in ,

James Bond’un Kayıp Aston Martin’i 25 Sene Sonra Ortaya Çıktı

James Bond: Goldfinger filminde karşımıza çıkan ve sonrasında çalınan Aston Martin DB5, seneler sonra Orta Doğu’da bulundu.

james bond kayıp aston martin
- Reklam -
- Reklam -

James Bond alametifarikaları olan şık takım elbiseleri, spor arabaları ve teknolojik cihazları ile casusluk filmleri arasında kendine has bir tarz yakalamayı başarmış bir isim. 007’nin yıllar önce kullandığı Aston Martin DB5 da, Bond’un akıllara kazınan araçları arasında yer alıyordu. Yıllardır kayıp olduğu bilinen araç 25 senenin sonunda Orta Doğu’da ortaya çıktı.

İngiliz yazar Ian Fleming tarafından 1952 yılında yaratılan hayalî İngiliz ajanı James Bond, edebiyattan sonra sinema dünyasında da uzun soluklu olmayı başarmış bir isim. Dev bir markaya dönüşen Bond, sinema endüstrisinin en popüler ikonları arasında yer alıyor. Öyle ki sadece 007 rolü değil, yapımlarda yer alan M, Q gibi yan karakterler, filmlerin kötü karakterleri, mekânlar, kostümler ve teknolojik araçlar da kendilerine açtıkları alanda öne çıkmayı başarıyorlar.

Bugüne dek Sean Connery, George Lazenby, Roger Moore, Timothy Dalton, Pierce Brosnan ve Daniel Craig tarafından canlandırılan Bond’un en önemli tamamlayıcılarından birisi de pahalı spor arabaları.

- Reklam -

İşte ilk olarak 1964 tarihli Goldfinger (Altın Parmak) filminde karşımıza çıkan Aston Martin DB5 da sinema tarihinin unutulmazları arasına giren araçlar arasında. Ancak bu modelin bir özelliği daha var: Arabanın nerede ve kimde olduğu 20 yılı aşkın süredir bilinmiyordu.

James Bond Arabaları Değerini Katlayarak Artıyor: Aston Martin DB5 Milyon Dolarlar Değerinde

Tam teçhizatlı bu araçtan yalnızca 4 adet üretilmiş ve bunlardan birisi de müzayede ile Anthony Pugliese’e satılmıştı. Fakat 1997 senesinde bu ikonik araba çalınmıştı. 25 yılın ardından Aston Martin DB5 yeniden gün yüzüne çıktı.

james bond kayıp aston martin

- Reklam -

Aracın tekrar ortaya çıkmasını sağlayan ise arabanın tanımlama numarası oldu. Orta Doğu’da özel bir koleksiyonun parçası olarak saklandığı anlaşılan araba, 1986 yılındaki açık artırmada 275 bin dolar karşılığında satılmıştı. Arabayı satın alan Anthony Pugliese, ikonik aracı son olarak 1997’de Boca Raton Havaalanı’nın deposunda görmüştü. Bu modelin şimdiki değerinin ise 18,2 ila 25 milyon dolar arasında olacağı tahmin ediliyor.

Filmlerde karşımıza çıkan son Aston Martin DB5, 2010 senesinde 4,6 milyon dolar karşılığında satılmıştı. 25. Bond filmi No Time to Die’da da bu modelin yer alacağı düşünülüyor. Film Türkiye’de 1 Ekim 2021 tarihinde vizyona girecek.

Siz James Bond ve arabaları hakkında ne düşünüyorsunuz? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da bizimle paylaşabilirsiniz.

Kaynak: Screen Rant

Devrim Beyaz

Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü mezunuyum. 2016'dan beri serbest editörlük yapıyor, çeşitli internet siteleri ve dergiler için haber ve incelemeler kaleme alıyorum.

1 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for Omer_Bekiroglu Omer_Bekiroglu dedi ki:

    Orta da bir haber var, ama sadece başlığından ibaret.
    Tamam içerik ilgi çekici ama bomboş araç nerede bulunmuş, kim tarafından çalınmış, kime teslim edilmiş vs vs türetilebilecek bir ton soru yerine James Bond bilgisi veriliyor James Bond’un ne olduğunu bilmeyen K.Kore halkı için güzel bülten.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Into the Night 2. Sezon Fragmanı Netflix

Into the Night 2. Sezon Fragmanı: Kıvanç Tatlıtuğ’un da Katıldığı Yapımda Geri Sayım Başladı

Meşa Selimoviç Kitapları

Balkan Edebiyatının Usta Kalemi Meşa Selimoviç’in Eserleri Ketebe ile Bir Araya Geliyor