in

Kazuo Ishiguro, Akira Kurosawa’nın Ikiru Filminin Yeniden Çevrimini Yazıyor: Living Geliyor

Nobel ödüllü yazar Kazuo Ishiguro, Akira Kurosawa’nın Ikiru’sunu yeniden çevirecek. Living, klasik filmin İngiliz uyarlaması olacak.

Ikiru Akira Kurosawa Kazuo Ishiguro
- Reklam -
- Reklam -

Akira Kurosawa, Shinobu Hashimoto ve Hideo Oguni’nin yazdığı, Kurosawa’nın yönettiği 1952 yapımı klasik Ikiru filmi yeniden çevrilecek. Living adlı yeni filmin İngilizce senaryosunu Nobel ve Booker ödüllü Japon asıllı İngiliz yazar Kazuo Ishiguro hazırlıyor.

Başrollerini Bill Nighy (Love Actually) ve genç aktris Aimee Lou Wood’un (Sex Education) paylaşacağı filmi Oliver Hermanus yönetecek. Filmin yapımcılığı Number 9 Films tarafından üstlenildi. Film Kurosawa Productions’ın katkılarıyla hazırlanacak ve Ko Kurosawa da uygulayıcı yapımcılık görevi alacak.

1952 Londra’sında geçen film gazi ve devlet memuru Williams’ın hikâyesini anlatacak. Bürokrasinin içinde ufak bir çark hâline gelen Williams, İkinci Dünya Savaşı sonrası toparlanan İngiltere’nin hâlini gözler önüne sunacak. Karakter hayatını masa başı işiyle geçirirken ölümcül bir hastalığa yakalandığını öğrendiğinde monoton hayatı sona ermeden, anlamını bulmaya çalışacak.

- Reklam -

İlk denemelerinde kendisini bohem bir hayata atmaya çalışan Williams, Brighton’da tanıştığı bir yazarla birlikte yaşayacak. Londra’ya geri döndüğünde ailesini ve iş sorumluluklarını uzun süre ihmal eden Williams’a genç iş arkadaşı Margaret yardımcı olacak. Hayatın ne olduğunu birlikte öğrenen ikili, ölümlülükle yüzleşecek ve Williams hayatının son yıllarında Doğu Londra’daki fakir çocuklar için bir proje geliştirmeye başlayacak.

Ikiru Akira Kurosawa

Kazuo Ishiguro: “Film, Hayatımızın Anlamlı Olmasının Bizim Sorumluluğumuz Olduğunu Anlatıyor”

Yazar ve senarist Kazuo Ishiguro’nun yorumları şöyle:

“Filmin esas hikâyesi hayatımıza anlam ve memnuniyet katmanın kendi sorumluluğumuz olduğunu anlatıyor. Bütün zorluklara rağmen yaşadığımız hayattan gurur ve mutluluk duymanın bir yolunu bulmamız gerektiğini. Bu hikâyenin her gün saatlerce masaya oturup monitöre bakan –COVID çağında daha da artan sayıdaki- insanlara  bir mesaj vereceğini düşünüyorum. Kişisel katkılarımızın büyük resimdeki etkisini görmekte zorlanmamalıyız.”

Yönetmen Oliver Hermanus, senaristine katılıyor ve ekliyor:

- Reklam -

Living’in mesajı insanın amacının, ayak izinin büyük olaylar karşısında fark edilmesi zor olabileceğini gösteriyor. Yine de insanlara yardım edip iyilik yapmak hayatın en önemli noktası. Bence dünyamız bugünlerde bu tarz hikâyelere her zamankinden daha fazla ihtiyaç duyuyor.”

Kazuo Ishiguro
Kazuo Ishiguro

Bill Nighy’nin varoluşunu sorgulayan Williams’ı, Aimee Lou Wood’un Willams’ın yardımına koşan Margaret karakterini canlandırdığı Living filminin sinemalara geliş tarihi henüz belli değil.

Batı ekranlarına modernleştirilerek uyarlanan tek Kurosawa eseri Ikiru değil: Rashomon’un da HBO’da diziye uyarlandığını hatırlatalım.

Sizce Ikiru filminin bir yeniden çevrime ihtiyacı var mıydı? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum üzerinden bizlerle paylaşabilirsiniz.


* The Others Yeniden Çevriliyor: Nicole Kidman’lı Korku Filmi Tekrar Geliyor

Kaynak: Deadline

Mehmet Çakıcı

1999'da Balıkesir'de doğdu. Küçük yaştan beri fantastik edebiyata ilgi duydu, büyüdükçe diğer edebiyatlara da yaklaştı. Şu sıralar İstanbul Üniversitesi'nde bu ilginin üstüne iyice düşüyor. Uzun bir süre araknofobinin nasıl yazıldığını öğrenemedi.

1 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for Akahige Akahige dedi ki:

    Muhtemelen en sevdiğim 3 kurosawa filminden biri. Ama uyarlamanın başarılı olabilmesi için Bill Nighy’nin çok iyi bir performans göstermesi lazım. Çok filmini izlemedim sadece Karayip Korsanları ile hatırlıyorum. Yine bir Takashi Shimura performansı vereceğinden şüpheliyim.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Hitit Çivi Yazısı

Hitit Çivi Yazısı ile Yazılmış Metinler Dijitale Geliyor

Ratched İzlenme Rakamları

Ratched İzlenme Rakamları ile Netflix’in 2020’deki En Popüler Dizisi Oldu