in

Alfonso Cuarón, Philip K. Dick’in Hayatını Film Yapıyor: “Jane” Adlı Yapımda Charlize Theron da Yer Alıyor

Jane filmi duyuruldu. Alfonso Cuarón, Philip K. Dick’in yaşamını konu alan Amazon yapımının başına geçti. Filmin kadrosunda Charlize Theron da bulunuyor.

Jane: Alfonso Cuarón Philip K. Dick Filmi Geliyor
- Reklam -
- Reklam -

Jane filmi geliyor. Philip K. Dick’in yaşamını konu alan yeni Amazon Prime yapımının yönetmenliğini ise Oscar ödüllü yönetmen Alfonso Cuarón üstlenecek. Filmin kadrosunda Charlize Theron da yer alıyor.

Bilimkurgu kitaplarıyla birçok ikonik filme ilham olan Philip K. Dick odaklı bir film projesi daha geliyor. Deadline’ın haberine göre Alfonso Cuarón ve Charlize Theron, Dick’in kızı ve film yapımcısı Isa Dick Hackett ile çalışacaklar.

Yeni film projesi, Hackett’ın fikrine dayanan bir projeden yola çıkacak. Amazon Studios’un yapımcılığını üstlendiği macera, standart biyografik formülden sapacak ve Dick’in doğumdan altı hafta sonra ölen, hayatı boyunca taşıdığı bir kayıp olan gerçek hayattaki ikiz kardeşi Jane’in bakış açısından hikâyeyi anlatacak. Böylece ortaya gerçeği ve kurguyu harmanlayacak bir film çıkacak.

- Reklam -

Jane adı taşıyan film, “bir kadının aynı zamanda ünlü romancı olan parlak ama sorunlu ikizi Philip K. Dick ile benzersiz ilişkisi hakkında hareketli, merak uyandıran ve kara mizah dolu bir hikâye” olarak tanımlanıyor.

Jane Filmi Yapımcıları Arasında Alfonso Cuarón ve Charlize Theron Yer Alıyor

Jane: Alfonso Cuarón’dan Philip K. Dick Filmi Geliyor Charlize Theron

Children of Men, Roma ve Gravity gibi filmlerle tanınan Alfonso Cuarón’nun yönetmenlik koltuğuna oturacağı filmde Charlize Theron’un da Jane karakterine hayat vermesi bekleniyor. Şu an için Philip K. Dick rolünü kimin canlandıracağı ya da filmin çekimlerinin ne zaman başlayacağı gibi bilgiler açıklanmış değil.

- Reklam -

Charlize Theron şu anda Fast X filmi ve Netflix ve The Old Guard 2 projeleri üzerinde çalışıyor. çalışıyor. Alfonso Cuarón ise Cate Blanchett ve Kevin Kline ile Apple TV+ için Disclaimer’ı yazıp yönetiyor. Hem Theron hem de Cuarón’un bilimkurgu ve distopik türlerdeki geçmiş yapımları göz önüne alındığında, yeni yapımın Dick’in ruhunu onurlandıran büyüleyici bir biyografi olacağı tahmin ediliyor.

Söz konusu proje dışında kısa bir süre önce, Jon Shestack de bir biyografik film çekme isteğinde olduğunu ve hatta senaryosunu hazırladığını açıklamıştı. Ancak iki projenin birbiriyle bağlantılı olması beklenmiyor.

Açıklanan yönetmen ve oyuncu sonrası Philip K. Dick temalı yeni film için heyecanlı mısınız? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum üzerinden bizlerle paylaşabilirsiniz.

Kaynak: Deadline

Hakan Tunç

Kocaeli Üniversitesi'nden mezun. Kitap okumayı, film izlemeyi ve özellikle animeleri çok sever.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Better Call Saul 6. Sezon 11 bolum breaking bad

Finale Hazırlanan Better Call Saul’un Yeni Bölümünün Adı “Breaking Bad” Oldu: White ve Pinkman Geri Dönebilir

Samaritan fragmanı

Sylvester Stallone’nun Başrolünde Yer Aldığı Süper Kahraman Filmi “Samaritan”dan İlk Fragman