in

“Power Rangers”ın Yıldızı Jason David Frank 49 Yaşında İntihar Ederek Hayatını Kaybetti

Jason David Frank hayata veda etti. Power Rangers serisindeki rolüyle tanınan aktör ve karma dövüş sanatçısı, intihar ederek 49 yaşında aramızdan ayrıldı.

Jason David Frank: Power Rangers Yıldızı Yaşamını Yitirdi
- Reklam -
- Reklam -

Jason David Frank henüz 49 yaşındayken, bıraktığı bir not sonrası intihar ederek hayatını sonlandırdı. Frank, Power Rangers serisindeki Tommy Oliver rolü ve karma dövüş sanatlarındaki performanslarıyla hatırlanıyordu.

1993 yılından 1996’ya kadar devam eden Mighty Morphin Power Rangers dizisinde Tommy Oliver (Yeşil Ranger) karakterini canlandırarak orijinal ve ilk Ranger’lardan biri olan Jason David Frank, yıllar içerisinde birkaç kez daha seriye ait dizi ve filmlerde rol aldı. Kendisi en son 2017 yılında yeniden başlatılan Power Rangers filminde küçük bir rol aldı, ayrıca bir video oyununda da karakterine sesini ödünç verdi. Serideki son görünümü, 2018’de yayınlanan Power Rangers Super Ninja Steel’ın 25. yıldönümü bölümüydü. Ardından, bu yılın başlarında seriden resmi olarak emekli olduğunu duyurdu.

Aktör en çok Power Rangers yapımlarıyla tanınsa da, Transformers: Titans Return, We Bare Bears ve Family Matters gibi projelerde de rol aldı.

- Reklam -

Jason David Frank Power Rangers

Frank, oyunculuğa ek olarak hevesli bir dövüş sanatçısıydı. Karatede 8. Dan Kara Kuşak’tı ve çeşitli dövüş sanatları stillerine kendini adamış bir öğrenciydi. Ayrıca karma dövüş sanatları da yaptı, hatta birkaç kez halka açık şekilde yarıştı.

Jason David Frank, Power Ranger Serisini Hayatının Son Anına Dek Onurlandırmaya Devam Etti

MMA dövüşçüsü Mike Bronzoulis, arkadaşı Frank’in intihar ederek öldüğünü duyurdu. Paylaştığı notta, Power Rangers yıldızının ailesine başsağlığı diledi ve “benim için iyi bir arkadaştı ve onu özleyeceğim” dedi. Power Rangers yıldızları Walter E. Jones ve Blake A. Foster, konuyla ilgili yaptıkları paylaşımda şu cümlelere yer verdiler.

“Maalesef bu doğru. Lütfen böylesine harika bir insanın kaybı sonrası, bu korkunç zamanda ailesinin ve arkadaşlarının mahremiyetine saygı gösterin. Ailesini, arkadaşlarını ve hayranlarını çok seviyordu. Gerçekten çok özlenecek.”

- Reklam -

Jason David Frank: Power Rangers Yıldızı İntihar Etti

Birçok hayranın çocukluk nostaljisinin önemli bir parçası olmasının yanı sıra dünya çapındaki kongrelere ve hayran etkinliklerine katılarak hayatlarının bir parçası olmaya devam eden Jason David Frank, Power Rangers serisindeki mirasını onurlandırmaya da devam etti. Örneğin, 2018 yılındaki bir etkinlikte bir sınıfa nasıl koruyucu olunacağını öğretmeyi de içeriyordu. Şu ana kadar bıraktığı intihar notunda ne yazdığına dair bir bilgi paylaşılmadı.

Jason David Frank’ın yer aldığı bölümleri nasıl buluyordunuz? Oyuncu hakkındaki yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum üzerinden bizlerle paylaşabilir, ayrıca tüm içeriklerimizden anında haberdar olmak adına bizi Google Haberler üzerinden takip edebilirsiniz.

Kaynak: Screen Rant

Hakan Tunç

Kocaeli Üniversitesi'nden mezun. Kitap okumayı, film izlemeyi ve özellikle animeleri çok sever.

2 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for Arcade Arcade dedi ki:

    90 larda doğmadım ve kendisinin canlandırdığı karakter Tommy Oliver 90 larda gözüktü ve benim seriyi izleyebileceğim sıralarda yoktu kendisi ama etrafımdaki abim ve ablalarımın hayranlığı her zaman beni şaşırtıyor ve merak ettiriyordu.Sonradan MMPR falan izleyince cidden 90 ların süperkahramanı olduğunu cidden anladım.2002 de geri dönünce 10.yıl özel bölümü için oradaki ‘AA bu Tommy mi,cidden bize liderlik mi edecek?’ falan muhabbeti olurken diğer oyuncuların cidden gözünden hayranlık fışkırması falan çok güzeldi.Gerçek hayatta da 18 yaşında babalık görevini üstlenmek zorunda kalan ki adam seride liseliyi oynarken evde karısı ve 2 çocuğu falan vardı sonrasında da bir boşanma süreci geçirdiği yıl hem abisinin intiharı hem de Thuy’un bir araba kazasına kurban gitmesinden sonra zor zamanlar geçirdiği biliniyordu.Sonradan yeniden evlenip çocuk sahibi olsa da hep o 2001 deki olayların yoğunluğu üstünde gibiydi.Son zamanlarda ise karısını aldatıp boşanma sürecine girince bir birikimle beraber abisinin yolundan gitmeyi seçmiş.Umarım kararından mutlusundur Jason abim.Işıklar içinde uyu.

  2. Avatar for Kehribar Kehribar dedi ki:

    Başınız sağolsun @Arcade

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Bob Iger Yeniden Disney CEO'su Oldu

Disney’de Beklenmedik Değişiklik: Bob Iger, CEO Olarak Geri Döndü

8. Kara Hafta İstanbul Festivali Başlıyor

“Norveç Polisiyeleri” Temalı 8. Kara Hafta İstanbul Festivali Başlıyor