in

John Wick Serisinin Sonu Sanılandan Yakın Olabilir

John Wick serisi 4. filme hazırlanıyor. Ortaya atılan son teori ise Keanu Reeves’li serinin, 5. film ile hikâyeyi noktalayacağı yönünde.

John Wick Final
- Reklam -
- Reklam -

John Wick film serisi dördüncü filme ve evreni genişleten bir devam dizisine hazırlanırken hayranlar da serinin geleceğine dair teoriler üretmeyi sürdürüyor. Akla oldukça yatkın gelen son tartışmalar ise serinin kaç filmde sonlanabileceğini gösterir nitelikte.

John Wick ilk yapımı ile 2014 yılında vizyona girerek hızlı bir şekilde çağımızın en sevilen film serilerinden bir tanesi haline geldi. Keanu Reeves’in başarılı oyunculuğu sayesinde başka bir boyuta taşınan film, oyuncunun hayranları tarafından oldukça sevilmekte. John Wick serisinin yapımcısı 2019 yılında 3. filmiyle birlikte beyaz perdeye ufak bir ara verme kararı alarak 4. filmi için 2021’i tarih olarak vermişti. Filmleri izlerken oldukça dikkatli olan izleyici kitlesi seri hakkında ufak bir detay yakaladı. Bu detayı temel alan teoriye göre John Wick serisi 5. film ile beraber ekranlara veda edecek.

John Wick

- Reklam -

Hayranlar filmleri izleyerek her filmin bambaşka bir psikolojik aşamayı temsil ettiği kanısına vardılar. Elisabeth Kübler-Ros isimli psikiyatra göre bir insanı kedere, üzüntüye veya başka bir deyişle yas tutmaya sürükleyen bir olayın ardından 5 farklı aşama beklemekte. Bu aşamalar yine Ros tarafından sırasıyla İnkar, Öfke, Pazarlık, Depresyon ve Kabullenme olarak adlandırılıyor.

Teoriye Göre John Wick Serisi Toplamda 5 Filmden Oluşacak

Bilindiği üzere ilk filmde Wick’in karısı öldükten sonra kendisi yas tutmaktaydı; teoriye göre ilk film bu 5 aşamanın İnkar kısmıyla başlıyor. Kendisi karısının ölümünü kabullenemiyor ve intikam almak için yola çıkıyor.

İkinci film aynı zamanda ikinci aşamayla bağlantılı. Öfkeyle. John Wick bu filmle beraber kendini kaybetmiş olan ve doğru düşünemeyen bir adam haline geliyor. Öfkesine yenik düşerek ise kendi inandığı değerlere dahi kısmen ihanet ediyor. Üçüncü film yani 2019’un Parabellum’u John’un Pazarlık aşamasına geçiş yaptığını vurgulamaya çalışıyor. Wick yaşamak için ikinci bir şans dilemek adına farklı insanlarla pazarlık yapıyor. Bu noktadan sonra filmin geleceği yani 2021’de ve sonrasında çıkması planlanan yapımlar adına belirli ipuçları var.

john wick the continental

- Reklam -

Dördüncü film yani John’un psikolojisinin Depresyon aşamasını yansıtması beklenen yapım muhtemelen baş karakterimizin ihanete uğradığı yakın arkadaşlarından intikam almasını işleyecek. Artık biraz daha yaşlı ve yorgun bir John Wick görmeyi bekleyen izleyiciler, aynı zamanda bu sefer Wick’in her yerde yalnız kalacağını ve yardım alamayacağını düşünüyorlar. Bu filmin sonuna bağlı olarak onaylanacak son aşama Kabullenmede ise John’un muhtemelen bütün işlerden elini ayağını çekerek tek başına bambaşka bir yerde yeni bir hayata başlamak için yaptıklarını izleyeceğiz.

John Wick serisini çok seven hayranlar bu olayın doğru çıkması karşısında hayli üzülecekler. Ne de olsa her üç film de harika gişe yaparak yüksek bir kredi elde eden John Wick şu ana kadar hiç hayranlarını yüz üstü bırakmadı.

Serinin dördüncü filmininse yine Chad Stahelski yönetmenliğinde 21 Mayıs 2021’de, The Matrix 4 filmiyle aynı gün vizyona girmesi bekleniyor. Wick evreninde geçecek The Continental dizisi için ise çalışmalar sürüyor.

Peki sizce bu teori ne kadar mantıklı? 5 film bu evren için yeterli olur mu? Görüşlerinizi Kayıp Rıhtım Forum’da bizimle paylaşabilirsiniz.


* The Matrix ve John Wick’i Bir Araya Getiren İlginç Hayran Teorisi

Kaynak: Reddit

Furkan Emir Aktaş

1999 Ankara doğumluyum. Çizgi romanlar, fantastik romanlar, bilgisayar oyunları özellikle ilgili olduğum alanlar. Hacettepe Üniversitesi'nin Amerikan Kültürü ve Edebiyatı bölümünde okumaktayım. 2013'ten beri serbest olarak bazı çizgi romanların ve çeşitli akademik makalelerin çevirilerini yapmaya devam ediyorum.

1 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for LordKratos LordKratos dedi ki:

    En iyi filmi 1. filmiydi. Ama, devamları da iyiydi. 1. kadar olmasada. 4. filmi de merakla bekliyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Cehennemlik Yürek - Clive Barker - İnceleme

Cehennemlik Yürek: Clive Barker’ın Hiç Susmayan Çanları

Westworld 3. Sezon fragman

Westworld 3. Sezon İçin Yeni Bir Fragman Yayınlandı