in ,

Harrison Ford’un Role Veda Edeceği “Indiana Jones 5” Filminden İlk Fragman: “Dial of Destiny” Geliyor

Indiana Jones 5 fragmanı yayınlandı. Harrison Ford’un ikonik role veda edeceği Lucasfilm yapımının alt başlığı “Dial of Destiny” olarak belirlendi.

Indiana Jones 5 Fragmanı
- Reklam -
- Reklam -

Indiana Jones 5 fragmanı görücüye çıktı. Uzun zamandır merakla beklenen yeni Indiana Jones filminden ilk video paylaşıldı. Harrison Ford’un role veda edeceği maceranın alt başlığı da Dial of Destiny olarak açıklandı.

Sinema dünyasının en büyük macera serilerinden Indiana Jones’ta bir dönem sona eriyor. İlk defa 1981 yılında Steven Spielberg’ün yönetiminde vizyona giren Jones, Lucasfilm’in en popüler işlerinden birisi. 40 yılı aşan süreçte 4 film ve bazı televizyon yapımlarıyla evrenini genişleten seri, şimdi ana karakterine veda etmeye hazırlanıyor.

80 yaşındaki Harrison Ford’un son defa Indiana Jones karakterini canlandıracağı yapım, tarihi anlara da ev sahipliği yapacak. Film, karakterin gençlik yıllarıyla açılacak ve VFX teknolojisiyle gençleştirilmiş Indiana Jones’u gözler önüne serecek.

- Reklam -

Yayınlanan ilk fragman hem genç Indy’yi izleyicilere tanıtıyor hem de filmin nasıl bir tona ve hikâyeye sahip olduğuna dair bazı ipuçları veriyor.

Indiana Jones 5 Fragmanı | İZLE

YouTube video

(Fragmanı YouTube üzerinden izlemek için buraya tıklayabilirsiniz.)

Dün gece gerçekleştirilen CCXP22 etkinliğinde Disney’e ait birçok markadan yeni tanıtımlar ve gelişmeler paylaşıldı. Bunlardan birisi de merakla beklenen yeni Lucasfilm projesiydi. Fragman ile beraber resmi alt başlığına da kavuşan yapım, artık Indiana Jones and the Dial of Destiny ismiyle anılacak.

Harrison Ford’un 15 yıl sonra ikonik role geri döndüğü yapım, Kingdom of the Crystal Skull’ın devamı niteliğinde olacak.

Indiana Jones 5 Fragmanı - Dial of Destiny

Indiana Jones 5 fragmanı, klasik Indy filmlerine birçok referans içeriyor. Kovalama sekansları, yuvarlanan devasa kayalar, bolca dövüş, hareket eden tren üstünde aksiyon ve dahası.

Tanıtımda ayrıca son dönemlerin yükselen oyuncularından Phoebe Waller-Bridge’in de yapıma dahil oluşuna yer veriliyor. Brdige, filmde Jones’un vaftiz kızını canlandırıyor.

- Reklam -

Harrison Ford, İkonik Rolü Devretmeye Hazırlanıyor

Indiana Jones 5 filminin konusuna dair resmi detaylar belli olmasa da, sakin bir hayat sürmek isteyen Indiana’nın bir kez daha şapkasını takıp kırbacını çıkartmak zorunda kalacağı aşikâr gözüküyor.

Yeni filmin ayrıca bir bayrak devrine de ev sahipliği yapması bekleniyor. Harrison Ford’un sonraki “Indiana Jones” için rolü birisine devredeceği gelen bilgiler arasında.

Indiana Jones 5 - Harrison Ford Yeni Film

Ford ve Waller-Bridge dışında yapımda yer alan diğer oyuncular arasında Mads Mikkelsen (Rogue One: A Star Wars Story), Thomas Kretschmann (King Kong), Boyd Holbrook (Logan), Shaunette Renée Wilson (Black Panther), Toby Jones (Captain America: The First Avenger) ve Antonio Banderas (The Mask of Zorro) yer alıyor.

Filmin yönetmenliği Logan ve Ford v. Ferrari’nin yönetmeni James Mangold tarafından üstleniliyor. Senarist koltuğu ise John-Henry Butterworth (Edge of Tomorrow) ve Jez Butterworth (Spectre) tarafından paylaşılıyor.

Indiana Jones and the Dial of Destiny filmi 30 Haziran 2023’te vizyona girecek.

Siz Indiana Jones 5 için nasıl bir beklentiye sahipsiniz? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da bizimle paylaşabilirsiniz.

Kaynak: Collider

Eda Aydın

1992 yılında Bursa'da doğdum. Radyo, Sinema ve Televizyon Bölümü mezunuyum. Filmler, kitaplar hakkında inceleme ve görüş yazıları yazıyorum. Tanpınar'ı seviyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Tulsa King 2 Sezon Onayı

Sylvester Stallone’lu Suç Dizisi “Tulsa King” 2. Sezon Onayını Aldı

Guardians of the Galaxy Vol. 3 fragmanı

Guardians of the Galaxy Vol. 3 Filminden İlk Fragman: Ekip Son Kez Toplanıyor