in

Fransız Yönetmen Jean-Pierre Jeunet, Joss Whedon Hakkında Konuştu: “Ahmaklar için Film Yapmakta Çok İyi”

Jean-Pierre Jeunet, Joss Whedon hakkında ağır ifadeler kullandı. Fransız yönetmen ile Whedon arasında, daha önce de bir söz düellosu yaşanmıştı.

Jean-Pierre Jeunet, Joss Whedon hakkında
- Reklam -
- Reklam -

Jean-Pierre Jeunet, Joss Whedon hakkında açıklamalarda bulundu. Amelie ve Alien: Resurrection gibi filmlerin yönetmeni, Whedon’ı “ahmaklar için film yapmak”la suçladı.

Fransız yönetmen Jean-Pierre Jeunet, 1997 yılında Joss Whedon tarafından kaleme alınan Alien: Resurrection filmini yönetmişti. İkili arasında daha önce de bazı sert diyaloglar yaşanmıştı.

Whedon, geçmişte birçok kez Alien: Resurrection filmini eleştiren açıklamalarda bulunmuştu. Bunlardan birisinde şu ifadeleri kaydetmişti:

- Reklam -

“Repliklerin çoğunu kullandılar… Ama tamamen yanlış bir biçimde. Oyuncu tercihlerini yanlış yaptılar. Filmi yanlış tasarladılar. Yanlış müzikler seçtiler. Yapabilecekleri tüm hataları yaptılar. Aslında senaryoyu pek değiştirmediler. Yaptıkları şey, onu sonunda neredeyse izlenemez hâlde bir film elde edecek şekilde gerçeğe dönüştürmekti.”

Jeunet ise geçen günlerde verdiği bir röportajda Whedon’a dair şöyle konuştu:

“Joss Whedon’ın hakkımda kötü şeyler söylediğinden haberdarım. Umurumda değil. Biliyorum ki eğer Whedon filmi kendisi çekmiş olsa bu büyük bir başarıyla sonuçlanırdı.

“O, Amerikan “geek”ler için filmler (ahmaklara göre şeyler) yapmakta epey iyi. Marvel filmleri yapmakta çok başarılı. Bu tür filmlerden nefret ediyorum. Salakça, aptalca şeyler.”

Jean-Pierre Jeunet, Joss Whedon alien

Whedon, Avengers serisinin ilk iki filmi olan Avengers Assemble ve Avengers: Age of Ultron’u yönetmişti. Ayrıca 2017’de Zack Snyder film üzerinde çalışmayı bırakmak zorunda kaldığı sırada Justice League’i tamamlamak için DC’yle anlaşmıştı.

Snyder, hayranların yoğun talepleri sonrası 2021 yılında filmin kendisine ait bir versiyonunu yayınlamaya karar vermişti. Bu versiyon, HBO Max üzerinden izleyicilerle buluşmuştu.

- Reklam -

Jean-Pierre Jeunet Tarafından Eleştirilen Joss Whedon’ın Adı Son Dönemlerde Zorbalık ve Taciz Olaylarıyla Anılıyor

Geçen yıllarda ise Whedon kendisini zorbalık ve taciz iddialarının odağında buldu. Joss Whedon ile uzun yıllar çalışmış kimselerin ortaya attığı iddialar; Ray Fisher, Charisma Carpenter ve Gal Gadot tarafından da tekrarlanmıştı.

Carpenter, Whedon’la yaşadığı rahatsız edici olay ve tutumları Twitter hesabı üzerinden açıklamış, Joss Whedon’ın yetkisini nasıl kötüye kullandığını detaylı bir biçimde ifade etmişti. Ayrıca onu “hasmane ve toksik bir çalışma ortamı yaratmak”la suçlamıştı.

Carpenter’ın bu paylaşımının ardından, bazı rol arkadaşları ona desteklerini sunmuş ve Whedon’ı kınamıştı.

Joss Whedon

Eleştiri oklarının hedefinde yer alan Whedon, Ocak 2021 tarihine dek iddialar hakkında bir açıklama yapmamıştı. Yönetmenin o dönem yaptığı açıklama ise Gal Gadot’un iddialarının, ünlü oyuncunun ana dilinin İngilizce olmamasından yola çıkarak, yanlış anlamalardan kaynaklandığı yönünde olmuştu.

Jean-Pierre Jeunet ile gerçekleştirilen röportajın tamamına buradaki bağlantıdan ulaşabilirsiniz.

Peki siz Joss Whedon’ın yönetmenliğine dair kullanılan bu ifadeler hakkında ne düşünüyorsunuz? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da bizlerle paylaşabilirsiniz.

KaynakThe Independent

M. Yusuf Kaba

2002 yılında İstanbul'da doğdum. İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nde öğrenim hayatıma devam ediyorum. İlgi alanlarım arasında kitaplar, animasyon yapımları ve oyunlar yer alıyor. Aynı zamanda amatör olarak fotoğrafçılıkla uğraşıyorum.

1 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for periyodiknesriyat periyodiknesriyat dedi ki:

    Kesinlikle doğru. Joss Whedon stüdyo uşağı bir zanaatkar sadece. Michael Bay gibi. Onların çektiği filmleri herhangi bir Hollywood yönetmeni de çekebilir. Bu tür “geek” filmler lokomotif gibidir, çok yanlış şeyler yapmadıkça film kendi kendine ilerler ve işler hallolur.

    Ama Jeunet’nin çektiği herhangi bir filmden Jeunet’yi çıkarırsanız film çöker veya başka bir şeye dönüşür.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

elon musk cadılar bayramı dracula şatosu

Elon Musk, Cadılar Bayramı’nı Milyarder Arkadaşlarıyla Birlikte Dracula’nın Şatosu’nda Kutlayacak

Yaratılış Sütunları james webb uzay teleskobu

James Webb Uzay Teleskobu, “Yaratılış Sütunları”ndan Büyüleyici Bir Fotoğraf Yakaladı