in

Jake Gyllenhaal, Denis Villeneuve ile Bir Proje Üzerinde Çalışıyor

Jake Gyllenhaal, üçüncü defa Denis Villeneuve ile ortak bir projede yer alabilir. Villeneuve, Dune sonrası daha küçük çapta bir yapım istiyor.

Jake Gyllenhaal - Denis Villeneuve
- Reklam -
- Reklam -

Ünlü yönetmen Denis Villeneuve, geçen aylarda Blade Runner 2049 ve Dune yapımlarının ardından daha küçük boyutlu bir film çekmeyi ciddi anlamda “düşlediğini” belirtmişti. Bu düşüncesinin de Sicario dönemine dönmek istemesiyle alakalı olduğunu da söylemişti. Bu açıklamasının ardından insanlar, yönetmenin Enemy ve Prisoners projelerinde olduğu gibi Jake Gyllenhaal ile tekrar çalışmak isteyebileceğini de düşünmeye başladı. Bu tahmin doğru çıktı ve oyuncu, bu hafta yayınlanan bir podcast yayınında Denis Villeneuve’le bir proje üzerinde çalışmakta olduğunu doğruladı.

Bilimkurgu ve gizem türlerini bir arada barındıran Enemy ile birkaçırılma hikâyesini anlatan Prisoners’ta önemli roller üstlenmiş olan Jake Gyllenhaal’ın, yönetmenle birlikte bu filmlerin öncesinde bir akşam yemeğinde “yaratıcı ortaklık” yapmaya karar verdikleri biliniyor. Dolayısıyla, ikilinin üçüncü bir projede çalışacak olması hiç de sürpriz değil. Oyuncunun aktardığına göre akşam yemeğinde şöyle ilginç bir konuşma gerçekleşmiş:
“Akşam yemeğinde bir kadın yanımıza geldi ve bir şey söylemek istediğini belirtti. ’Oğluma bakar mısınız? Tıpkı sizin gibi. Resmen sizin ikiziniz’ dedi. Ben de Denis’ye baktım. Bana bu filmde olmam gerektiğini söyledi.”
Jake Gyllenhaal

İzleyenlerin bildiği üzere Enemy, Adam Bell isminde bir tarih profesörünün tıpkı kendisi gibi görünen oyuncu Anthony Claire’la karşılaşmasından doğan olayları anlatıyor. İki karakter de Jake Gyllenhaal tarafından canlandırılıyor.

- Reklam -

Jake Gyllenhaal: “Denis Villeneuve Bana Bu Filmi Yapmamız Gerektiğini Söyledi”

“Denis bana sebebini bilmese de bu filmi yapmamız gerektiğini söyledi. Onun bana ’Bu filmi yapmam gerek. Bu filmi seninle birlikte yapmam gerek. Başkasını da bulabilirim fakat seninle yapma isteğimi aklımdan çıkaramam.’ dediğini hatırlıyorum. 
Yönetmen Denis Villeneuve tarafından yönetilen ünlü seri uyarlaması Dune için 18 Aralık 2020 tarihi belirlenmiş durumda. Tabii ki Koronavirüs salgını sebebiyle sıkı önlemler tekrar alınırsa işler değişebilir. Henüz bu konuda net bir bilgi yok. Wonder Woman 1984’un ertelenmesi Dune için de erteleme çanlarının çaldığını gösteriyor.

Jake Gyllenhaal

Belli ki bazı akşam yemekleri, yönetmen ve oyuncunun yaratıcılığı açısından oldukça verimli olabiliyor. İkilinin yeni projelerde de birlikte çalışması hakkında ne düşünüyorsunuz? Jake Gyllenhaal ve Denis Villeneuve yeniden bir araya gelmeli mi? Projenin içeriğine dair tahminleriniz var mı? Düşüncelerinizi bizimle Kayıp Rıhtım Forum’da paylaşabilirsiniz.

- Reklam -

* Dune: İyi Bilimkurgu İyi Edebiyattır

Kaynak: Indie Wire

Peren Ercan

1995 Çanakkale doğumlu, hayali olan yazarlığın peşinden koşan bir üniversite mezunuyum. Üniversitede beş yılımı geçirdiğim Japonca Öğretmenliği bölümünün bana kattığı kültürel farkındalıkla beraber yeni diller öğrenmeye olan açlığım devam ediyor. Bazıları ödüllü olmak üzere kısa öykü ve roman çalışmalarım var. Büyülü gerçekçiliğin cazibesine yazdıkça kapıldım. O kadar kapıldım ki gerçek hayatta da büyüyü aramaya başladım.

1 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for Dvne Dvne dedi ki:

    Şuanda üstündeki çalıştıkları film, Jo Nesbo’nun suç/gerilim romanı “The Son” 'ın adaptasyonu. Denis Villenueve, Dune’dan sonra Sicario ölçeğinde bir filme döneceğini söylemişti. Bir de bu ikilinin sinema kimyası muazzam, ne yapsalar güvenim tam hocam, devam.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

The Mandalorian 2. Sezon inceleme

The Mandalorian 2. Sezon Fragmanı: Star Wars Macerası Devam Ediyor

Yaşayan En Yaşlı Yılan

Yaşayan En Yaşlı Dişi Yılan ‘Tek Başına’ Yumurtlama Dönemine Girdi