in

J.R.R. Tolkien’in Hayatını Konu Alan Filmin Başrolleri Belli Oldu

Tolkien’in hayatını konu alan filmde ünlü yazarı oynayacak kişi Nicholas Hoult oldu. Ayrıca filmle ilgili ilk kareler de paylaşıldı.

nicolas hoult tolkien
- Reklam -
- Reklam -

İlk olarak 2014 yılında çekileceği duyurulan, 2016’da ise ilk haberleri gelmeye başlayan Tolkien filminin başrolleri belli oldu.

Daha öncesinde filmin adının oldukça sade bir şekilde “Tolkien” olacağı ve üstadın yaşamını anlatacağı biliniyordu. Şimdiyse elimizde çok daha fazla bilgi var. Film, yazarın Exeter Koleji’ndeki ilk yıllarını ve 1914 senesinde Birinci Dünya Savaşı’nın Somme Cephesi’nde askerlik yaptığı günleri konu alacak. Bunun yanı sıra eşi Edith Bratt’la olan romantik ilişkisini de işleyecek. Ve tabii ki Tolkien’in Hobbit ile Yüzüklerin Efendisi üçlemesini nasıl yazdığı, nelerden ilham aldığı da filmde yer alacak detaylardan.

Filmde J.R.R Tolkien’i “The Favorite” filmiyle Altın Küre ödülünü kazanmış, X-Men: First Class‘tan Beast karakteriyle tanıdığımız Nicholas Hoult oynayacak. Yazarın eşini ise Lilly Collins canlandıracak. Ayrıca Hoult bu haberin ardından Instagram hesabından filmin ilk karelerini de paylaştı. İlk fotoğrafta genç Tolkien’i çalışma odasında görüyoruz. Duvarlardaki eskizler hayli dikkat çekici. Ayrıca eşi Edith ve kolej arkadaşlarıyla sahnelendiği birkaç fotoğraf daha var.

- Reklam -

https://www.instagram.com/p/BtEPCVchYVU/?utm_source=ig_embed

- Reklam -

Filmin senaryosunu David Gleeson ve Stephen Beresford, yönetmenliğini Dome Karukoski, yapımcılığınıysa Fox Searchlight üstleniyor. Yapımın 10 Mayıs 2019‘da vizyona gireceği de açıklandı. Merakla bekliyoruz.

Emrecan Doğan

13 Ağustos 1996’da İstanbul’da doğdum. Halen Medeniyet Üniversitesi’nde Türk Dili ve Edebiyatı okuyorum. Daha önce Kayıp Rıhtım forumunda ve Aylık Öykü Seçkisi içerisinde yer aldım. Gölge E-Dergi, Bilimkurgu Kulübü, Genç Yazı ve Pejmürde Dergisi bünyesinde gerçekleştirilen Ortak Hikâye projesi gibi elektronik platformlarda ve basılı olarak da Adı Yok dergisinin 75. sayısında yazılarım yayımlandı. Yaklaşık olarak 12 yaşımdan beri yazıyorum. | İletişim: [email protected]

5 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for erce erce dedi ki:

    Yok artik… Suyu cikti

  2. Avatar for mit mit dedi ki:

    Niye suyu çıksın ki? Bu hayatta büyük başarılar elde etmiş yazarların, şarkıcıların, sanatçıların biyografik filmleri ezelden beri çekilen bir şey. Tolkien’in de gayet ilginç bir hayatı var. Birinci Dünya Savaşı’nda yaşadıkları, kaybettiği insanlar, kitabının yazım hikâyesi ve sonrasında gördüğü tepkiler… Bence güzel bir film çıkabilir ortaya.

  3. Avatar for Gurlino Gurlino dedi ki:

    @mit’e katılıyorum. Biyografiler bizim kendi hayatımıza dair dersler çıkartmamız açısından önemli.

    Böyle değerli insanların hayatlarına dair -bir yönetmenin süzgecinden geçmiş olsa da- bilgiler almak beni memnun ediyor.

  4. Avatar for erce erce dedi ki:

    Ben genel olarak onyargili ve olumsuz bi adamim. Biyografiye lafim olmazdi basarili ornekleri de var. Ama sinema sektoru daha once farkli basliklarda da yazdigim gibi onun bunun hayati,ayni sernin devami, bilmem nenin yeniden cekilmesi uzerine bir tabana oturdu somure somure ilerliyor. Tolkien in hayati degerlimi tabiki degerli. Ozellikle adamin pesinden mezarina kadar gitmis biri icin… Ama Tolkien’e gelene kadar da cekilmesi gereken ne biyografiler cikar.
    OZEL SORU: 2. Dunya savasinda gorev yapmis , benzer kayiplar yasamis ve savastan bisikletle kacmis ,sair ama eserleri tolkien kadar dunya capinda olmayan bir biyografi cekilirmiydi acaba. Boyle bir adam var… ama bana tek onemli olan sektorun hayranlar uzerinden para kirma cabasi gibi geliyor.

  5. Avatar for Lewisruhu Lewisruhu dedi ki:

    C. S. Lewis’in film kadrosunda adının geçmemesi hayal kırıklığı. Lewis’siz bir Tolkien göreceğiz.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

orhan duru

Orhan Duru’nun Fırtınalı Bilimkurgusu

resident evil netflix

Netflix’in Zombi Aşkı Resident Evil’la Devam Ediyor