in ,

Arnold Schwarzenegger ve Jackie Chan Bir Arada: The Iron Mask

Dünyaca ünlü aktörler Arnold Schwarzenegger ve Jackie Chan’i bir araya getiren The Iron Mask filminden ilk fragman yayınlandı.

the iron mask Arnold Schwarzenegger jackie chan
- Reklam -
- Reklam -

Arnold Schwarzenegger ve Jackie Chan, aksiyon sinemasının en popüler isimlerinden ikisi desek bu pek de yanlış bir tanım olmaz herhalde. İkili şimdiye dek birçoğu oldukça popüler yüzlerce yapımda oynadılar ve özellikle Türk izleyicileri bir dönem onların filmlerini izleyerek büyüdü.

Aslında sadece ülkemizde değil, dünyada da böyleydi. Eskisi kadar olmasa da hâlâ filmlerde yer alan dünyaca ünlü aktörler için birçok izleyici bu iki ismin uzun metrajlı bir sinema filminde rol alması durumunda ne olacağını merak ediyordu. Nihayet bu sorunun cevabı epik macera filmi The Iron Mask ile son buluyor.

Rusya ve Çin ortak yapımı olan fantastik türdeki yapım, aslında 2014 yılında çıkan Forbidden Empire (Viy) filminin devamı niteliğinde. Hatta çıktığı yıl Rusya’da en yüksek gişe hasılatını yapan film olmuştu. The Iron Mask ise, Journey To China: The Mystery of Iron Mask (Çin’e Yolculuk: Demir Maskesinin Gizemi), Viy 2: Journey to China (Viy 2: Çin’e Yolculuk) ve Mystery of Dragon Seal (Ejderha Mührünün Gizemi) gibi isimlerle de anılıyor.

- Reklam -

the iron mask

İşin bir diğer boyutu, fragmanını henüz izleyeceğimiz bu yapım aslında Çin ve Rusya’da çoktan yayınlandı. 16 Ağustos 2019 tarihinde Çin’de gösterime giren The Iron Mask, 12 Eylül 2019’da da Rusya’da vizyona girdi. Ardından birçok Asya ve Avrupa bölgesinde beyaz pededeki yerini aldı. Daha şimdiden dünya çapında 14.1 milyon dolar gişe hasılatı elde etmiş durumda. Film 10 Nisan 2020’de İngiltere sinemalarında ve dünya çapında dijitalde dağıtıma başlanacak.

Yayınlanan aksiyon dolu fragmana ve o tanıdık iki isme hemen aşağıdan göz atabilirsiniz.

The Iron Mask Fragmanı | İZLE

YouTube video

Chan ve Schwarzenegger’a ilk filmde de yer alan ve X-Men: First Class ile tanınan Jason Flemyng eşlik ediyor. Ayrıca kadroda Xingtong Yao, Anna Churina, Rutger Hauer ve Charles Dance gibi isimler yer alıyor. Oleg Stepchenko, ilk filmde olduğu gibi yönetmenlik koltuğunda oturan isim oldu.

Film, adını ünlü Rus yazar Nikolay Gogol’un romanından alıyor. Serinin ikinci filminde gördüğümüz Jackie Chan, Peter Pan’daki Captain Hook’tan esinlenilmiş bir İngiliz deniz korsanı olan Kaptan James Hook (Schwarzenegger) ile karşı karşıya gelen yaşlı bir kung fu sihirbazını canlandırıyor. Hook, Jackie Chan’ın silahlarından herhangi birini savaşlarında kullanmasına izin verme isteksizliği ile kanıtlandığı gibi tarihi kalıntıların koleksiyoncusu olarak gözüküyor. Yani aslında filmde fragmanda gösterildiği kadar büyük bir rolleri bulunmuyor. Fakat reklam olması açısından uluslararası tanıtımda özellikle bu iki simayı ön plana çıkartmak istemiş olabilirler.

- Reklam -

the iron mask Arnold Schwarzenegger

Son olarak Jackie Chan ve Arnold Schwarzenegger’ı aynı perdede izlediğimiz ilk film bu olmadığını da belirtelim. Daha önce 2004 yılında çıkan Around the World in 80 Days (80 Günde Devri Alem) filminde de ikiliyi görmüştük. Ancak Schwarzenegger’ın o filmde olan rolü çok azdı ve birbirleriyle çatışma sahneleri yoktu. Ve bu yeni macerada iki yıldız arasında çatışmadan çok daha fazlası var gibi görünüyor.

Filmin Türkiye sinemalarına gelip gelmeyeceği ise henüz belli değil. Ancak görünen o ki bizler de yapımı dijital platformlar üzerinden izleyen ülkelerden biri olacağız.

the iron mask jackie chan

The Iron Mask fragmanını sizler nasıl buldunuz? İlk filmi izlemiş miydiniz? Kayıp Rıhtım Forum’da yorumlarınızı paylaşabilirsiniz.


* The Matrix 4 Setinden Aksiyon Dolu İlk Görüntüler

Kaynak: We Got This Covered

Hakan Tunç

Kocaeli Üniversitesi'nden mezun. Kitap okumayı, film izlemeyi ve özellikle animeleri çok sever.

1 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for LordKratos LordKratos dedi ki:

    İlk defa bu ikiliyi bir arada görüyorum, İlginç bir film olacak gibi geliyor.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

The Matrix 4 Neo ve Trinity

The Matrix 4 Setinden Aksiyon Dolu İlk Görüntüler

pinokyo film

Guillermo del Toro’nun Pinokyo Uyarlamasına Yıldız Takviyesi