in

Abrams, Kylo Ren Maskesi Teorilerini Doğruladı

Star Wars: The Rise of Skywalker filmine az zaman kala teoriler havada uçuşuyor. J.J. Abrams da Kylo Ren maskesi hakkındaki teoriyi doğruladı.

J.J. Abrams
- Reklam -
- Reklam -

Nisan ayında Star Wars: The Rise of Skywalker filminin ilk fragmanı yayınlanmıştı. Bu fragmanın hayranlara en şaşkınlık veren yanlarından bir tanesi, Kylo’nun maskesinin filme geri dönmüş olmasıydı. Çünkü Zalim Ren Şövalyesi, kendi maskesini geçmişi arkada bıraktığını sembolize etmesi amacıyla The Last Jedi filminde parçalamıştı. Şimdi, maske geri döndü ve biraz da ilginç bir şekilde; parçalar kırmızı renkli bir yapıştırıcıyla tutturulmuş gibi görünüyor. Teoriler üretmeyi seven izleyici kitlesi ise, kırmızı renkli çatlaklar hakkında çoktan bir fikir ortaya atmışlardı. Filmin yönetmeni J.J. Abrams, geçtiğimiz günlerde bu fikrin ortaya çıkardığı teoriyi doğruladı.

Star Wars filminin yapımcı firması için; maskeler, kostümler, ışın kılıçları vb. ögeler her zaman büyük bir gelir kaynağı olmuştur. Ren’in maskesi parçalandığında, maskenin ileride yer almayacak olmasının firmanın gelirine ters etki yapabileceği düşünülüyordu. Bu fragmanla beraber şu anlaşılmıştı ki maske geri dönecekti. Geri dönüşü ise farklı bir dış görünüşle olacağından dolayı yepyeni oyuncakların piyasaya sürülmesi, firmanın işine gelecek gibi gözüküyordu. Ancak Star Wars hayranları maske olayının bu kadar basit olmadığı yönünde bazı iddialarda bulunmuşlardı.

J.J. Abrams Japon Kültürüne Gönderme Yaptı

Bu iddia Kintsugi veya Kintsukuroi denilen, Japon kültürüne ait bir terime dayanıyor. Terim, çömlekçilerin, seramikçilerin yaptığı, kırılan bir cismin parçalarını altınla, gümüşle veya benzeri değerli bir maddeyle bir araya getirme işlemini tanımlıyor. İşlem yapılırken değerli metaller kullanılmasının bir sebebi var: Japon kültürüne göre kırılan bir cisim, bozulmaz veya asla yok olma tehlikesiyle yüzleşmez. Bu cisim artık yeni bir şekilde var olmaya başlamıştır ve ona değer verilerek üzerinde çalışıldığında olumlu düşüncelerin muhteşem, yepyeni bir ürünü haline gelebilir. Bu terime aşina olan fanlar, maskeyi yeni haliyle görür görmez Abrams’in Kingtsugi’ye gönderme yaptığını söylemişlerdi.

- Reklam -

Abrams, Empire Magazine için verdiği röportajda bu teoriyi doğruladı. Başarılı yönetmenin dediğine göre; Kylo’nun maskesi, onun benliğinin bir sembolüymüş. Kendi kişiliği parçalandığı zaman, bu olay maskenin de parçalanmasıyla filme yansıtılmış. Ardından J.J, Japon kültüründe nasıl bir şey kırılıp yeniden yapıldığı zaman orijinalinden daha güzel bir ürün ortaya çıkıyorsa, Kylo için de aynı şeyin geçerli olabileceğini belirtiyor. Son olarak da, maskenin Kylo’yu tam anlamıyla gizleyemediğini ve Last Jedi’da artık kişiliğini ortaya çıkarttığını belirtiyor. Muhtemelen Kintsugi türevi bir teknikle birleştirilmiş Kylo maskesi de, bir tarafını Aydınlık Taraf’ta bırakmış olan Kylo’yu temsil ediyor olabilir. Basit düşünüldüğünde satış politikası olarak görülen maske, meğerse Kylo’nun içsel çatışmasının ta kendisiymiş.

20 Aralık 2019’da vizyona girecek olan Star Wars: Rise of Sykwalker filmi, beklenmedik bir şekilde heyecan yaratmaya başladı. Son birkaç filmdir işleri gişede pek yolunda gitmeyen Star Wars, bakalım bu sene kör talihini yenmeyi başarabilecek mi?

- Reklam -

* Abrams, The Last Jedi’dan Memnun Değil

* Obi Wan Dizisinin Yönetmeni Belli Oldu

Furkan Emir Aktaş

1999 Ankara doğumluyum. Çizgi romanlar, fantastik romanlar, bilgisayar oyunları özellikle ilgili olduğum alanlar. Hacettepe Üniversitesi'nin Amerikan Kültürü ve Edebiyatı bölümünde okumaktayım. 2013'ten beri serbest olarak bazı çizgi romanların ve çeşitli akademik makalelerin çevirilerini yapmaya devam ediyorum.

2 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for Emre Emre dedi ki:

    Tek Bir Şey kitabında bu konu hakkında detaya girilmişti. Bu tarz yapımların Lego vb. ürünlerde, filmden daha çok gelir elde edildiği biliniyor.

    Yapımı izleyecek standart seyirci bu durumu normal karşılayabilir. Fanboyların ne yapacakları bilemiyorum

  2. Avatar for HowardTheDuck HowardTheDuck dedi ki:

    Bu saatten sonra maske tuvalet fırçası olarak kullanılsa bile fanboyların önemseyeceğini sanmıyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Stephen Crane

Stephen Crane’in Novellası Canavar Raflarda

Hans Fallada

Hans Fallada’nın Yükselmek İsteyen Adam’ı Raflarda