in

James Gunn, DC Sinema Evrenine Rehberlik Edecek

Bugünlerde The Suicide Squad’ın çekimleriyle meşgul olan James Gunn’ın DC Sinema Evrenindeki rolü beklenenden daha büyük olabilir.

James Gunn
- Reklam -
- Reklam -

Son bir sene James Gunn için oldukça tuhaftı. Önce geçtiğimiz sene kendisinin Guardians Of The Galaxy Vol. 3’ten kovulduğunu öğrendik. Hem hayranlar hem de oyuncular Gunn’ın geri dönmesi için kampanyalar düzenlediler ancak bir sonuç alınamadı. Sonra Marvel sinematik evrenine rakip olma konusunda üst üste başarısız olan Warner Bros., yeni Suicide Squad filminin senaryosunu Gunn’a emanet etti. Ardından filmin yönetmenlik koltuğuna da Gunn oturdu. Biz tam Marvel önemli bir ismi kaybetti diye düşünüyorken Gunn eski işini de geri aldı. Yani yaklaşık bir sene önce elinde hiçbir yapım olmayan Gunn, şimdi iki rakip şirketin önemli filmlerinin başındaki isim haline geldi.

Gunn kovulmadan önce Marvel sinematik evreninin kozmik tarafını yönlendirecek isim olarak düşünülüyordu. Ancak kendisinin kovulup geri dönmesinden sonra böyle ciddi bir göreve devam edip etmeyeceği belirsizdi. We Got This Covered‘ın yaptığı habere göre Warner Bros. benzer bir görev için James Gunn ile anlaşmış bile.

DC sinema evreninin tam olarak nasıl bir yol izleyeceğini hala bilmiyoruz. Robert Pattinson’un yeni Batman olmasıyla beraber evrenin yenileneceğini düşünebilirdik fakat Wonder Woman, Aquaman gibi eski karakterlerin de devam edeceği biliniyor. Hal böyle olunca evren şu an için iki koldan ilerleyecekmiş gibi görünüyor. Yapılan habere göre bu yeni kolun rayında ilerlemesi ve DC sinema evreninin şekil kazanabilmesi için James Gunn gelecek filmlerde yapımcı olarak görev yapacak. Muhtemelen daha sonrasında bu iki ayrı kolun bir şekilde birleştiğini göreceğiz.

- Reklam -

Peki bu haber GotG Vol.3’ün ardından Gunn’ın Marvel ile bir ilişkisinin kalmayacağı anlamına mı geliyor? Bunu zaman gösterecek ama Gunn’ın iki sinematik evrende birden önemli bir rol üstlenmesinin pek mümkün olmadığı aşikar.

- Reklam -

The Suicide Squad Filmi Ne Durumda?

Bu arada The Suicide Squad ile ilgili haberler de gelmeye devam ediyor. Filmin yapımcısı Peter Safran bu film ile Suicide Squad evreninin sıfırlanacağını söylemişti ama anlaşılan bu karardan vazgeçilmiş. Çünkü Margot Robbie, Viola Davis ve Jai Courtney‘in ardından Joel Kinnaman‘ın da ilk filmde canlandırdığı Rick Flag karakteriyle bu filmde yer alacağı duyuruldu. Bu isimler dışında David Dastmalchian‘ı Polka-Dot Man rolünde, Daniela Melchior‘ı ise Ratcatcher rolünde olarak izleyebileceğiz. Idris Elba ve John Cena da filmin kadrosuna dahil olan ancak rollerini bilmediğimiz diğer isimler. Dedikodulara göre filmin kötüsü olması düşünülen The General’i canlandırması için Benicio Del Toro ile görüşmeler de sürüyor. Bir erteleme olmazsa The Suicide Squad, 6 Ağustos 2021‘de sinemalarda olacak.

Peki siz bu konuda ne düşünüyorsunuz? James Gunn’ın yoluna Marvel ile mi devam etmesini istersiniz yoksa DC’ye çok daha büyük bir faydası olabilir mi? Görüşlerinizi bizimle Kayıp Rıhtım Forum’da paylaşabilirsiniz!

Burak Mermer

1993’te Sivas'ta doğdu. Yıldız Teknik Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği mezunu, ODTÜ Bilim ve Teknoloji Politikası Çalışmaları'nda yüksek lisans öğrencisi. Edebiyatı, sinemayı ve bilgisayar oyunlarını çok sever. Hayatın anlamının Radiohead şarkılarında gizli olduğuna inanmakta, başka dünyalara duyduğu tutku sayesinde yaşamayı sürdürmektedir.

1 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for LordKratos LordKratos dedi ki:

    Dc için çok iyi bir haber. Daha kaliteli yapımlar gelecek, oyuncu castları çok daha başarılı olacak gibi geliyor bana.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

cekilis istrancali abdulharis pasa

ÇEKİLİŞ: Mehmet Berk Yaltırık’tan “Istrancalı Abdülharis Paşa”

Game of Thrones Emmy Ödülleri

HBO, Game of Thrones Finalini Emmy Ödülleri’nde En İyi Senaryo’ya Aday Gösterdi