in ,

James Gunn, Peter Safran’la Birlikte DC Studios’un Yeni Başkanı Oldu

James Gunn ve Peter Safran, DC Studios’un başına geçen yeni isimler oldu. Warner Bros. Discovery, süper kahraman evrenini iki isme emanet etti.

James Gunn ve Peter Safran DC Studios'un Başına Geçti
- Reklam -
- Reklam -

James Gunn ve yapımcı Peter Safran, resmi olarak Warner Bros. Discovery’ye ait DC Studios’un başına geçti. Böylece DC Sinematik Evreni için yeni başkanı arayış sona erdi.

2022, birleşmelerinin ardından Warner Bros. Discovery için büyük bir değişim yılı oldu. CEO David Zaslav ve ekibi yeni stüdyoyu yeniden yapılandırırken, birkaç projeden vazgeçtiler. Bu aşamada beklenen bazı DC yapımları da etkinlendi. Stüdyonun en büyük kayıplarından biri, çekimleri biten ve aslında sinemaya gösterime girmeye de hazır olan Batgirl filminin iptaliyle yaşandı. Yeni yönetim, Wonder Twins ve Strange Adventures dahil olmak üzere geliştirilmekte olan farklı DC projelerini de rafa kaldırdı.

Buna rağmen DC, Warner Bros. Discovery adına büyük bir öncelik taşımaya devam ediyor. Walter Hamada’nın DC Films başkanlığı görevinden ayrılmasının ardından, stüdyo aktif olarak filmlerini ve dizilerini yönetecek yeni bir patron arayışına girmişti. Hamada’nın son sözleşmesi başlangıçta 2023’e kadar sürecekti, ancak Batgirl’ün iptali, Black Adam’ın sinemalara gelmesinden sonra görevinden ayrılmasına neden oldu. Warner Bros. Discovery’nin pozisyon için gözlediği adaylardan biri Dan Lin’di, ayrıca Arrowverse’ün ardındaki isim Greg Berlanti’nin de başa geçebileceği konuşuluyordu. Ancak her iki isimle de yapılan toplantılar bir yere varmadı ve stüdyo arayışlarına devam etti. Sonunda bu isim, daha doğrusu isimler belli oldu.

- Reklam -
James Gunn ve Peter Safran DC Studios başkan
Peter Safran ve James Gunn

The Hollywood Reporter’ın haberine göre James Gunn ve yapımcı Peter Safran, filmler, televizyon yapımları ve animasyon bölümünü içerecek şekilde DC Studios’un başına geçen isimler oldular. DC Studios ayrıca resmi olarak DC Films bölümünün yerini alacak. Gunn, ağırlıklı olarak yaratıcı tarafa odaklanacak, Safran ise iş sorumluluklarını üstlenecek.

James Gunn, DC Sinematik Evreni’nin Yeni Kurtarıcısı Olabilir

Gunn ve Safran, Warner Bros. Discovery ile yaptıkları anlaşmayla yeni görevleri hakkında şunları söyledi:

“Çocukluğumuzdan beri sevdiğimiz bu DC karakterlerinin organizatörleri olmaktan onur duyuyoruz. Sanatçıların bireysel ifadelerine hâlâ izin veren entegre, çok katmanlı bir evren yaratmak için dünyanın en yetenekli yazarları, yönetmenleri ve aktörleriyle işbirliği yapmayı dört gözle bekliyoruz. Superman, Batman, Wonder Woman, Aquaman, Harley Quinn ve DC’nin diğer istikrarlı karakterlerine olan bağlılığımız, yalnızca bu karakterlerin temsil ettiği insani olasılık harikasına olan bağlılığımızla eşdeğerdir. Şimdiye kadar anlatılmış en büyük, en güzel ve en görkemli hikâyelerden bazılarını anlatırken dünyanın dört bir yanındaki sinema deneyimini tekrar canlandıracak olmaktan dolayı heyecan duyuyoruz.”

Gunn aynı zamanda Twitter üzerinden haberi doğrulayarak, “Burada olmaktan çok memnunum,” yorumunda bulundu.

- Reklam -

James Gunn ve Peter Safran DC Studios başkan

Gunn ve Safran 1 Kasım 2022 tarihinden itibaren resmi olarak göreve başlayacakları için, 2023’te vizyona girecek Shazam! Fury of the Gods, The Flash, Blue Beetle ve Aquaman and the Lost Kingdom ile neler yapacaklarını görmek ilginç olacak. DC Studios’un DC Films’e kıyasla nasıl çalışacağını zaman gösterecek. Yine de özellikle başta James Gunn’ın olmasıyla önemli ve gözle görülür değişikliklerin yapılacağı tahmin edilebilir.

Sizler yeni DC Studios’un başındaki isimler hakkında neler düşünüyorsunuz? Özellikle James Gunn gibi bir ismin yönetici pozisyonunda olması DC’yi kurtarabilir mi? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum üzerinden bizlerle paylaşabilir, ayrıca tüm içeriklerimizden anında haberdar olmak adına bizi Google Haberler üzerinden takip edebilirsiniz.

Kaynak: The Hollywood Reporter

Hakan Tunç

Kocaeli Üniversitesi'nden mezun. Kitap okumayı, film izlemeyi ve özellikle animeleri çok sever.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

2023 alma adayları

Çocuk Edebiyatının En Prestijli Ödülü ALMA’da 2023 Adayları Açıklandı: Listede Türkiye’den 6 İsim Var

elite 7 sezon onay

Netflix’in Popüler Yapımı “Elite” Dizisi 7. Sezon Onayını Şimdiden Aldı