in

Indiana Jones 5 Eski Senaristine Döndü

Indiana Jones 5 filmiyle ilgili karışıklık sürüyor. Yapımın senaristi bir kez daha değişti. Seri, eski yazarı David Koepp’e geri döndü.

Indiana Jones 5
- Reklam -
- Reklam -

Harrison Ford denince herkesin aklına gelen iki büyük film serisi var: Star Wars ve Indiana Jones. Ford, Star Wars evreni ile olan ilişkisini yeni nesil filmlere aktardı, fakat aynı şeyi bir türlü Indiana Jones için yapamadı. Serinin son filmi olan Indiana Jones ve Kristal Kafatası Krallığı’nın hayal kırıklığından sonra seri uzun bir süre unutuldu.

Tabii film hakkında resmi bir gelişme olmaması hiç söylenti olmadığı anlamına gelmiyor. Ünlü yapımcı Kathleen Kennedy serinin beşinci filmi için çalışmaların olduğunu söylemişti. Hatta bu planlarda Bradley Cooper ve Chris Pratt’in bile yer aldığı dedikodular arasındaydı. Ama bütün bu dedikodular Harrison Ford’un bir daha Indiana Jones filminde yer almayacağını söylemesiyle son buldu.

Bu söylentilerin bir de senaryo kısmı vardı ki aslında bugün bizim de konumuz bu. Her ne kadar serinin beşinci filmi yapım aşamasına bile geçemezken filmin senaryosu için 2016 yılında Koepp ile görüşülmüş. Daha sonra Koepp’ten alınan bu görev önce Han Solo filminin senaristi Jon Kasdan’a, ardından da Dan Fogelman’a verilmiş. Bugün ise bu söylentileri doğrular nitelikte olan haberimiz geliyor ve David Koepp tekrar Indiana Jones’un beşinci filminin senaristi oluyor.

- Reklam -

David Koepp Yeniden Senarist Koltuğunda

Den of Geek’in Koepp ile yaptığı röportajda senarist bu söylentileri kendi ağzıyla onaylıyor.  Indiana Jones filmi üzerinde yeniden çalışıp çalışmadığını sorduklarında Koepp, bir kez daha bu projenin üzerinde durduğunu söylüyor. Hâlâ denediklerini ve bu sefer daha iyi fikirleri olduğunun da altını çiziyor.

Koepp bu zamana kadar Sam Raimi’li Spiderman, Jurassic Park ve Mission Impossible senaryoları ile hatırlanıyor. Ayrıca daha önce bahsettiğimiz ve serideki tek hayal kırıklığı olan dördüncü filmin de senaristi ta kendisi.

- Reklam -

Açıkçası ne hissedeceğimizden pek emin değiliz bu habere. Öncelikle elimizde çok sevdiğimiz bir serinin yeni bir filmi var. Öte yandan söz konusu bu film daha yapım aşamasına geçmeden üç kere senarist değiştirmiş ve ilk senaristine geri dönmüş. Serinin son ve kötü hatırlanan filmi ise yine bu ismin elinden çıkmış.

Disney’in böylesi bir seriye çekeceği devam filmini, her şeyden yüzde yüz emin olmadan yapmayacağını biliyoruz. Ama şimdilik durum biraz karışık gözüküyor.


* Disney’in Cruella Filminde Kadro Genişliyor

M. Halit Koçak

1994’te Erzurum’un soğuk bir kış gününde doğan, beyaz saçlarını ailesinden genetik yoluyla alan biri. Daha geçen seneye kadar dünyayı kurtarabileceğini sanan Çevre Mühendisi. Film, kitap, dizi, karikatür oyun ve müziğin her türlüsüne ilgisi vardır ama parası yoktur. Denize ve denize yazılan bütün şiir, öykü ve hikayelere aşıktır. Bağımsız ve amatör olan bütün yapımlar onun için tutkudur. Onu her yerde ‘’Tavşan’’ diye bulabilirsiniz.

1 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for LordKratos LordKratos dedi ki:

    Artık muazzam bir senaryo gelsin ya, gelmeyecekse de gereksiz bence.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

frodo baggins

Frodo Baggins Adı Yeni Keşfedilen Bir Türe Verildi

Taika Waititi Suicide Squad Oyuncu

Taika Waititi, The Suicide Squad Filminde Oynayacak