in

Joaquin Phoenix’li Joker 18 Yaş Sınırıyla Geliyor

DC evreninin tanınmış en kötü ve karizmatik karakterlerinden Joker büyük ihtimalle 18 yaş sınırlamasıyla beyaz perdede olacak.

Joker
- Reklam -
- Reklam -

Son yıllarda Deadpool ile bir kez daha kendini gösteren +18 film furyası ile sinemada daha kaliteli işler izlediğimiz bariz. Herhalde bunun en iyi örneğini Logan filminde gördük diyebiliriz. Deadpool’un başarısını gören yapım şirketi Logan’ı da bu konuda bağımsız bırakmış ve gerek görsellik gerek senaryo açısından çok daha doyurucu bir yapım izlemiştik. Görünen o ki Joker filmi de böyle olacak.

Filmle ilgili olarak uzun süredi 18 yaş sınırı olup olmayacağıyla ilgili bir tartışma dönüyordu. Ve geçtiğimiz pazar günü Joker filminin yönetmeni Todd Phillips‘in gelen bir soruya verdiği cevap üzerine konu netlik kazandı.

joker r rating todd phillips

- Reklam -

thegabrielscott: MPAA (Motion Picture Association of America) derecesi???

toddphillips1: Film R-Rated olarak gelecek. Bu soru bana çok fazla soruldu. Herkesin bildiğini varsayıyordum. Üzgünüm.

R-Rated derecesi 18 yaşından küçüklerin izlemesinin sakıncalı olduğu değerlendirme sistemi olarak geçiyor. Yönetmenimiz de bunun herkes tarafından bilindiğini düşünmüş olacak ki ayrıca bir açıklama yapmaya ihtiyaç duymamış. Bu arada MPAA (Motion Picture Association of America) filmler tamamlanana kadar herhangi bir derecelendirme yapmıyor. Yani anlayacağınız bu yönetmenin kendi düşüncesi. Film bittikten sonra böyle bir sınırlamaya tabii olacağını ön görüyor.

- Reklam -

Peki şimdiye kadar Joker filmiyle ilgili neler biliyoruz? Bildiğimiz en önemli şey kısaca açıklanmış konusu. Söz konusu filmde Joker karakterinin geçmişine gideceğiz ve Joaquin Phoenix tarafından canlandırılan Arthur Fleck isimli başarısız komediyenin rezil ilerleyen hayatı sonucu nasıl delirdiğini ve kötü bir karakter olmaya yöneldiğini izleyeceğiz. Phoenix’in bu çılgınlığı sinemada nasıl yansıtılacağı da merak edilen konulardan.

Joker, 4 Ekim 2019 tarihinde sinemalarda olacak.


Joker Filminden İlk Fragman Geldi

Kaynak: comicbook

Hakan Tunç

Kocaeli Üniversitesi'nden mezun. Kitap okumayı, film izlemeyi ve özellikle animeleri çok sever.

4 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for LordKratos LordKratos dedi ki:

    Ben filmden çok ümitliyim. DC’nin en başarılı filmi olabilir. Belki gişe başarısı yakalayamaz; ama, en başarılı orijinlerden olabilir. Belki bu filmle bazı şeyler değişir DC’de. Marvel’ı yakalama sevdası yerine daha özgün filmler yaparlarsa, Aquaman gibi filmler ortaya çıkacaktır.

  2. Avatar for Muhammed_Deger Muhammed_Deger dedi ki:

    Bende çok ümitliyim bu filimden. Sonunda DC tarzına yakışan bir filim geliyor. BvS filimde güzeldi. Ben beğenmiştim (Hans Zimmerin sountrackları ve o karanlık hava aşırı epikti).

  3. Avatar for kitapkurduizmir kitapkurduizmir dedi ki:

    Doğrusu -okuduklarımdan hareket ederek söylüyorum-gençlerin giderek daha çirkinleştirilmiş ve korkunçlaştırılmış filim karakterlerine duyduğu ilgiyi pek anlamıyorum (elbette orta yaşlı bir insan olarak sınırlarımın farkındayım)
    Ancak yine de Jack Nicholson’un üzerine Joker, Elvis’in üzerine şarkıcı, Arthur C.Clarke’in eline su dökecek B.K.yazarı Creedance Clearwater’la dans edecek rock grubu tanımam…
    (Tamam tutucuyum!)

  4. Avatar for LordKratos LordKratos dedi ki:

    Evet, BvS çok yerden yere vuruldu. Ama ortada çok başarılı bir film var. Batman ve Süperman gibi iki efsane karakterin kapışması. Marvel’ın Civil War filmindeki Cap ve İronman kapışmasından daha epikti bence. O filme bu kadar eleştiri getirilmedi. Dc ile ilgili tek eleştirim JL filmi için çok acele ettiler. Bekleyeceklerdi. Flash, Aqua, GL gibi karakterleri tanıtıp sevdirdikten sonra çekilecekti. Ama, neyse en azından Joker var :smile:

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Suzanne Collins

Açlık Oyunları Dünyasında Geçen Yeni Bir Roman Geliyor

Sondan Sonra ust

Megan Hunter’ın Distopik Romanı “Sondan Sonra” Raflarda