in ,

Ünlü Besteci John Williams Emekli Olmayı Düşünüyor: Indiana Jones 5 Sanatçının Son Projesi Olabilir

John Williams emekli olma fikrine yakın. Ünlü besteci, Harrison Ford’lu Indiana Jones 5 filminin son projesi olabileceğini dile getirdi.

John Williams Emekli Olmayı Düşünüyor
- Reklam -
- Reklam -

John Williams yakında emekli olabilir. 90 yaşındaki ödüllü besteci, Indiana Jones 5 filminin son projesi olabileceğini öne sürdü.

70 yıllık şanlı bir kariyere imza atan John Williams, bugüne kadar başta Jurassic Park, Harry Potter, Star Wars, E.T., Schindler’s List ve Indiana Jones olmak üzere sayısız filmin müziklerini hazırladı. Birçok defa Oscar’a adaylık kazanan besteci, beş kez ödülü kucaklamayı başardı. Şu anda Los Angeles’ta yaşayan isim, eskiden sıkça tekrarladığı etkinlikleri, yaşı dolayısıyla daha da azaltmış durumda. Ancak görünen o ki, ünlü isim emeklilik planları yapıyor.

Associated Press ile yakın zamanda yapılan bir röportajda besteci John Williams, potansiyel kariyer geleceği hakkında konuştu. Williams, Indiana Jones 5 üzerinde devam eden çalışmalarını doğruladı ve Harrison Ford’un yaklaşmakta olan devam filminde ikonik maceracı olarak son görünümünü ortaya koymasıyla paralellik göstererek, filmin son çalışması olabileceğini açıkladı.

- Reklam -

“Şu anda benden biraz daha genç olan Harrison Ford’un son filmi olacağını duyurduğu ’Indiana Jones 5’ üzerinde çalışıyorum. Eğer Ford böyle bir şey yapabiliyorsa, belki ben de yapabilirim diye düşündüm.”

John Williams Emekli Olma İsteğini Harrison Ford’la Kıyasladı

John Williams Emekli Olmayı Düşünüyor

Yine de bu söylediklerinin, ileride bir daha hiçbir yapımda çalışmayacağı anlamına gelmediğini belirten Williams, konuşmasına “Herhangi bir faaliyeti kategorik olarak ortadan kaldırıyormuş gibi görünmek istemiyorum. Tenis oynayamam ama belki bir gün oynayabilirim diye kendimi inandırmayı seviyorum,” dedi.

- Reklam -

Bu arada Harrison Ford’un Indiana Jones 5 filmi sonrası ne yapacağı hakkında konuşmadığını, yani oyunculuğa devam edebileceğini belirtmekte fayda var. Ford, Yellowstone’un öncül yapımı olan 1923’te de rol aldı. Bu yüzden hâlâ yeni rollere sıcak bakıyor. Williams’ın buradaki muhtemel yorumu, oyuncunun serideki son filmi olacağını ifade ediyor gibi gözüküyor.

Lucasfilm başkanı Kathleen Kennedy, stüdyonun Indiana Jones’u yeni oyuncularla çekmeyeceklerini söyledi. Bu yüzden Ford fötr şapkayı ve kırbacı tamamen bırakmaya karar verirse, bu serinin de sonu olacağı anlamına geliyor.

John Williams’ın emeklilik kararı hakkında sizler neler düşünüyorsunuz? Sizce de ünlü bestekâr artık emekli olmalı mı? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum üzerinden bizlerle paylaşabilirsiniz.

Kaynak: Gizmodo

Hakan Tunç

Kocaeli Üniversitesi'nden mezun. Kitap okumayı, film izlemeyi ve özellikle animeleri çok sever.

1 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for MURAT_arminius MURAT_arminius dedi ki:

    John usta sinemanın son 50 yılının müzik abidesidir.Bu sanat ona çok şey borçlu.Asla borcunu ödeyemez.90 yaşında emekli olmak istemesi çok doğal.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Ezra Miller yeni iddia

Ezra Miller’ın Silahlarla Dolu Bir Çiftlikte Üç Çocuğu Anneleriyle Birlikte Barındırdığı Öne Sürüldü

Thor: Love and Thunder Yorumları - Serinin En İyi Filmi

Thor: Love & Thunder’dan İlk Tepkiler Gelmeye Başladı (Serinin En İyi Filmi mi?)