in

Çekimleri Tamamlanan John Wick 4’ün Tam Adı Ortaya Çıktı

John Wick 4 çekimleri tamamlandı. Keanu Reeves’in başrolünde yer aldığı aksiyon serisinin bir sonraki adımının tam adı da ortaya çıktı.

John Wick 4: Hagakure
- Reklam -

John Wick 4: Hagakure çekimleri nihayet tamamlandı. Keanu Reeves’in başrolünde yer aldığı ve Chad Stahelski’nin yönettiği aksiyon serisi, yeni macerası ile hayranların karşısına çıkmaya hazırlanıyor. Heyecanla beklenen yapımın bir sonraki adı da paylaşılan hediye fotoğrafları eşliğinde ortaya çıktı.

Hem eleştirmenler hem de izleyiciler tarafından beğenilen aksiyon serisi, adını filmin baş karakterinden alan 2014 çıkışlı John Wick filmi ile başladı. Ardından 2017’de vizyona giren ve John Wick: Chapter 2 adını taşıyan yapım ile Keanu Reeves’li aksiyon serisine olan ilgi daha da arttı. Pek tabii bu ilgi serinin devam filmlerinin de gelmesini garantiledi. 2019 yılında beyaz perdeye gelen John Wick: Chapter 3 ise ayrıca Parabellum adlı bir alt başlığa da sahipti.

Alt başlığın ne anlama geldiği ise film vizyona girdikten sonra ortaya çıktı. Yeni macerayla ilgili yapılan röportajlarda Reeves, “Parabellum”un Latince “Si vis pacem, para bellum” ifadesinin ikinci kısmından geldiğini açıkladı. Bu da dilimizde “Barış istiyorsanız savaşa hazırlanın,” anlamına geliyordu. İkinci film sonunda neredeyse tüm dünyayla savaşa girmeye hazırlanan John Wick’in bu tarz bir alt başlıkla detaylandırılması oldukça mantıklıydı. Şimdi de, sonunda çekimleri tamamlanmış olan dördüncü bölümün adı da, ekibe verilen hediyeler ile ortaya çıkmış olabilir.

- Reklam -

John Wick 4: Hagakure Mayıs 2022’de Vizyonda Olacak

John Wick 4: Hagakure

Filmde yer alan aktör Shamier Anderson ve dublör sanatçılarından Tsvetolyub Iliev, filmin resmi adının açıklandığı bir dizi Instagram fotoğrafı yayınladı. Fotoğraflarda yer alan hediyelerden birinin üzerinde “John Wick 4: Hagakure” yazan siyah ipli bir çanta gözüküyor

“Parabellum” gibi, “Hagakure” alt başlığı da farklı bir dilden geliyor. Hagakure, eski bir samuray savaşçısı olan Yamamoto Tsunetomo’dan aynı adı taşıyan ve 1700’lü yıllarda yazılan eski bir Japonca metinden geliyor. Romanda savaşçının samuray yolundaki öğretilerinin bir koleksiyonu yer alıyor. Hagakure, “Yaprakların Gölgesinde” veya “Saklı Yapraklar” olarak tercüme edilebilir.

Tsunetomo’nun 1719’daki ölümünün ardından, Hagakure hakkında pek fazla şey bilinmiyordu. Ancak sonrasında 1930’lara kadar söz konusu kitap Japonya’da öğretilen “buşido”nun en ünlü temsilcisi haline geldi. Buşido, samuray tutumları, davranışları ve yaşam tarzıyla ilgili ahlaki bir kod olarak adlandırılıyor. Dilimize de tercümeleri yapılan kitabın bir manga/çizgi roman versiyonu 2011 yılında Hagakure: The Manga Edition adıyla yayımlandı.

- Reklam -

Serinin dördüncü adımı, 27 Mayıs 2022’de beyaz perdedeki yerini alacak.

5. film onayını çoktan almış olan serinin ilk üç filmiyle ilgili neler hatırladığınızı merak ediyorsanız, hazırladığımız teste ulaşmak için buraya tıklayabilirsiniz.

John Wick’in dördüncü macerası için seçilen adı sizler nasıl buldunuz? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da bizlerle paylaşabilirsiniz.

Kaynak: Collider

Hakan Tunç

Kocaeli Üniversitesi'nden mezun. Kitap okumayı, film izlemeyi ve özellikle animeleri çok sever.

1 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for Pardus Pardus dedi ki:

    Master Ke A’ Nu’ ya saygılar. :smiley:

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Mübarek Mahluk Efendi: Enis Cevdet

Osmanlı Devrinde Geçen Bir Uzaylı Hikâyesi: “Mübarek Mahluk Efendi”

Rust Film Seti kaza örümcek

Rust Film Setinde Bir Kaza Daha: Zehirli Örümcek Set Çalışanını Hastanelik Etti