in ,

Korku Türünün Usta Yönetmeni John Carpenter, “Dead Space” Oyununu Filme Uyarlamak İstiyor

John Carpenter, Dead Space filmi yapmak istediğini açıkladı. Ünlü yönetmen, popüler hayatta kalma-korku oyununa duyduğu ilgiyi anlattı.

John Carpenter Dead Space filmi yapmak istiyor
- Reklam -
- Reklam -

John Carpenter, Dead Space filmi yapmak ile ilgilendiğinden bahsetti. Film yapımcısı ve aynı zamanda bir oyun fanatiği olan isim, gerçekten iyi bir uyarlama olacağını düşündüğü tek video oyunu hakkında konuştu.

Son olarak yeni vizyona girecek olan Halloween Ends filminin de yapımcısı John Carpenter, hangi video oyununu filme uyarlamak istediğini açıkladı. Carpenter, 1978’deki Cadılar Bayramı ile korku türüne farklı bir tanımlama getirdi. 40 yılı aşkın bir süre sonra film serisi, Halloween Ends ile macerasına devam ediyor.

Ancak Cadılar Bayramı elbette Carpenter’ın korku ve bilimkurgu türlerindeki zaferlerinden sadece biriydi. 1981’de vizyona giren ve ikonik karakter Snake Plissken’i tanıtan kıyamet sonrası aksiyon filmi Escape From New York (New York’tan Kaçış) ile adını daha da geniş kesimlere duyurdu. Daha sonra 1982’de oldukça korkunç sahnelere sahip bir korku filmi olan (ve şimdilerde bir klasik olarak kabul edilen) The Thing’i hazırladı. 1988’de ise korku, bilimkurgu ve politik hicvi bir araya getirerek çok sevilen They Live’ı (Yaşıyorlar) vizyona soktu.

- Reklam -

John Carpenter Dead Space filmi yapmak istiyor

74 yaşındaki John Carpenter şimdi film yönetme işinden emekli olmuş gibi görünse de, müzik bestelemeye ve yapımcılık görevlerine aktif olarak devam ediyor. Ayrıca hevesli bir oyuncu haline gelen isim, filmlerini benimseyen genç nesillerin gözünde daha da değer kazandı. Şimdi de ünlü yapımcının Dead Space oyununu sinemaya uyarlamak istediği ortaya çıktı.

John Carpenter: “Daha Önce de Söylediğim Gibi Dead Space Filmi Yapmak İstiyorum”

Kısa süre önce son filmi Cadılar Bayramı Sona Eriyor hakkında konuşan Carpenter, daha önce de bahsini açtığı Dead Space’i hâlâ uyarlamak istediğini dile getirdi:

“Düşünebildiğim tek ve daha önce de bahsetmiştim, Dead Space. Bu gerçekten harika bir film olur. Bunu yapabilirim. Eh, bunların herhangi biri gerçekten çok iyiydi. Hatta sonuncusunu çok beğendim, kimsenin sevmediği aksiyonu bile.”

- Reklam -

İlk olarak 2008 yılında piyasaya sürülen ve 2508’in yılında geçen Dead Space, mühendis Isaac Clarke’ın maden gemisi USG Ishimura’ya ve özellikle kıdemli bir sağlık görevlisi olan kız arkadaşı Nicole’a gemide ne olduğunu anlamaya çalışmasıyla başlar. O ve mürettebatı söz konusu gemiye çarptığında, geminin çevrelerindeki tüm canlıları enfekte etmeye veya öldürmeye kararlı zombiler olan Necromorphs tarafından istila edildiğini keşfederler. Isaac, yaratıklarla dolu gemiyi keşfetmek ve birlikte geldiği gemiyi, Kellion’u onarmak için parçalar bulmakla uğraşır. Oyun, kabus gibi Necromorph’lara dayanan kozmik korku ve din unsurlarıyla karıştırılan korkunç atmosferiyle oldukça sevildi. Bu da ona iki devam oyunu, iki animasyon film uyarlaması ve çizgi roman gibi birçok farklı ürün kazandırdı.

John Carpenter Dead Space filmi yapmak istiyor

Carpenter her ne kadar film uyarlamasını yapmak istediğini dile getirse de, ne yazık ki şu an için resmi anlamda böyle bir girişim bulunmuyor.

John Carpenter’dan bir Dead Space uyarlaması görmek ister miydiniz? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum üzerinden bizlerle paylaşabilir, ayrıca tüm içeriklerimizden anında haberdar olmak adına bizi Google Haberler üzerinden takip edebilirsiniz.

Kaynak: Collider

Hakan Tunç

Kocaeli Üniversitesi'nden mezun. Kitap okumayı, film izlemeyi ve özellikle animeleri çok sever.

3 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for Pardus Pardus dedi ki:

    Güzel haber ama umarım dijitale yapmaz. :slight_smile:

  2. Avatar for noronikkirbac noronikkirbac dedi ki:

    Bu adama The Thing’den gelen bir sempatim var. Dead Space’i uyarlarsa ortaya süper bir şey çıkar.

  3. Avatar for Nefrayto Nefrayto dedi ki:

    Çoğunu filmini beğenerek izledim, sevdiğim bir yönetmen. Güzel bir sinema filmi çıkarabileceğini düşünüyorum, umarım yanıltma :slight_smile:

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Netflix Yeni Bir Rekora İmza Attı

Netflix’ten Yeni Rekor: Dijital Yayın Devi, 3. Çeyrekte Tam 1.026 Bölüm Dizi Yayınladı

Harrison Ford Captain America 4 Marvel

Harrison Ford Marvel Evreni’ne Katılıyor: Yıldız Aktör, Yeni “Captain America” Filminde Oynayacak