in

John Wick Filmlerinde Yaşanan İlginç Köpek Krizi

John Wick macerasının başlangıç fitilini ateşleyen köpek sahnesi hiç olmayabilirdi. Filmin senaristi, stüdyo ve yaratıcı ekibi karşı karşıya getiren bu krizin detaylarını açıkladı.

John Wick 4 çekim tarihi
- Reklam -
- Reklam -

John Wick ilk filmiyle 2014 yılında ilk defa vizyona girdiğinde muhtemelen birçok kişi geleceği bugünkü noktayı tahmin etmiyordu. Saf aksiyon yapımı olarak başlayan film gişede çok iyi bir başarı elde etti. Keanu Reeves’in başrolünde oynadığı film kısa sürede iki devam yapımla hayranlarının karşısına çıktı. Artık kendi evrenine sahip olan serinin şu an dördüncü macerası için çalışmalar yürütülüyor. Bununla birlikte The Continental dizisi için de hazırlıklar sürüyor.

Hatırlayacağınız üzere ikonik suikastçı John Wick, ilk filmde emekliliğini ilan etmiş ve ölen eşini düşünerek evinde ondan kalan köpeğiyle zamanını geçiren biri olarak karşımıza çıkmıştı. Ancak istemeden de olsa karıştığı bir olay neticesinde köpeği kötü adamlar tarafından öldürülmüştü. İşte tüm serinin belki de başlangıç ateşini fitilleyen olay bu olmuştu. Wick’in acımasız yüzü tam da o süreç sonrası ortaya çıkmıştı.

Görünen o ki, aslında sahne filmde hiç yer almayabilirdi. Senarist ve yönetmenler, yapımcı şirketle bu sahne yüzünden oldukça tartışmalı bazı süreçler yaşadıklarını açıkladılar.

- Reklam -

john wick karakter

Filmin senaristi Derek Kolstad, verdiği bir röportajda stüdyoyla konu hakkında yaşadıkları sinir bozucu süreç hakkında konuştu:
“Sanırım bunu farklı ve doğru olduklarını düşündükleri bir yolla halletmek istiyorlardı. ‘Hadi köpeğin olduğu sahneleri keselim. Hadi sadece emekliliğe ayrılmış bir suikastçı olmasına odaklanalım,’ gibi şeyler söylüyorlardı.”

John Wick Konusunda Endişeler Son Ana Kadar Sürdü

John Wick’in köpeğinin öldürülmesi aslında en başından beri senaryonun bir parçasıydı. Fakat zamanla ve film tamamlanmaya başladıkça o kadar büyük bir olay oldu ki; stüdyo bu durumun izleyiciye kötü bir etki bırakmasından korktu. Yine de filmin yaratıcıları için köpeğin ölümü, Wick’in film boyunca kişisel yolculuğunu ekrana yansıtabilmek adına en önemli unsurlardan bir tanesiydi.

Kolstad, köpek bağlantısı olmadan karakterin kalbinde yatan ruhu yansıtmayacaklarını dile getirdi. Aynı zamanda düşüncesizce aldığı kararları ancak böyle bir ruh haliyle aktarabileceklerini sözlerine ekledi.

- Reklam -

john wick köpek krizi

Yönetmen Chad Stahelski ve senarist David Leitch’in ısrarlarına rağmen stüdyo film ilk gösterime girene ve seyircinin ilk tepkisini görene kadar endişelenmeye devam ettiler. Hatta sahne arkasından seyircinin tepkilerini de izlediler. Ancak nihayet, köpek öldükten ve Wick’in hemen ardından yaptıklarını gördükten sonra seyircinin verdiği tepkiyle birlikte aldıkları kararın doğru olduğunu anladılar.

Siz bu durum hakkında nasıl düşünüyorsunuz? Sizce yapımcıların istediği olsaydı ve bu sahne yaşanmasaydı sizce de karakterin sonraki gelişimi bu kadar etkili bir şekilde ekrana yansıtılabilir miydi? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da paylaşabilirsiniz.


* The Continental, John Wick Karakterlerinin Kökenine İnecek

Kaynak: movieweb

Hakan Tunç

Kocaeli Üniversitesi'nden mezun. Kitap okumayı, film izlemeyi ve özellikle animeleri çok sever.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Dahilere Gerek Yok: Giyotin Çağında Devrimci Bilim - Steve Jones

Dâhilere Gerek Yok: Giyotin Çağında Devrimci Bilim Raflarda

Küçük Bir Seyahat | Ray Bradbury

Küçük Bir Seyahat | Ray Bradbury