in

James Cameron, Terminatör 2’yi Ekstazi Etkisindeyken Yazdığını Açıkladı

James Cameron, Terminatör 2 filminin yazım sürecinde ekstazi etkisinde olduğundan bahsetti. John Connor’ın ortaya çıkışını da anlattı.

James Cameron terminatör 2
- Reklam -
- Reklam -

James Cameron, Terminatör 2 filmini ekstazi etkisindeyken yazdığını açıkladı. Dünyaca ünlü yönetmen ve yapımcı Cameron, 1991 tarihli Terminator 2: Judgement Day’in yazım sürecini anlattı.

Kanadalı yönetmen James Cameron, çoğunlukla gişe rekorları kıran Titanic, Terminator, Aliens ve Avatar gibi dev yapımlarla tanınıyor. 3 defa Oscar almayı başarmış olan Cameron, şu sıralar beşleme olması planlanan yeni Avatar filmleri üzerine çalışıyor.

James Cameron şu an dünya çapında bir isim olabilir. Ancak 1984’te ilk Terminatör filmi The Terminator’ı yaparken kariyeri yeni yeni şekilleniyordu. 1981’de Piranha Part Two: The Spawning ile dikkat çekmeyi başarmıştı.

- Reklam -

terminator 2 efekt

Sonrasında başına geçtiği Terminatör filmi, 6.4 milyon dolarlık mütevazı bütçesine rağmen 78 milyon dolar gişe hasılatı elde etmeyi başardı. Ardından 7 yıl sonra bir devam filmi geldi ve her şey değişti.

James Cameron, Terminatör 2 Filminin Yazım Sürecinden ve Ekstazi Deneyiminden Bahsetti

Terminator 2: Judgement Day filmi 30. yaşını kutlarken, The Ringer kült serinin yönetmeni ile bir sohbet gerçekleştirdi.

Cameron, filmin yazım sürecinden bahsederken aldığı tek ilhamın “ilk filmin başarısı” olmadığını belirtti. Görünüşe göre ünlü yönetmen, o zamanlar devam projesi üzerine çalışırken ekstazi adlı uyuşturucu türünden de yardım alıyordu. Uyuşturucu etkisindeyken Stings’in Russians adlı parçasını dinlediğini ve John Connor karakterinin bu şekilde ortaya çıktığını ifade etti:

Bir defasında ekstazi etkisindeyken oturup Terminatör hakkında notlar aldığımı anımsıyorum. Sting’in, ’Umarım Ruslar da çocuklarını seviyordur,’ dediği şarkısı (Russians) beni çok etkilemişti. ’Biliyor musun? Nükleer savaş fikri hayatın kendisine çok ters,’ diye fikir yürüttüm. Ardından çocuk (John Connor) işte buradan ortaya çıktı.”

Elbette Cameron, yaratım süreci boyunca uyuşturucu maddeler kullanan ilk isim değil. Ancak böylesine ikonik yapımların altında imzası olan birisinin, geçmişinde ekstazi gibi maddeler kullanması akıllara çeşitli soruları getiriyor. Yine de 66 yaşındaki ünlü ismin bunca tempolu bir hayatta, bu tip alışkanlıkları fazla uzun sürdürmesi de akla yakın gelmiyor.

- Reklam -

terminator 2 john connor james cameron

Edward Furlong tarafından canlandırılan John Connor, Terminatör 2: Mahşer Günü filmindeki direnişin liderliğini üstlenmişti.

Terminatör 2 toplamda 6 dalda Oscar’a aday gösterilmiş, En iyi Ses Miksajı, En iyi Ses Kurgusu, En İyi Makyaj ve En İyi Görsel Efekt dallarında ise ödülleri kucaklamıştı.

Serinin devam filmleri ise ilk ikisinin gölgesinden kolay kolay kurtulamadı.

Yönetmenin bu açıklamaları hakkında sizin düşünceleriniz neler? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da bizimle paylaşabilirsiniz.

Kaynak: Screen Rant

Eda Aydın

1992 yılında Bursa'da doğdum. Radyo, Sinema ve Televizyon Bölümü mezunuyum. Filmler, kitaplar hakkında inceleme ve görüş yazıları yazıyorum. Tanpınar'ı seviyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Mads Mikkelsen Johnny Depp Grindelwald

Mads Mikkelsen, Fantastik Canavarlar’daki Grindelwald Rolü Hakkında Johnny Depp ile Konuşmak İstediğini Söyledi

Lord of the rings dizisi yüzüklerin efendisi

Amazon’un Yüzüklerin Efendisi Dizisi Oyuncu Kadrosu Yeni İsimlerle Genişliyor