in

Joker 2 Filmi İçin Fazla Umut Yok

Yönetmen Todd Phillips yeni Joker filmi hakkında konuştu. Devam filmi söylentilerine de cevap vermeyi ihmal etmedi.

Joker
- Reklam -
- Reklam -

Joker filmi, vizyon tarihi yaklaştıkça münakaşaların ve söylentilerin daha da odak noktası haline geldi. Film, Venice Film Festivali’nde en iyi film ödülünü almasından tutun; Joaquin Phoenix’in bir röportaj sırasında öfkelenip kalkıp gitmesine kadar pek çok dramayla, daha yayınlanmadan yüzleşmek zorunda kaldı.

Filmin yönetmeni Todd Phillips, yaptığı bir görüşme sırasında asılsız bazı iddialar üzerine konuştu. Kendisi özellikle Joker’e bir devam filmi yapılması hakkındaki söylentileri cevapladı:

İkinci bir Joker filmi yapmayı planlamadıklarını belirten Phillips, Joaquin ile film çekimleri sırasında bu konuda sırf eğlencesine fikir alışverişinde bulunduklarını belirtti.

- Reklam -

Konuşmanın geri kalanında Phillips’in söyledikleri, genellikle filmin tek bir tane olacağı ve DCEU’nun diğer hiçbir yapımıyla bağlantısı olmayacağı yönünde. Ancak Todd için Joaquin Phoenix’le birlikte tekrar çalışma imkanı o kadar ilgi çekici bir teklif olurmuş ki; Phoenix’le çalışırsa Joker’in dünyasıyla hiç zorlanmadan bir kez daha boğuşabilirmiş.

Haftanın herhangi bir günü, Joaquin ile herhangi bir şey yapabilirim diyen yönetmen, hiç kimsenin Phoenix’e benzemediğini ve eğer kendisi hevesli olursa, insanlar Joker filmini beğenirlerse ve Warner Bros. da yeni bir teklifle gelirse, ikilinin bir araya gelerek harika fikirler üretebileceğini hissediyor.

Joker Devam Filmi İçin Yeterli Değil

Çoğu Joker hayranının şu anki beklentisi, karakterin çizgi romanlara da uyan devam filmlerinin gelmesinden yana. İnsanlar Todd’un bu cümlesini doğrudan bir devam filmi onayı gibi algılayınca, deneyimli yönetmen kendisini düzeltmek zorunda kalıyor. Ardından da Joaquin ne isterse, onunla o filmi çekerim demeyi kastettiğini tekrar belirtiyor. Ancak Joker filminin devamını, muhtemelen isteseler bile yapamayacaklarını, çünkü planlanma aşamasında filmin mekanlarının ve karakterlerinin tek film için tasarlandığını; üzerine devam filmi inşa edilemeyeceğini vurguluyor.

Buradan anlaşılacağı üzere Joker’e bir devam filmi gelmesi için çok zor bazı şartların sağlanmasına ihtiyaç var. Mesela öncelikle Joaquin’in ve Warner Bros.’un bir devam filmi için kendilerini hazır hissetmeleri gerek. Ardından yeni filmin onaylanması ve tasarlanma aşamasında ilk filmdeki bütün zaman, mekan, karakter eksikliklerinin giderilmesi gerek. Phillips’e göre şartlar şu an sağlanamasa dahi, bu yapılan son Joker filmi olmayacak.

- Reklam -

Bu filmle başarmaya çalıştıkları olayın, önceden çekilmiş çizgi roman uyarlaması yapımlardan çok daha farklı bir şeyler sunmak olduğunu belirtiyor Phillips. Tabii bu film, yapılan son Joker filmi olmayacak. Phillips’e göre 10 sene içerisinde başka biri, bambaşka bir Joker yapımıyla gündeme gelecek.

İşin bizzat içinde olan birinin ağzından bu cümleleri duymak, her zamanki gibi izleyici kitlesini pek çok gruba bölmüş durumda. Havada uçuşan teoriler, birbiriyle kavgaya tutuşan insanlar derken DCEU adına ortalık son günlerde epey karışık. Joker 2 başlıklı bir filmin gelmesi her ne kadar zor bir ihtimal olsa da, gerekli şartlar sağlandığında imkansız gözükmüyor.

Film, 4 Ekim’de ülkemizde vizyona girecek.


* Joker Filminin Yıldızı Joaquin Phoenix’in Yeni Projesi Belli Oldu

Furkan Emir Aktaş

1999 Ankara doğumluyum. Çizgi romanlar, fantastik romanlar, bilgisayar oyunları özellikle ilgili olduğum alanlar. Hacettepe Üniversitesi'nin Amerikan Kültürü ve Edebiyatı bölümünde okumaktayım. 2013'ten beri serbest olarak bazı çizgi romanların ve çeşitli akademik makalelerin çevirilerini yapmaya devam ediyorum.

2 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for LordKratos LordKratos dedi ki:

    Öncelikle devam filmi için başrol oyuncusunun psikolojisinin ne durumda olacağı düşünülmeli. Keza Phoenix baya bir zorlanmış bu rol için. Devamını ister mi o tartışılır. Ayrıca, film şimdiden büyük bir merak uyandırmış durumda. Vizyonu ile birlikte yüksek bir gişe sağlayabilir. Bu da Dc’nin devam için ısrar etmesine yol açabilir bence. Benim düşüncem bu filmin 1 milyar dolarıı zorlayacağı yönünde, geçer mi bilmiyorum. Ama oscarı büyük ihtimalle alacak gibi duruyor. Bunların dışında neden devam için açık kapı bırakmadılar bu şaşırtıcı. En başından sanki bu kadar etki uyandıracağını düşünmediler bence.

  2. Avatar for _restlessness _restlessness dedi ki:

    Sürekli her yerde adam deliriyormuş da, öyleymiş de, böyleymiş haberleri görüyorum. Böyle bir şey yok arkadaşlar. Yabancı basın hit uğruna kafalarına göre haber uydurup duruyor. Ya da bir film tanıtımında adamın tek bir cümlesini, kelimesini alıp kendi istedikleri yere çekiyorlar. Film tanıtımı için olan bir sürü röportajını izledim adamın, hiç beklediğim kadar zorlanmadım, gayet keyifliydi, güle oynaya çektik diyor adam filmi. Hiç öyle karakterle bütünleşip ortak duygular falan yaşamadım diyor. Buyurun izleyin kendi ağzından.

    https://www.youtube.com/watch?v=R7VTEPM0glg

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Breaking Bad

Breaking Bad Filminin Yeni Fragmanı Yayında

neil gaiman master class

Sandman Dizisi Aslına Sadık Olacak