in

Jason Momoa: “Dune, Game of Thrones ve Aquaman’den Daha Büyük”

Jason Momoa, Dune filmi ölçeğinin Game of Thrones ve Aquaman yapımlarından daha büyük olduğunu düşünüyor.

Dune Jason Momoa
- Reklam -
- Reklam -

Yaklaşan Dune uyarlamasında Duncan Idaho’yu canlandıran Jason Momoa, filmin ölçeğinin Game of Thrones ve Aquaman yapımlarından bile daha büyük olacağını düşünüyor.

Denis Villeneuve tarafından yönetilen ve önümüzdeki aralık ayının sonunda gösterime girmesi planlanan Dune, Frank Herbert’in aynı isimli 1965 yılında yayımlanan bilimkurgu romanına dayanıyor. Filmde Jason Momoa’nın yanı sıra Timothée Chalamet, Zendaya, Oscar Isaac ve daha pek çok tanınmış ismin yer alıyor. Momoa daha önce Aquaman’de Arthur Curry ve Game of Thrones’da Khal Drogo’yu canlandırdığı için büyük ölçekli film ve televizyon uyarlamalarına yabancı değil. Bu yüzden hayranlar rolünü nasıl oynayacağını görmek için oldukça heyecanlı.

dune Timothée Chalamet

- Reklam -

Hafta başında Dune filmine ait ilk fragmanın yayınlanmasıyla birlikte, filmin oyuncularına olan ilgi de artmış durumda. Özellikle David Lynch tarafından yönetlen 1984 filmi iyi performans göstermediğinden beri Dune romanı için uzun zamandır hak ettiği derecede başarılı bir uyarlama bekleniyor. Bununla birlikte, hem kamera önünde hem de arkasında çalışan deneyimli bir ekiple, birçok kişi 2020 filminin sadece başarılı olmayacağına, bilimkurgu türünde de devrim yaratacağına inanıyor. Yapımın sanat yönetmeni de geçen haftalarda filmin Yüzüklerin Efendisi seviyesinde olacağını belirtmişti.

Jason Momoa: “Dune daha önceki hiçbir işimle yakından uzaktan alakalı değil”

Filmin başarılı olacağına ve hatta ötesine geçeceğine inanan kişilerden biri de filmin oyuncularından Jason Momoa. Cinemablend’in haberine göre Momoa, Dune üzerinde çalışma deneyiminin önceki projelerinden önemli ölçüde farklı olduğunu belirtti. Momoa, filmin yönetmeni Denis Villeneuve’yi sinema dehası olarak tanımladı ve Dune’un daha önce çalıştığı aksiyon filmlerine hiç benzemediğini söyledi.
“Bu nasıl karşılaştırılır? Bu ölçekte bir yönetmenle daha önce hiç çalışmadım. Denis bir sinema dehası ve genel olarak yaptığım aksiyonların hiçbirinin, onun yaptığı şeyle yakından uzaktan alakası yoktu. Yapacağım bazı hareketleri izliyorum ve sonra kamera arkasına geçip Greig (Fraser) ile Denis’in gözünden bakıyorum. Daha önce böyle güzel bir dövüş sahnesi izlediğimi hatırlamıyorum. Genelde bu tarz şeylerde o kadar da iyi görünmem. Bu yüzden, teşekkür ederim Denis.”
Dune kum solucanları

Momoa’nın söylediği bu sözlerle, Dune için beklentiler daha da artmış vaziyette. Çalıştığı projeler baz alındığında, oyuncunun böyle cümleler kurması elbette büyük önem arz ediyor.

- Reklam -

Dune, 18 Aralık 2020 tarihinde beyaz perdedeki yerini alacak.

Momoa’nın söyledikleri hakkında sizler neler düşünüyorsunuz? Sizce böyle bir iş çıkacak mı? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da paylaşabilirsiniz.


* Tenet Ne Demek? Christopher Nolan’ın Yeni Filmi Kelime Anlamı ile Neyi İfade Ediyor?

Kaynak: Screen Rant

Hakan Tunç

Kocaeli Üniversitesi'nden mezun. Kitap okumayı, film izlemeyi ve özellikle animeleri çok sever.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

The Flash 7. Sezon Toplumsal Olay

The Flash 7. Sezon Toplumsal Olaylara Kayıtsız Kalmayacak

Kane Chronicles Film Netflix - Rick Riordan

Kane Chronicles Film Oluyor: Rick Riordan Uyarlamalarına Tam Gaz Devam