenin yapımcılığını üstlendiğini söyleyebiliriz. Hikâye, 39 yaşındaki Charles Krantz’in erken gelen ölümünden önce gerçekleşen doğaüstü olayların onu nasıl ölüme sürüklediğini konu ediniyor.

Stephen King Uyarlaması The Outsider Dizisindeki Dedektif Holly’yi Tekrar İzleme Fırsatımız Var

Dördüncü novella Let It Bleed ise tamamen başlı başına ilginç bir teklif almış durumda. Bu hikâye eşsiz sezgi gücüne sahip Detektif Holly etrafında döngüsel bir biçimde ilerliyor. Bu karakteri zaten HBO’nun bir başka Stephen King romanından uyarladığı The Outsider (Yabancı) dizisinde izleme fırsatımız olmuştu. Eğer bu proje gerçekleşirse bu işin seriye dökülebileceği öngörülmekte.

- Reklam -

If It Bleeds - Stephen King Uyarlama Film

If It Bleeds kitabı yurt dışında Mayıs 2020 tarihinde raflara çıktı. Eserin Türkçeye çevirisi konusunda henüz net bir bilgimiz yok.

Peki siz bu novellalar hakkında neler düşünüyorsunuz? Sizce Stephen King bu tekliflere yeşil ışık yakacak mı? Fikirlerinizi Kayıp Rıhtım Forum’da bizimle paylaşabilirsiniz.


* Stephen King: “Yazmak, Korkudan Uzaklaşmak İçin İyi Bir Yol”

Kaynak: Deadline

Oğuzhan Karacaoğlan

Edebiyatın her türü ile haşır neşir, konsept sanat ve karakter tasarımı delisi. İngiliz Dili ve Edebiyatı öğrenimine devam eden arada bir kendi diyarlarında kaybolan en tazesinden bir yazar adayı.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

cursed - netflix lanetli - frank miller - Thomas Wheeler

Cursed: Netflix Dizisine İlham Olan Lanetli Kitabı Türkçede

Assassin's Creed: Valhalla Çıkış Tarihi

Assassin’s Creed: Valhalla Çıkış Tarihi ve Oynanış Videosu