in

Abrams, The Last Jedi’dan Memnun Değil

Devam eden Star Wars üçlemesinin son filmini yazan ve yöneten J.J. Abrams, Rian Johson’ın The Last Jedi’ı hakkında konuştu.

J.J. Abrams star wars yorumu
- Reklam -
- Reklam -

J.J. Abrams yıllar önce The Force Awakens filmini yönetmek için Star Wars evrenine katıldı. Aslında planı bu filmi yaparak Star Wars efsanesinde ilk ve son kez çalışmaktı. Sonuç olarak Lucasfilm, The Last Jedi filmini yazması ve yönetmesi için Rian Johnson’ı işe aldı. Ancak Johnson, J.J Abrams’ın The Force Awakens’ta inşa ettiği hikâyeyi, hiç beklenmedik yönlere çekmeyi tercih etti.

Abrams, The Force Awakens filminde birçok soru işareti içeren olay bırakmıştı; film zaten onun için kapalı bir kutu olacaktı ki ileride işlenebilecek bir şeyler olsun. Hayranlar ise akıllarındaki onlarca sorunun Last Jedi’da cevaplanacağı umuduyla yanıp tutuşuyorlardı. Rey’in ebeveynleri, Snoke’un geçmişi, Luke’un hikâyedeki boşluklarda nerede, ne yaptığı ve Ren Şövalyeleri; devam eden yeni üçlemenin cevaplaması gereken ögelerindendi. Ama Johnson bütün beklentileri tepetaklak etmeyi tercih etti: Snoke’u aniden öldürdü, Luke’u bir keşişe çevirdi, Ren Şövalyelerini hiçbir yerde göstermedi ve Rey’in ebeveynlerinin hiç kimse olmadığını iddia etti.

J.J. Abrams, Star Wars Evrenine Geri Döndü

Bu sene Abrams, yakında vizyona girecek olan The Rise of Skywalker filmi için Star Wars evrenine geri döndü ve hikâyeyi Johnson’dan devraldı. Abrams üçlemenin gidişatı için olan planının bu yönde olmadığını belirtse de, her şeye rağmen elinde olan hikâyede bir sorun olmadığını; yani bir şeyleri düzeltmek zorunda kalmadığını söylüyor. Kendisi eğer The Last Jedi’ı kendim yapmış olsaydım, farklı bir yol izlerdim diyor. Ancak Rians da The Force Awakens’ı yapmış olsaydı, o da benim yolumu takip etmezdi diye ekliyor. Son olarak da birine güvenerek hikâyenizi emanet edip çekip gitme niyetinde olursanız, geri döndüğünüzde aynı hikâyeyle karşılaşmayabileceğinizi kabullenmeniz gerekir diye belirtiyor. Geri dönerseniz de yapacağınız şey, yeniden devraldığınız hikâyeyi onurlandırmak olmalı cümlesiyle de konuşmasını sonlandırıyor.

- Reklam -

Star Wars kitlesinin The Rise of Skywalker filminden beklentisi şimdilik yüksek. Abrams, Skywalker efsanesinin hayranlar için ne denli önemli olduğunun hayli farkında. Star Wars: The Rise of Skywalker filmi ülkemizde 20 Aralık’ta vizyona girecek.

- Reklam -

* Obi Wan Dizisinin Yönetmeni Belli Oldu

* Chris Evans, Yıldız Savaşları Filminde Oynayabilir

Furkan Emir Aktaş

1999 Ankara doğumluyum. Çizgi romanlar, fantastik romanlar, bilgisayar oyunları özellikle ilgili olduğum alanlar. Hacettepe Üniversitesi'nin Amerikan Kültürü ve Edebiyatı bölümünde okumaktayım. 2013'ten beri serbest olarak bazı çizgi romanların ve çeşitli akademik makalelerin çevirilerini yapmaya devam ediyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Dünyalar Savaşı

Dünyalar Savaşı Dizisinden İlk Fragman Yayınlandı

Cem Yılmaz

Cem Yılmaz 2 Ünlü Yönetmene Seslendi