in

Brokoli Adının James Bond Serisinin Ardındaki Broccoli Ailesinden Geldiği Ortaya Çıktı

James Bond serisinin yapımcısı Broccoli Ailesi’nin, “brokoli” sebzesinin isim babası olduğu ortaya çıkınca eğlenceli yorumlar da beraberinde geldi.

James Bond ile Brokoli Arasındaki Bağlantı
- Reklam -

James Bond filmleri ile “brokoli” arasındaki bağlantı gündeme taşındı. “Aileniz James Bond’u yapıyor ve bu bu onların yaptıkları en ünlü şey DEĞİL.”

Ian Fleming tarafından yaratılan James Bond kitaplarının uyarlama hakları Broccoli Ailesi’nde. Aile sık sık gelecek Bond yapımlarına dair açıklamalarıyla gündeme geliyor. Ancak bu defa, farklı bir bağlantı üzerinden isimlerinden söz ettirdiler.

Şu anda Bond filmlerinin yapımcılığını Barbara Broccoli ve kardeşi Michael G. Wilson üstleniyor. Ancak babaları Albert R. “Cubby” Broccoli, film uyarlamalarının ilk kurucularından biriydi. Cubby, 1989’da LA Times gazetesi tarafından yarattığı seri ve ailesi hakkında bir yazıya konu olmuştu. Yazar Dana Schwartz de, yapımcının aynı zamanda ağaç benzeri sebzenin kendi soyadlarından geldiğini iddia ettiği röportajdan bir tanıtım yazısını Twitter hesabından paylaştı.

- Reklam -
Albert R. “Cubby” Broccoli
Albert R. “Cubby” Broccoli

Schwartz, söz konusu makalede yer alan kısmı kopyalayarak şunları söyledi:

“İnsanların James Bond’un brokoli ününe sahip Broccoli ailesi tarafından nasıl kontrol edildiği hakkında yeterince konuşmadığını hissediyorum. Aile soyadlarını brokoliden almadı, brokoli adını onlardan aldı!!!!!!!!”

James Bond Serisinin Haklarını Elinde Bulunduran Broccoli Ailesi, Brokoli Sebzesini Sahiplendi

james bond brokoli dana schwartz

Yazar, hemen ardından James Bond serisini de işin içine katarak şunları yazdı:

“Ailenizin James Bond’u yaptığını ve bunun yaptığınız en ünlü şey OLMADIĞINI hayal edin. Görünüşe göre bu bilgi tartışmalı, ama ailenin doğru olduğunu söylemesi benim için çok komik!!!!!”

- Reklam -

LA Times’ta yer alan içerikte Giovanni Broccoli ve erkek kardeşinin “yüzyılın başında” İtalya’nın Calabria kentinden Long Island’a geldiklerini belirtiyor.

Broccoli’nin 20 yıllık eşi Dana tarafından Floransa’da yapılan araştırmaya göre kardeşler, adını alan koyu yeşil, kalın saplı sebzeyi üretmek için iki İtalyan sebzesini, karnabaharı ve rapiniyi ilk kez çaprazlayan Carrera Broccolilerinin soyundan geliyorlardı.

Broccoli ailesi ve james bond
Michael G. Wilson, Daniel Craig ve Barbara Broccoli

Ancak Schwartz’ın işaret ettiği gibi bu gerçeğe itiraz edildi. Merriam-Webster’a göre brokoli kelimesi, “lahananın çiçek açan tepesi” anlamına gelen İtalyancadaki broccolo kelimesinin çoğulundan türedi. The Spruce Eats de Thomas Jefferson’ın 1700’lerin sonlarında İtalya’dan brokoli tohumlarıyla denemeler yaptığına dair kayıtlar olduğunu ve ticari brokoli ekiminin 1500’lerde başladığını söylüyor. Yine de brokoli sebzesi, 1920’lerin başında Güney İtalyan göçmenler tarafından getirilene kadar Amerika Birleşik Devletleri’nde popüler olmamıştı.

Ya sizin brokoli adıyla ilgili yorumlarınız nedir? Kayıp Rıhtım Forum’da bizlerle paylaşabilirsiniz.

Kaynak: New York Post

Hakan Tunç

Kocaeli Üniversitesi'nden mezun. Kitap okumayı, film izlemeyi ve özellikle animeleri çok sever.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

The Last of Us fragman

HBO Beklenen Dizisi “The Last of Us”tan İlk Fragman Paylaşıldı

Elite 6. sezon yayin tarihi

Netflix’in Gençlik Draması “Elite” için Yeni Sezon Tarihi Duyuruldu: İşte İlk Görüntüler