in

J.J. Abrams, Vahşi Batı Filmi The Pinkerton ile Geliyor

J.J. Abrams’ın yapım şirketi Bad Robot, Vahşi Batı’da geçen ve doğaüstü olaylara odaklanacak The Pinkerton adında bir film hazırlıyor.

J.J. Abrams The Pinkerton Western
- Reklam -
- Reklam -

Yönetmen ve senarist kimliğine, kurduğu Bad Robot şirketi ile yapımcılığı da ekleyen J.J. Abrams yeni bir Vahşi Batı filmi çekecek. The Pinkerton adını taşıyacak film henüz senaryo aşamasında.

Yeni filmleri için bu sefer vahşi batıya yönelen Warner Bros. filmin doğaüstü, intikam temalı bir gerilim olacağını, isminin de The Pinkerton olduğunu duyurdu. Örnek senaryo Fast and Furious 9’ın yazarı Daniel Casey tarafından yazılacak ve filmin yapım şirketi ise J.J. Abrams’a ait Bad Robot.

Bad Robot

- Reklam -

The Hollywood Reporter’a göre Warner Bros., örnek senaryoyu seçti ve Daniel Casey de senaryo üzerinde çalışıyor. Filmin konusu ile ilgili şimdilik herhangi bir bilgi verilmese de The Hollywood Reporter, The Pinkerton’dan Vahşi Batı ortamında geçen, doğaüstü olayların da olduğu bir gerilim filmi olarak bahsediyor.

The Pinkerton Filmi Vahşi Batı’da Geçecek Doğaüstü Olayları Pinkerton Şirketi ile Buluşturacak

Adından da anlaşılacağı üzere film ya Pinkertonlar ile ilgili olacak ya da onlardan ilham alacak. Pinkertonlar, 1850 yılında Allan Pinkerton’ın kurduğu özel güvenlik ve dedektiflik şirketiydi. Şirket, 1861’in başlarında Başkan Abraham Lincoln’a yapılan suikast girişimlerinden birini engelleyerek ün kazandı. Hatta Pinkerton’daki ajanlar Amerikan İç Savaşı sırasında Abraham Lincoln’ın güvenliğinden sorumlu birimler arasında yer aldı. Ancak 19. yüzyılın sonları, 20. yüzyılın başlarında gerçekleşen işçi eylemlerinde yaptıklarından dolayı daha sonra sendika avlayanlar ve haydutlar olarak anılmaya başlandı.

J.J. Abrams The Pinkerton Western

Filmde dedektiflik şirketi ya da onu kuran kişi hakkında neler izleyeceğiz şu noktada söylemek zor. Tarihin bilinen en kötü güvenlik şirketlerinden birinin eski bir üyesinin bu gruba karşı çıkışını da izleyebiliriz, ilk Pinkerton’ı da görebiliriz.

- Reklam -

Şimdiye dek tek bildiğimiz hayalet, vampir veya bunlar gibi doğaüstü varlıkların yer alacağı. Abraham Lincoln’ın da dâhil olması da işleri ilginç kılıyor. Çünkü Lincoln, son olarak 2012 yılında Timur Bekmambetov’un filminde Vampir Avcısı olarak karşımıza çıkmıştı.

Filmin çıkış tarihi, yönetmen bilgisi ve oyuncu kadrosu gibi detaylar ise henüz açıklanmış değil.

Sizce doğaüstü bir vahşi batı filmi nasıl olur? Yorum ve görüşlerinizi Kayıp Rıhtım Forum’da paylaşmayı unutmayın.


* Sıcak Kafa Romanı Netflix Dizisi Oluyor: Afşin Kum’un İstanbul Distopyasına Hazır Olun!

Kaynak: io9

Melin Arda

1990 doğumluyum ve İstanbul Üniversitesi İngiliz Dili ve Edebiyatı mezunuyum.Mitoloji başta olmak üzere edebiyat, müzik ve yabancı diller ile ilgileniyorum. Çeviri yapmak ve dizi/film seyretmek bu alanları bir araya getirdiği için oldukça keyifli geliyor. Bunları yaparak ve seyahat ederek farklı hayatları ve bakış açılarını görmeyi seviyorum.

1 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for Pardus Pardus dedi ki:

    En son başlık resminde de görülen sığır çobanları uzaylılara karşı diye bir filmtrakvari bir şey izlemiştim. Umalım da benzer bir şeyler olmasın. :smiley:

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Kaosun Kalbi - Koray Sarıdoğan - Ön Okuma

Koray Sarıdoğan Yeni Fantastik Romanı Kaosun Kalbi ile Raflarda

Mark Ruffalo She-Hulk

She-Hulk Dizisi, Mark Ruffalo’lu Hulk’ı Konuk Edebilir