in

Johnny Depp, Fantastic Beasts Film Serisinden Ayrıldı

Johnny Depp, Fantastic Beasts film serisinden ayrıldı. Ünlü oyuncu, Harry Potter dünyasının karanlık büyücüsü Gellert Grindelwald karakterine hayat veriyordu.

Johnny Depp - Fantastic Beasts 3 Ayrılık
- Reklam -
- Reklam -

Fantastic Beasts filmlerinde karşımıza Gellert Grindelwald karakteriyle çıkan Johnny Depp, Büyücülük Dünyası’na veda etmek zorunda kaldı. Bu kararla birlikte filmin vizyon tarihi de değişecek.

J.K. Rowling tarafından yaratılan Harry Potter dünyasında geçen Fantastik Canavarlar filmleri, şimdiye kadar henüz iki bölüm olarak yayınlandı. 2016’da vizyona giren Fantastic Beasts and Where to Find Them (Fantastik Canavarlar Nelerdir, Nerede Bulunurlar) ve 2018’de beyaz perdeye gelen Fantastic Beasts: The Crimes of Grindelwald (Fantastik Canavarlar: Grindelwald’ın Suçları) sonrası; serinin üçüncü filmi uzun süredir bekleniyordu.

Gerek Rowling’in senaryoyu baştan yazmaya karar vermesi, gerekse Koronavirüs süreci serinin 3. filmini bir hayli yıpratmıştı. Şimdi ise işe bir de Johnny Depp meselesi girdi. Fantastik Canavarlar film serisi, an itibarıyla ana kötü karakterini kaybetmiş durumda.

- Reklam -

Johnny Depp Tarafından Canlandırılan Gellert Grindelwald Rolü Şimdi Sahipsiz

Depp, kararı şu sözlerle duyurdu:
“Warner Bros., Fantastik Canavarlar serisindeki Grindelwald rolümden ayrılmamı istedi. Ben de bu isteğe saygı duyarak kabul ettim.”
Kararın nedeni ise Johnny Depp’in uzun süredir gündeme gelen eşine şiddet uyguladığı iddiaları ve mahkeme süreçleri ile ilgili. Depp, konuya dair bir haber yapan The Sun’a açtığı hakaret davasını kaybettikten sonra, Warner Bros. tarafından böyle bir istek gelmiş oldu.

Stüdyo da bu ayrılık kararını doğruladı ve Grindelwald rolünün 3. film öncesi yeniden düzenleneceğini duyurdu. Fantastic Beasts 3 filminin yeni vizyon tarihi ise 2022 yılının yaz mevsimi olacak. Çekimler geçen eylül ayında başlamıştı.

Johnny Depp - Fantastic Beasts 3 Ayrılık

Warner Bros.’tan bir sözcü şu açıklamayı yaptı:
Johnny Depp, Fantastik Canavarlar serisinden ayrılacak. Johnny’ye bugüne kadarki emekleri için teşekkür ediyoruz. Fantastik Canavarlar 3 şu anda yapım aşamasında ve Gellert Grindelwald rolü yeniden düzenlenecek. Yeni film, 2022 yazında dünya çapında gösterime girecek.”
Aslında Depp’in eski eşi Amber Heard ile olan dava süreci, yeni bir olay değil. Hatta Depp kararı ilk açıklandığında kamuoyundan bu role oldukça yüksek sesli tepkiler de gelmişti. Ancak o zamanlar hem serinin yaratıcısı J.K. Rowling hem de Warner Bros., Depp konusunda oyuncunun arkasında durmuşlardı.

Yeni Grindelwald’ı kimin canlandıracağı şimdilik bilinmiyor.

- Reklam -

Bu karar sonrası, Depp’in oyunculuk kariyerinin nasıl şekilleneceği de merak konusu.

Harry Potter serisinden öncesini konu alan Fantastik Canavarlar filmleri, Newt Scamander (Eddie Redmayne) ve arkadaşlarının maceralarını konu alıyor. Filmde Albus Dumbledore (Jude Law) gibi Potter serisinden oyuncular da yer alıyor. Kadroda ayrıca Katherine Waterston, Alison Sudol, Ezra Miller ve Dan Fogler gibi isimler de bulunuyor.

Peki siz bu karar hakkında ne düşünüyorsunuz? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da bizimle paylaşmayı unutmayın.

Kaynak: Variety

Devrim Beyaz

Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü mezunuyum. 2016'dan beri serbest editörlük yapıyor, çeşitli internet siteleri ve dergiler için haber ve incelemeler kaleme alıyorum.

3 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for yinke yinke dedi ki:

    İsabetli bir karar olmuş bence. Zaten role yakışmıyordu. Açıkçası filmleri çok iple çektiğimi söyleyemem ama yine de güzeldi ambiyansı. Fantastik film olarak iyi yine de.

  2. Avatar for Ozy Ozy dedi ki:

    Ben ayrıldığına üzüldüm. Seri filmlerde oyuncu değişimi bütünlüğü bozuyor. Johnny Depp özelinde ben role yakistirmistim ve çok beğenmiştim. Devam etmesini isterdim.

  3. Avatar for yavanna yavanna dedi ki:

    Öncelikle bu tür durumlar daime şaibeli, House of Cards-Kevin Spacey, Ahmet Kural banka reklamları gibi durumlara da şahit olduk. Ünlüler dünyasında bu tür olaylar maalesef zaman zaman gündeme geliyor. MJ de dahil buna. Tabii ki korumuyorum bu tip davranışları ama göz göre göre manipülasyon da açıkçası hoş değil. Ben üzüldüm gitmesine ki ben de öyle çok hevesle beklemiyordum filmleri ama Tim Burton filmleriyle sevdiğim Johnny Depp’i bu hallerde görmek beni üzdü.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Kayıp Rıhtım v4 Yeni Tasarım

Kayıp Rıhtım v4: Yeni Tasarım, Yeni Macera!

Solo: A Star Wars Story 2

Solo: A Star Wars Story 2 Hâlâ Olasılıklar Dahilinde