in

J.J. Abrams, WarnerMedia ile 250 Milyon Dolarlık Anlaşma İmzaladı

J.J. Abrams, WarnerMedia ile 250 milyon dolarlık bir anlaşma imzaladı. Böylece başta HBO Max platformu olmak üzere WB cephesi önemli bir ismi bünyesine katmış oldu.

J.J. Abrams WarnerMedia
- Reklam -
- Reklam -

Hayranları, Star Wars’un yeni üçlemesinin göreceğimiz son filmi olan The Rise of Skywalker’ı beklerken yapımcıdan yeni bir haber geldi. J.J Abrams sahibi olduğu Bad Robot Productions üzerinden WarnerMedia’yla 250 milyon dolarlık bir anlaşma imzaladı. Bu da Bad Robot’un Warner Bros ve hatta HBO için yeni yapımlar üretebileceği anlamına geliyor.

Bad Robot, şirket olarak hâlâ üçüncü parti müşterilere yapımlarını satabilecek. Fakat Abrams’ın yeni yapımlarını sadece WarnerMedia özelinde mi üreteceği merak konusu zira kendisinin Paramount Pictures’la sürmekte olan projeleri ve başında olduğu Star Wars gibi önemli bir seri de var. Öte yandan bu anlaşmanın, HBO Max’ı izleyiciye sunmaya hazırlanan WanerMedia için oldukça kârlı olduğu düşünülüyor. Şirket, Netflix ve Hulu karşısında dişli bir rakip olabilmek için yeni yollar arayışında.

J.J Abrams: “Yeni aşamanın parçası olmaktan mutluluk duyuyorum.”

J.J. Abrams

- Reklam -

Abrams, anlaşmayla ilgili olarak şunları söyledi:
“WarnerMedia CEO’su John Stankey, tüm insanları bağlayacak hikâye anlatıcılığı yolları arıyor ve şirket için güçlü bir vizyona sahip. Onun ve Warner Bros. CEO’su Ann Sarnoff’un liderliğinde bu yeni aşamanın parçası olmaktan heyecan ve mutluluk duyuyorum.”
Bu anlaşma, WarnerMedia ve Bad Robot arasında yapılan ilk anlaşma değil. İki şirket, 2006’dan beri zaman zaman beraber yapımlar ortaya koyuyordu. Son anlaşma 2012-2015 arasında olacak şekilde yenilenmişti. Yeni anlaşmaysa 2024’e kadar sürecek.

Yapımcı ve yazar “kapma” yarışının sıkı bir şekilde devam ettiğini ve diğer şirketlerin de boş durmadığını hatırlatalım. Netflix, Game of Thrones’un yapımcıları David Benioff ve D.B. Weiss, American Horror Story’den Ryan Murphy ve Grey’s Anatomy’den Shonda Rimes’la da anlaşmalar imzalamıştı. Aynı şekilde Amazon da Westworld’ten Jonathan Nolan ve Lisa Joy hamlelerini ortaya koymuştu.

J.J. Abrams Star Wars

Ünlü yapımcılar, senaristler ve oyuncular şirketler tarafından her zaman istenecek. Yapım şirketlerinin izleyiciyi çekme yarışı gerçekten de son bulmayacak gibi görünüyor.

- Reklam -

Peki, yeni yapımlarda da hep aynı isimleri görmek sizce yenileriyle tanışmamız için bir engel mi yoksa ustaların elinden çıkmış yapımlar her zaman tadı damağımızda kalan seriler mi olacaktır?

Fikirlerinizi Kayıp Rıhtım Forum üzerinden bizlerle paylaşabilirsiniz.


* Star Wars IX’da Darth Vader Maskesi Geri Dönüyor!

* HBO Max Platformunda Yayınlanacak Dizi ve Filmler

* Game of Thrones Yazarlarına 200 Milyon Dolarlık Netflix Ambargosu

Kaynak: The Verge

Peren Ercan

1995 Çanakkale doğumlu, hayali olan yazarlığın peşinden koşan bir üniversite mezunuyum. Üniversitede beş yılımı geçirdiğim Japonca Öğretmenliği bölümünün bana kattığı kültürel farkındalıkla beraber yeni diller öğrenmeye olan açlığım devam ediyor. Bazıları ödüllü olmak üzere kısa öykü ve roman çalışmalarım var. Büyülü gerçekçiliğin cazibesine yazdıkça kapıldım. O kadar kapıldım ki gerçek hayatta da büyüyü aramaya başladım.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Sinema

Sinema Tarihinin En ‘Başarısız’ Filmi Bir Disney Yapımı Oldu

The Shawshank Redemption

The Shawshank Redemption Yönetmeni: “Filmin The Godfather’ı Geçmesi Gerçek Dışı”