in

Joker Evreninde Geçecek 2 Farklı Film Projesi Ortaya Çıktı

Todd Phillips, Dc Comics hayranlarını sevindirecek bir bilgi paylaştı. Başarılı yönetmen, Joker evreninin genişletilme olasılığının müjdesini verdi.

joker
- Reklam -
- Reklam -

Todd Phillips’in yönetmenliğiyle geçtiğimiz ekim ayında vizyona giren Joker filmi dünyaca tanınır bir hale geldi. Filmin harikulade çekimlerinin yanı sıra oyuncu Joaquin Phoenix, yapımın kendisinin de eşsiz bir film olarak nitelendirilmesini sağlamıştı. Phillips defalarca kez Joker’in devam filmi için konuşsa da hep üstü kapalı cümleler kurmuştu. Ancak geçtiğimiz gün IGN’ye verdiği röportaj Joker evreni hakkındaki sis perdesini aralamayı başardı.

Joker filminin çekimlerinin başlangıcında Phillips, Joker’in bir seriye dönüştürülmesinin uygun olmayacağını düşünüyordu. Ancak konu hakkında konuşuldukça hem Phillips, hem de Phoenix Joker’in devam filmine sıcak bakmaya başladıklarını belirttiler. Phillips geçtiğimiz günlerde IGN’ye verdiği söyleşide çok daha net olan bazı söylemlerde bulundu:
“Joker çıkmadan önce bile bizi ikinci filmi yapmamız için sebep veren bazı etmenler olmuştu. Film o kadar çok kazandırınca ve dünya çapında sevilen bir yapım haline gelince, bizimle bu konu hakkında yine konuştular. Filmin çekimleri sırasında Joaquin’le bu fikir hakkında konuştuk. Ancak dürüst olmam gerekirse ikimiz de henüz bir karara varmadık; hatta Warner Bros. bile varmadı. Sanırım bize biraz zaman tanıyorlar. Eğer bir şeyler bulabilirsek ve Joaquin de tamam diyecek olursa bunu yapacağız. Ancak ikinci film konusuna daha yakın bile değiliz.”
joker 2 film

Aslında, “Joker 2 gelecek mi?” veya, “Joker 2 ne zaman?” söylentileri Warner Bros. ve Phillips yeni bir Joker projesi üzerinde çalışıyorlar haberleriyle birlikte ortaya çıkmıştı. Sonradan söylentiler büyüdükçe büyümüş ve Phillips’in aynı karakter gelişimini izleyecek başka filmler yapacağına kadar gelmişti.

- Reklam -

Joker Yönetmeni: 2 Ayrı Karaktere 2 Ayrı Film Daha Çekilecek

IGN röportajında ise biraz derinlere inildiğinde, Phillips sonunda bazı şeyleri açıklığa kavuşturan ifadeler kullandı:
“Joker tek film olarak tasarlanmış bir serbest çizim değildi. Ben Joker’i üç film olarak düşündüm; ‘Joker’ filmini ben yönetecektim, ardından iki ayrı karaktere ait iki ayrı film, iki farklı yönetmen tarafından çekilecekti. Ancak bu filmleri (karakterleri) isimlendirmek istemiyorum. Çünkü isimlendirirsem her şey somutlaşacak ve daha yönetmenlere ben film hakkında bir şeyler söylemeden onları kendime çekeceğim.”

Joker 2 Todd Phillips ve Joaquin Phoenix
Todd Phillips ve Joaquin Phoenix

Phillips konuşmasının kalanında bu fikrini hâlâ çok iyi bulduğunu ve desteklediğini belirtiyor. Eleştirmenlerin düşüncesi, Warner Bros.’un Joker’in 1-2 Oscar almasını beklediği yönünde. Filmin olası Oscar’ı almasının ardından sadece yetişkinlere hitap eden bir DC Comics evreninin inşasına başlanılacağı düşünülüyor.

Siz Phillips’in bu fikrine nasıl bakıyorsunuz? Joker’in devamı yerine böyle bir şekilde devam edilmesi daha mı mantıklı olur?

- Reklam -

Görüşlerinizi Kayıp Rıhtım Forum’da bizlerle paylaşmayı unutmayın.


* Joker 2 Söylentilerine Yönetmen Todd Philips’ten Cevap Geldi

* Joker’in Senaryosu Paylaşıldı

Kaynak: The Playlist

Furkan Emir Aktaş

1999 Ankara doğumluyum. Çizgi romanlar, fantastik romanlar, bilgisayar oyunları özellikle ilgili olduğum alanlar. Hacettepe Üniversitesi'nin Amerikan Kültürü ve Edebiyatı bölümünde okumaktayım. 2013'ten beri serbest olarak bazı çizgi romanların ve çeşitli akademik makalelerin çevirilerini yapmaya devam ediyorum.

2 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for Estranged Estranged dedi ki:

    Mr. Freeze ve Two-Face… Temennim bu 2 karakterden yana.

  2. Avatar for LordKratos LordKratos dedi ki:

    Deathstroke ve Mr. Freeze çok müthiş olurdu. Yanılmıyorsam, Mr. Freeze de baya saplantılı ve değişik bir adam. İlginç bir orijin olabilir. Ama, filmi izlenir mi bilmiyorum. Çok bilinen ve sevilen bir karakter değil. Belki, Harley için solo film gelebilir. Umarım Joker’i son görüşümüz olmaz. Ben hala Batman üçlemesinden ümitliyim. 2. veya 3. filmde ana kötü Joker olacak bence.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Crisis on Infinite Earths

Crisis on Infinite Earths İçin Son Fragman Yayınlandı

Arzu Sapağında İnecek Var - Nazlı Eray

Nazlı Eray’dan Yeni Bilimkurgu Romanı: Arzu Sapağında İnecek Var