in

Iron Man, Black Widow Filminde Hangi Sahnelerde Görünebilir?

Iron Man, Marvel Sinematik Evreni’nde bir kez daha boy gösterecek. Peki Robert Downey Jr., yeni sahnelerle mi bizlerle olacak? Black Widow’da kendisini nasıl göreceğiz?

Iron Man - Black Widow
- Reklam -

Robert Downey Jr.’ın, Iron Man rolüyle Black Widow filminde yer alacağı geçtiğimiz günlerde bir nevi onaylanmıştı. MCU’nun inşa edilmeye başlandığı günden beri, Iron Man firmayı tanıtan yüz oldu. Kendisi aynı zamanda 22 MCU filminin 9 tanesinde bulunarak Marvel filmlerinde en çok yer alan karakterlerden de bir tanesi. Iron Man, Avengers: Endgame filminin sonunda ölmüş ve Marvel’ı anahtar karakterlerinden biri olmadan devam etmek zorunda bırakmıştı.

Marvel bu sene Avengers: Endgame’in ardından Spider-Man: Far From Home filmini vizyona soktu ve 3. Faz’ı sonlandırdı. Faz 4 ve ötesi için de hiç beklenmedik köklü değişikliklere giden firma, Yenilmezler’den henüz ümidini kesmiş değil. Öncelikle Faz 4’ün açılış filmi Black Widow, daha önce hiç tek başına ele alınmamış bir Avenger’a kapılarını açacak. Black Widow karakteri de tıpkı Iron Man gibi Endgame’de kendini feda etmişti. Yani bu filmin hikâyesi her iki karakterin de geçmişte bize gösterilmemiş ortak anılarını konu alacak. Ayrıca hikâyenin geçmişi anlatacak olması sizi yanıltmasın, yeni kötü karakterlerin ve kahramanların da tanıtılacağı söylentileri dolaşmakta.

Iron Man Black Widow

- Reklam -

Söylenti olarak gündeme düşen bir başka haber de Iron Man’in, Black Widow filminde bulunacak olması. Deadline sayesinde bu söylenti bir nevi onaylandı diyebiliyoruz. Ve bu haber Iron Man hayranlarını ikiye bölmüş durumda. Bir kısım onu yeniden görmek için hevesli olsa da, diğer kısım yeni bir filmin sadece onun Endgame’deki rolünü baltalayacağını söylüyor. Marvel’ın Black Widow filmine Iron Man’i yedirebilmesi için ya eski çekimleri değiştirmeden kullanması, ya da Downey’e büyük paralar ödeyerek hızlı bir çekim yapması gerekiyor. Her ne olursa olsun yeni sahnelerin Endgame filmindeki sahneyi bastırarak, Tony’nin ölmediği hissiyatını yaratması bazı problemlere yol açabilir. Bu konuda eleştirmenlerin neler söyleyeceğini dört gözle bekliyor olacağız.

Black Widow Birilerinden Kaçarken Tony’nin Yardımını İsteyebilir

Iron Man Black Widow 2

Daha önceki haberimizde Natasha’yla Tony’nin, Captain America: Civil War filmindeki muhabbetlerine dikkat çekmiştik. Bu film sırasında Black Widow, Iron Man’e sırtını dönmüş olsa da; yaptığı şey yüzünden insanların kendisinin peşine düşeceğini söylemişti. Black Widow’un solo filmindeki hikaye de bu insanların onun peşine düşmesiyle başlayabilir.

Natasha genellikle tek başına görevlere çıktığı için, başa çıkmak zorunda kaldığı şeyler yüzünden Tony’den yardım isteyecek gibi bir görüntü söz konusu. Yelena’dan veya diğer arkadaşlarından da yardım isteyebilir ama Iron Man’e ihtiyacı olma olasılığı var. Bu sayede yeni çekimler de yapılacak olsa, Downey’e çok ufak bir iş düşecek. Hem Natasha Tony’i arasa da onun ne tepki vereceğini bilemiyoruz. Sonuçta son görüştüklerinde araları epey kötüydü. Hatta mümkün olan başka bir şey de Tony’nin Natasha’yı reddetmesinin ardından Captain America’nın onun yardımına koşması. Böylelikle Avengers: Infinity War’da Black Widow’un neden Cap’in yanında olduğu da açıklanabilir.

