in

Jared Leto’nun Joker Planı Tepki Çekti

Joaquin Phoenix’ten önce, Joker’a hayat veren son isim olan Jared Leto’nun; filmin ve Phoenix’in kuyusunu kazmaya çalıştığı iddiaları gündem oldu.

Joker
- Reklam -
- Reklam -

Sinema sektörü, Joker karakterini canlandıran birçok farklı oyuncuyu defalarca kez beyaz perdeye taşıdı. Kimi oyuncu rol yapmanın ötesinde bir aktörlük sergilerken, kimi ise yoğun eleştiri altında kaldı. İzleyenler tarafından en çok eleştiri alan aktörlerden bir tanesi de Jared Leto’ydu. Asıl mesleği müzisyenlik olan ve 30 Seconds to Mars grubunda gitaristlik yapan Leto’nun, Joker karakterini kendisinden sonra canlandıran Joaquin Phoenix’in filmini iptal ettirmek için uğraştığı ortaya çıktı.

İddiaların ne zaman ve nasıl ortaya çıktığı konusunda tam bir bilgi yok. Ancak her şey Jared Leto, Phoenix’li bir Joker filmi yapılacağını duyduğunda yaşanmaya başlamış. Leto aslında solo Joker filmi için kendisinin oyuncu adayı olması beklentisindeymiş. Bu yüzden bir başka oyuncunun birden bire Joker seçilmesi, onun için hayli üzücü olmuş.

Leto’nun üzüntüsü sinire dönüşmüş olacak ki ilk yaptığı şey CAA’i (Yaratıcı Sanatçılar Ajansı) aramak olmuş. Ajansla görüşürken neler söylediği hakkında bir detay yok. Sadece filmin iptal edilmesini sağlamak amacıyla şikayette bulunduğu tahmin ediliyor. Ancak ajans aynı zamanda Phoenix’in Joker filminin yönetmeni olan Todd Phillips’in de ajansı olduğundan ve elle tutulur bir sorun olmadığından dolayı, Leto’nun isteğini reddetmiş.

- Reklam -

Jared Leto İsteğini Yerine Getiremeyince Menajerini Kovdu

Leto daha sonra soluğu Irving Azoff’un yanında almış. Azoff o zamanlarda Leto’nun müzisyenlik hayatındaki menajerliğini yapan isim. Leto’nun Azoff’tan isteği Warner Bros’un ana şirketini araması ve filmin başlamadan bitirilmesini sağlaması olmuş. Azoff’tan henüz bu konuda hiçbir açıklama yok, ancak kendisi o zamandan beri Jared’la birlikte çalışmıyor.

- Reklam -

Asıl büyük iddianın başladığı nokta da burası: Yönetmen Todd Phillips, Warner Bros.’a projeyi götürdüğünde oyuncu ve proje beğenildiği için yapımcı firma doğrudan konuya yeşil ışık yakmış. Ancak çok sağlam olduğu söylenilen bir kaynak; Warner Bros’un bir süre sonra filmin karanlık yönü hakkında gerilmeye başladığını iddia ediyor. Bu yüzden de çekimler başladıktan sonra Phillips’e çok az bir bütçe verilmiş ve Warner Bros. bu az bütçe yüzünden, yönetmenin çekimleri bırakacağını ummuş. Şirketin bu düşünce yapısına girmesi bizzat baştaki kişilerin endişelerinden mi yoksa Leto’nun şikayetlerinden dolayı mı olduğu bilinmiyor.

Hem önümüzdeki yıl bizlerle buluşması planlanan Birds of Prey filminde Joker’ın olmaması, hem de zaten daha yeni bir Joker filminin bambaşka bir oyuncuyla vizyona gelmiş olması; Leto’nun artık rolden tamamen dışlandığı söylentilerini güçlendiriyor. Ayrıca bir süre önce çıkan temeli sağlam söylentilere göre de, Leto’nun Suicide Squad filmindeki onlarca dakikalık sahnelerinin silinmesinin; Leto’nun oyunculuğunun yönetmen tarafından beğenilmediğinden dolayı olduğunu gösterir nitelikte.

Furkan Emir Aktaş

1999 Ankara doğumluyum. Çizgi romanlar, fantastik romanlar, bilgisayar oyunları özellikle ilgili olduğum alanlar. Hacettepe Üniversitesi'nin Amerikan Kültürü ve Edebiyatı bölümünde okumaktayım. 2013'ten beri serbest olarak bazı çizgi romanların ve çeşitli akademik makalelerin çevirilerini yapmaya devam ediyorum.

11 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for narpal narpal dedi ki:

    Vay arkadaş herkes çakal olmuş.

  2. Avatar for Ozgur Ozgur dedi ki:

    Alnının ortasına DAMAGED diye dövme yaptıran joker de ne bileyim…

  3. Avatar for LordKratos LordKratos dedi ki:

    Dc tarihinin gördüğü en saçma Joker. Ki Joker demeye bile bin şahit lazım. Dövmeli, gümüş dişli Joker mi olur yahu ? Çok iyiymiş gibi bir de arkadan iş çevirmiş. Umarım bir daha Dc evreninde yer almaz. Gitsin Marvel’ı batırsın. Abi herkesin Joker’i canlandırabileceğini düşünmek çok saçma. Yetenek isteyen bir karakter. İlla psikopat rolü oynayınca Joker olunmuyor. Romero’yu katmazsak; Jack Nickholsen, Heath Ledger ve Phoenix dışında Joker yok bence. Mark Hamill zaten Joker değil, Joker’in sesi. Cameron Monaghan desen zaten beybi feys Joker mi olur. :smile:

  4. Avatar for narpal narpal dedi ki:

    Haklısın ama filmin Joker karakteri de çok kötü yazılmıştı. Leto yerine Heath Legder olsa yine aynı tepkileri alırdı

  5. Avatar for LordKratos LordKratos dedi ki:

    Heath Ledger’ın Batman filmindeki sahneleri de çok kısaydı. Her sahne tek başına efsane. Şu meşhur kalem kaybetme sahnesi, Batman’in sorguya çekme sahnesi filan SS filminde olsaydı düşünsene :wink:

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

6 cevap daha var.

Plütonyum

Plütonyum’un Yeni Kararlı Formu Tesadüfen Keşfedildi

Behzat Ç

Behzat Ç. Yeni Sezonu Belirsizliğini Koruyor