in

James Gunn, Martin Scorsese’ye Cevap Verdi

Martin Scorsese geçtiğimiz günlerde Marvel filmleri hakkında bazı açıklamalarda bulundu. Cevap James Gunn’dan geldi.

James Gunn
James Gunn
- Reklam -
- Reklam -

Guardians of the Galaxy serisi ve The Suicide Squad gibi çizgi roman uyarlaması filmleriyle gündemimizde olan James Gunn, ilgi çekici açıklamalarda bulundu.

Bildiğiniz gibi geçtiğimiz gün Martin Scorsese, Netflix’e gelecek yeni filmi için Empire Dergisi’sine röportaj vermişti. Röportaj sırasında kendisine süper kahraman temalı filmler ve özellikle Marvel’ın işleri sorulmuştu. O da bu konuyla ilgili olarak Marvel Sinematik Evreni için üretilmiş işleri birer sinema filmi olarak görmediğini ve onları sadece eğlence sektörü için hazırlanmış birer iş olarak tanımladığını ifade etmişti.

Pek tabii verdiği bu röportajdan sonra The Irishman filmi için söylediklerinden ziyade bu düşünceleriyle gündem oldu. Konuyla ilgili birçok farklı yorum geldi. Bir kesim izleyici Scorsese’nin dediklerine katılırken, bir kısım da söylemlerini haksız buldu. Ama elbette çoğunluk ortak bir noktada buluşuyordu. Martin Scorsese’nin böyle bir yorum yapmaya yetecek derecede sinema geçmişi ve deneyimi vardı.

- Reklam -

Peki, Marvel yapımlarında çalışmış usta isimler bu konu hakkında ne düşünüyorlardı? İşte bu evrenin en önemli isimlerinden biri, Guardians of the Galaxy serisinin yönetmeni James Gunn, Twitter üzerinden açıklamalarda bulundu.

James Gunn, Filmlerinin Bu Şekilde Yargılandığı İçin Üzgün

Gunn, Martin Scorsese’nin hayranı olduğu yaşayan 5 film yapımcısından biri olduğunu söylüyor. Scorsese’nin 1988 tarihli The Last Temptation of Christ (Günaha Son Çağrı) filmini daha görmeden yargılayanlara çok kızdığını belirten Gunn, şimdi benzer bir yorumu Scorsese’den aldığı için şaşkınlığını gizleyemiyor.

- Reklam -

Her ne kadar bu konuda üzgün olduğu belirtse de Scorsese’yi her zaman seveceğini ve sinemaya kattıkları için kendisine minnettar olduğunu da sözlerine ekliyor. Ayrıca Gunn, The Irishman filmini görmek için sabırsızlandığını dile getiriyor.

Yazdıklarından sonra yine Twitter üzerinden kendisine yöneltilen Martin Scorsese kıyaslamasına da cevap veren Gunn, kendi filmlerini kıyaslamadığını, tam tersi görmedikleri filmleri yargılayan insanları, izlemedikleri filmleri yargılayan insanlarla karşılaştırdığını söyledi.


* John Wick Yazarından Fantastik Film Geliyor

Hakan Tunç

Kocaeli Üniversitesi'nden mezun. Kitap okumayı, film izlemeyi ve özellikle animeleri çok sever.

1 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for LordKratos LordKratos dedi ki:

    Scorsese doğru söylemiş. Hangi filmleri “sinematik” ? (Logan hariç tututorum tabi.)

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Derek Kolstad John Wick

John Wick Yazarından Fantastik Film Geliyor

Dune Stellan Skarsgård

Yeni Dune Stüdyo Filmi Gibi Olmayacak