Iron Man Bir Flashback Sahnesinde Yer Alabilir

captain america ve iron man

Bu olasılığı kısaca açıklayacak olursak: Black Widow’da hiçbir yeni Iron Man sahnesi olmayacak. Iron Man 2 filmi hem Natasha, hem de Tony’nin birçok ortak sahnesini ekranlara getirmişti. Black Widow filmine de Iron Man 2’den bazı sahneler eklenebilir. Ya da aynı sahneler başka açılardan gösterilebilir. Sonuçta Iron Man 2 “Ben Iron Man’im.” cümlesini ilk duyduğumuz filmdi. Mesela Black Widow’un da Tony’nin Iron Man olduğunu ilk öğrendiği anı izleyebiliriz. Bu sayede Tony ve Natasha’nın ilk kez nasıl tanıştığına giden yol da aydınlatılmış olur. Aslında bu tür bir olay Iron Man 2 filmi vizyona girmeden önce; “filme giriş” için olan resmi bir çizgi romanda yer edinmişti. Bu anları resmi olarak beyaz perdede gözlemleyebilmek bizce keyifli olacaktır.

Geçmiş Filmlere Eklenmemiş/Silinmiş Sahneler Black Widow’a Eklenebilir

Black Widow Endgame

- Reklam -

Marvel’ın arşivinde hayli çok sayıda silinmiş sahnenin bulunduğunu biliyoruz. Spider-Man: Far From Home filmine önceden silinmiş bazı sahneler eklenmişti mesela. Bunun Black Widow filminde de yapması yüksek bir olasılık. Özellikle yine Iron Man 2 sırasında çekilmiş ama filmde gösterilmemiş pek çok sahne olacaktır. Eğer bu durum söz konusu olursa, Marvel Natasha ile Tony arasındaki konuşmalar hakkında çoktan tüyo vermiş demektir.

Black Widow filminin 1 Mayıs 2020’de vizyona gireceği D23 Expo’da söylenmişti. Hatta internette henüz yayınlanmamış olmasına rağmen bir fragman dahi, izleyenlerle yine Expo sırasında paylaşıldı. Olasılıklar düşünülecek olursa Marvel’ın kolayına gelen seçenek muhtemelen çoktan çekilmiş sahnelerin Black Widow’a eklenmesi olacak. Hem firma bu sayede Downey’i de yeni bir film için daha ikna etmek zorunda kalmayacaklar. Zorunda kalmayacaklar diyoruz çünkü Downey Marvel’la işinin bittiğini çok sert bir tavırla belli etmiş; hatta öldüğü sahneyi tekrar çekmek için çağrıldığında bile gitmeye tereddüt etmişti.

Robert Downey Jr.

Robert’ın lafından bu kadar hızlı dönmesi garipsenecek de olsa, geri dönüşünün çoktan çekilmiş sahnelerle olması Black Widow’un işin altından kalkabilme olasılığını arttırıyor.

Sizce Downey sözünden geri dönecek mi? Yoksa çoktan çekilmiş sahneler mi filme eklenecek?

Görüşlerinizi Kayıp Rıhtım Forum’dan bizlerle paylaşabilirsiniz.


* Avengers: Endgame Sonrası Vizyona Girecek Marvel Filmleri

* Black Widow İçin Neden Cenaze Töreni Yapılmadığını Avengers: Endgame Yönetmeni Açıkladı

* Avengers: Endgame Hakkındaki Bu Teori Iron Man’e Bakış Açınızı Değiştirebilir

* Hawkeye, Black Widow Filminde Gözükecek mi? Scarlett Johansson Açıkladı!

Kaynak: Screen Rant

Furkan Emir Aktaş

1999 Ankara doğumluyum. Çizgi romanlar, fantastik romanlar, bilgisayar oyunları özellikle ilgili olduğum alanlar. Hacettepe Üniversitesi'nin Amerikan Kültürü ve Edebiyatı bölümünde okumaktayım. 2013'ten beri serbest olarak bazı çizgi romanların ve çeşitli akademik makalelerin çevirilerini yapmaya devam ediyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Yüzüklerin Efendisi

Yüzüklerin Efendisi Dizisi Yeni Zelanda Onayını Aldı!

Stephen King

Stephen King ve Joe Hill İmzalı Netflix Filmi “In The Tall Grass”tan İlk Fragman