in ,

Kanadalı Yönetmen Jean-Marc Vallée Hayatını Kaybetti: Dallas Buyers Club ve Big Little Lies ile Tanınıyordu

Jean-Marc Vallée yaşamını yitirdi. 58 yaşındaki Kanadalı yönetmen, Dallas Buyers Club, Big Little Lies ve Wild gibi yapımlarla tanınıyordu.

Jean-Marc Vallée ölüm haberi
- Reklam -
- Reklam -

Jean-Marc Vallée aramızdan ayrıldı. Kanadalı yönetmen 58 yaşında hayatını kaybetti. Ünlü sanatçı, Dallas Buyers Club, C.R.A.Z.Y. ve Wild gibi filmler ve Big Little Lies, Sharp Objects gibi dizilerle tanınıyordu. Yönetmenin ölüm nedeni ise şu an için açıklanmadı.

Kanadalı film yapımcısı Jean-Marc Vallée geçen hafta son Quebec City’deki evinde yaşamını yitirdi. Vallée’nin yapımcı ortağı, yaptığı açıklamada herhangi bir ölüm nedeni açıklamadı:

Ross, yönetmen hakkında şu sözleri aktardı:

- Reklam -

“Jean-Marc yaratıcılığı, özgünlüğü ve farklı şeyler denemeyi temsil ediyordu. Gerçek bir sanatçı ve cömert, sevgi dolu bir insandı. Onunla beraber çalışan herkes, onun sahip olduğu yetenek ve vizyonu görmezden gelemiyordu. O benim için bir dost, yaratıcı ortak ve bir ağabeydi. Çok özlenecek ama onun güzel tarzını ve dünyayla paylaştığı etkileyici çalışmalarının yaşamaya devam edeceğini bilmek bana huzur veriyor.”

Oscar Adayı Jean-Marc Vallée Övgü ile Anılıyor

2014 yılında vizyona giren Dallas Buyers Club (Sınırsızlar Kulübü) ile En İyi Kurgu dalında Oscar’a aday olan Jean-Marc Vallée, hem sinema hem de televizyon dünyasında övgüyle anıldı.

Amerikalı kablolu televizyon kanalı ve Big Little Lies’ın yayıncısı HBO da ölüm hakkında şu açıklamayı yaptı:

“Jean-Marc Vallée her sahneyi son derece içten, duygusal bir gerçeklikle doldurmayı başaran, parlak, kendisini adamış bir sinemacı sanatçısıydı. Gerçekten olağanüstü bir yetenekti. Bununla birlikte oyuncuları yönetirken tüm kişiliğini ortaya koymaktan çekinmeyen, son derece ilgili bir insandı. Ani ölüm haberi karşısında şok olduk. Oğulları Alex ile Émile’e, geniş ailesine ve uzun zamandır yapımcı ortağı olan Nathan Ross’a en içten taziyelerimizi iletiyoruz.”

Jean-Marc Vallée ölüm haber

- Reklam -

Müzik klipleri ile başladığı yönetmenlik kariyerini, 1995 yılında Liste noire ile sinemaya taşıyan Jean-Marc Vallée geçen 26 yılda pek çok dizi ve filmde görev aldı. 2000’de The Secret Adventures of Jules Verne adlı dizide iki bölüm yönetti. C.R.A.Z.Y. (Çılgın), The Young Victoria (Genç Victoria), Café de flore (Ruh Eşim), Dallas Buyers Club (Sınırsızlar Kulübü), Wild (Yaban) ve Demolition (Yeniden Başla) filmlerini çekti.

2017 – 2019 yılları arasında yayınlanan Big Little Lies’ta ve 8 bölümlük Sharp Objects dizisinde yönetmen ekibine yer aldı.

Vallée 2016 yılında The Hollywood Reporter’a film ve televizyon dizilerinde yer almayı “bir rüya” olarak tanımlamıştı:

“Hayaller gerçekleşebilir. Şu anda bir rüyayı yaşıyorum.”

Jean-Marc Vallée imzalı film ve diziler hakkında sizin görüşleriniz neler? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da bizimle paylaşabilirsiniz.

Kaynak: BBC

Eda Aydın

1992 yılında Bursa'da doğdum. Radyo, Sinema ve Televizyon Bölümü mezunuyum. Filmler, kitaplar hakkında inceleme ve görüş yazıları yazıyorum. Tanpınar'ı seviyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

ihsan oktay anar yeni kitap

İhsan Oktay Anar’ın Yeni Kitabı, Yeni Yayıneviyle 2022’de Geliyor

Kehribar Geçidi - Nazan Bekiroğlu | Haftanın Kitabı #203

Kehribar Geçidi – Nazan Bekiroğlu | Haftanın Kitabı #203