in

The Suicide Squad, Aslına Sadık Kalacak

The Suicide Squad’ın yönetmeni James Gunn film için ilham aldığı çizgi romanları anlattı.

The Suicide Squad
- Reklam -
- Reklam -

Uzun süreli yönetmen tartışmalarından sonra nihayet kadrosu kesinleşen The Suicide Squad filminin yapım aşaması geçtiğimiz günlerde başladı. Filmin yönetmeni James Gunn kurguyu yaparken ilham aldığı çizgi romanlardan bahsetti.

DC Sinematik Evreni, Justice League ve Batman v. Superman: Dawn of Justice filmlerinin yarattığı hayal kırıklarını toplamak için son zamanlarda daha da çok çalışıyor diyebiliriz. Shazam! ve Aquaman’in yarattığı etki, sırada bekleyen Joker gibi büyük projelerin yer alması DC’nin sinema dünyasının sonunda yükselişe geçtiğinin habercisi.

2016’da çekilen Suicide Squad, yetersiz senaryosu ve neredeyse her zaman karanlık olan sahneleriyle pek başarılı bir iş olmasa da oyuncu kadrosu çok sevilmişti. 2021’de gelmesi planlanan yeni film ise şimdiden kadrosuyla ve Guardians of the Galaxy’i de yönetmiş James Gunn ismiyle büyük merak uyandırıyor.

- Reklam -

The Suicide Squad 80’li Yılların Çizgi Romanlardan İlham Alıyor

James Gunn, Suicide Squad çizgi romanlarının erken versiyonlarına da sahip ve hangi versiyonların ona ilham verdiği soruluyor. John Ostrander (ve eşi Kim Yale), 80’li yıllarda bizi The Dirty Dozen fikriyle harcanabilir ikinci sınıf karakterlerle tanıştırdığını ve King Shark’ın 2000’lere kadar ekibe dahil olmadığını söylüyor. Filmin asıl unsurlarını bu zaman diliminden aldığını, özellikle de Ostrander’ın dünyasından esinlendiğini vurguluyor.

Görünüşe göre James Gunn 80’lerin ve 90’ların renkli haydutlarının bir araya geldiği Suicide Squad çizgi romanlarından ilham alıyor. James Gunn’ın Instagram’daki paylaşımları ve yorumları filmin oluşumunda kaynaklara ne kadar değer verdiğini gösteriyor. Bu durum tabii ki hayranları fazlasıyla heyecanlandırıyor. Gunn’ın çizgi roman merakını da düşündüğümüzde ortaya The Suicide Squad filmini olumlu yönde etkileyecek harika bir kurgunun çıkması oldukça olası.

- Reklam -

Aslında David Ayer’in de bunu yapmaya çalışırken Suicide Squad’ı aşağı çektiğini izlemiştik. Yine de James Gunn doğrudan çizgi roman sayfalarından ilham alıyor gibi duruyor. İlk film sadece Harley, Deadshot ve El Diablo’nun parlamasına izin verirken diğer karakterlerin öne çıkabileceği sahnelere yer vermemişti. James Gunn, Guardians of the Galaxy’den de tecrübeli olduğu üzere daha önce adını bile duymadığımız karakterleri Marvel Sinematik Evreni’nin en sevilen karakterleri haline getirmeyi başarmıştı.

The Suicide Squad, her biri birbirinden yetenekli kadrosuyla ve yeni yönetmeniyle 6 Ağustos 2021’de vizyona girecek.


* Taika Waititi, The Suicide Squad Filminde Oynayacak

Oğuzhan Koç

1998’in sonbaharında, İstanbul’da dünyaya gözlerini açan yazar hala doğduğu semtte yaşamakta. Küçük dünyaların büyük hayalcisi olması nedeniyle zaman zaman kabına sığamıyor. Eskinin öğretmen lisesi şimdininse Çapa Fen Lisesi’nde okurken lise fanzinine yazdığı şiirlerle ilk eserlerini okuyucuya sunmaya başladı. İstanbul Teknik Üniversitesi’nde Matematik Mühendisliği okurken aynı zamanda da edebiyat ve sinemayla ilgileniyor. Gezmeyi, izlemeyi ve yazmayı bir bütün haline getirdiği eserler verme hayali içerisinde yaşarken şimdilik sadece sitelere birkaç haber yazmakla yetiniyor.

3 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for LordKratos LordKratos dedi ki:

    Bu film de aynı akıbete uğrayacak. Belki Joker biraz etki edebilir. Sadece Harley ile izlenmez o film.

  2. Avatar for oguzhankoc oguzhankoc dedi ki:

    James Gunn, Guardians of the Galaxy’de çok iyi iş çıkardı. Hazır DC de yükselişteyken aynı şeyi The Suicide Squad’da da yapabilir.

  3. Avatar for LordKratos LordKratos dedi ki:

    Joker filminin etkisi ile izlenme sayısı yükselebilir.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

James Joyce

James Joyce’un Ulysses’i Yeniden Türkçede

Obi-Wan

Obi Wan Dizisinin Yönetmeni Belli Oldu