in ,

James Cameron Yapay Zekânın Geleceğinden Endişeli: “Hepimizi Manipüle Ediyor Olabilir”

James Cameron yapay zekâ teknolojisinin dünyayı çoktan ele geçirmiş olabileceğini ve bundan haberimiz bile olmayabileceğini söylüyor.

James Cameron Yapay Zeka Hakkında
- Reklam -
- Reklam -

James Cameron, Terminatör’ün gerçek hayata daha da yaklaştığından emin. Hollywood’un ünlü yönetmeni yapay zekânın dünyayı çoktan ele geçirmiş olabileceğini söylüyor.

Vizyona girmesinin üzerinden yaklaşık 40 yıl sonra The Terminator filmi gerçeğe hiç olmadığı kadar yakın. YZ teknolojilerinin geldiği son noktayla beraber, James Cameron’ın bir zamanlar beyaz perdeye taşıdığı hikâyeler hakkındaki görüşleri merak ediliyor.

Aliens ve gişede büyük başarı elde eden Avatar: The Way of Water gibi filmlere imza atan Cameron  katıldığı SmartLess podcast’inde bir zamanlar çektiği The Terminator filmi gibi bir makine ayaklanması olup olmayacağına dair fikirlerinden söz etti. Ünlü yönetmen yapay zekâ alanında son yıllarda gerçekleşen atılımlardan haberinin olduğunu ve bu teknolojilerden korkmadığını söylüyor. Fakat “yapay zekânın yanlış şekillerde kullanılabileceğinden endişeli olduğunu,” da ekliyor.

- Reklam -

“Bana kalırsa YZ çok iyi olabilir ama diğer taraftan gerçek manada dünyanın sonu da olabilir. Çoğu YZ bilimcisiyle konuştum ve toplantılarına katıldığım zamanlarda bana gülüp ‘Skynet’i yaratan adam sensin değil mi, fikirlerini kesinlikle duymak isteriz,’ falan dediler.

“Mesele şu ki yaratılan hiçbir teknoloji bugüne kadar silahlandırmadan uzak kalamadı. Biz olmayan ve bizden daha zeki olan bir şeye karşı, bizim dünyamızda savaşmak ister miyiz? Sanmıyorum. Yapay zekâ dünyayı çoktan ele geçirmiş ve bizi manipüle ediyor olabilir. Bundan haberimiz bile olmayabilir. Çünkü medya ve her şey üzerinde kontrolü var. Her şeyin bu kadar absürt olmasının başka açıklaması olabilir mi? Ben hiçbir şeyden emin değilim.”

James Cameron Yapay Zeka The Terminator Film

James Cameron: “Terminatör Filmlerinin Yenisini Çekecek Olursam Yapay Zekâyı Daha Fazla Ele Alırım”

Yapay zekâ ile ilgili endişelerini dile getiren yönetmen en popüler film serilerinden birisi hakkında da ipucu verdi. Ödüllü yönetmen Terminatör serisinin devam edebileceğini ve bu filmde silahlanmış robotlardan çok yapay zekânın insanlık üzerindeki tehdidini ele almayı düşündüğünü söylüyor.

- Reklam -

Avatar filmleri daha çok atmosfer yaratmakla ilgiliydi. Bu yüzden YZ konusunda yardım almamız pek gerekmedi. Ama eğer yeni bir Terminatör filmi çekersem ve bu seriyi yeniden ayağa kaldırırsam, belirsiz olmakla birlikte böyle bir niyetim var, insanlığı yok etmeye çalışan robotları değil işin yapay zekâ yönünü ele almak istiyorum.

James Cameron Yapay Zeka Terminator

Ünlü yönetmenin Terminatör serisine geri dönmek istediği bir süredir biliniyordu. Geçen sene verdiği röportajda bundan bahseden James Cameron’ın seriye nasıl döneceğine dair henüz net bir bilgi yok.

Siz James Cameron’ın görüşlerine katılıyor musunuz? Fikirlerinizi Kayıp Rıhtım Forum üzerinden bizimle paylaşabilir ve içeriklerimizden anında haberdar olmak için bizi Google News’ten takip edebilirsiniz.

Kaynak: Bro Bible

Oğuzhan Açıkalın

Gedikli bir çizgi roman geek’i olmasam da beyaz sayfalara doluşmuş renkli resimleri her zaman ilgiyle takip ettim. Çünkü resimlerin ve kelimelerin bizi olduğumuzdan daha iyi bir yere taşıyacağına inanıyorum. Kısa kısa hikâyeler yazıyorum, edebiyatın her türlüsüne ilgi duysam da bilimkurgu konusunda kendimi geliştirmeye çalışıyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

ChatGPT Anti Bot Test

ChatGPT Görme Kusurları Olduğunu Söyleyerek Anti-Bot Testini ‘Atlatmayı’ Başardı

Leyla ile Mecnun 4. Sezon Final

“Leyla ile Mecnun” Dizisi Bir Kez Daha Ekranlara Veda Etti