in

Joker 2 Geliyor: Senaryo Todd Phillips’e Emanet

Joker 2 resmen geliyor. 2019 yapımı maceranın başında bulunan Todd Phillips, yeni filmin senaryosunu hazırlamaya başladı.

Joker
- Reklam -
- Reklam -

Joker 2 filmi için çalışmalar başladı. İlk filmin yönetmeni olan ve ayrıca senaryosunu da yazan Todd Phillips, resmi olarak devam macerasını yazmak için görevlendirildi. Joaquin Phoenix’li film, En İyi Erkek Oyuncu Oscar ödülü dahil olmak üzere pek çok ödül kazanmış ve 2019 yılına damgasını vurmuştu. Çıktığı andan beri devam macerasını bekleyen hayranlar nihayet rahat bir nefes alabilirler.

2019’un ekim ayında vizyona girmeden önce bile adından sıkça söz ettirmeyi başaran, vizyona girdikten sonra aylar boyunca konuşulan ve 18 yaş üzeri kitleye hitap etmesine rağmen sinemalarda 1 milyar dolar barajını aşan Joker, sonunda devam macerasına kavuşuyor. Todd Phillips tarafından yönetilen ve Joaquin Phoenix’in başrolünde yer aldığı macera, özellikle Taxi Driver gibi filmlere benzerliği ve gönderdiği atıflarla DC Comics’in en ünlü anti kahramanına farklı bir orijin hikâyesi yaratmıştı. DC’nin diğer yapımlarına göre farklı bir tonda hazırlanan film, Joker karakterinin en iyi tasvirlerinden biri olarak görülüyor.

Şimdi de The Hollywood Reporter’ın haberine göre, uzun süredir devam edecek mi etmeyecek mi tartışmaları sonlandı. Son olarak bu ayın başlarında gelen çalışmaların devam ettiği iddiası doğru çıkmış durumda. Todd Phillips, bir sonraki Joker filmini yazmak için geri dönecek. İlk filmde senaryo yazımında kendisine eşlik eden Scott Silver’ın yeni macerada yer alıp almayacağı henüz belli değil. Ancak Joaquin Phoenix’in rolünü tekrarlaması için büyük olasılıkla geri dönmesi bekleniyor.

- Reklam -

Joker 2 ve The Batman Aynı Evrende Geçiyor Olabilir mi?

Joker 2

Warner Bors. özellikle ilerisi için bağımsız sayılabilecek DC solo projelerine ağırlık veriyor. Bu nedenle Joker’i de devam ettirmek istemesi şaşırtıcı değil. Toplum tarafından dışlandığını hisseden ve bu nedenle şiddete başvuran adamın sempatik hikâyesinin kaldığı yerden devam edip etmeyeceği ya da hangi zaman dilimini anlatacağı henüz bilinmiyor. Joker ve Wayne ailesi arasında farklı bağlantılar kuran yapımın, Batman karakteriyle bir ilişkisinin olup olmayacağı da merak konusu.

DC filmlerini takip edenlerin hatırlayacağı üzere The Batman’in Earth-2 evreninde geçeceği açıklanmıştı. Joker’in solo macerasının da DC Sinematik Evreni’nden bağımsız olduğu biliniyor. Eğer resmi olarak Joker 2’in de Earth-2’da geçeceği açıklanırsa ortaya ileride çok daha heyecan verici maceraların geleceğini söyleyebiliriz.

- Reklam -

Çalışmalarına henüz başlanan ikinci filmin en erken 2023 sonunda sinemalarda olması bekleniyor.

Joker’in devam filminin gelecek olması konusunda neler düşünüyorsunuz? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da bizlerle paylaşmayı unutmayın.

Kaynak: Screen Rant

Hakan Tunç

Kocaeli Üniversitesi'nden mezun. Kitap okumayı, film izlemeyi ve özellikle animeleri çok sever.

5 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for Ibrahim_Ozer Ibrahim_Ozer dedi ki:

    DC yine parasız kalmış, olmayacak işlere girişiyor. Joker tek film olması gereken bir eser. DC yakında Watchmen’in Başlangıç serilerini toparladıkları bir Watchmen 2 filmini çekeceğini duyurursa şaşırmam.

  2. Avatar for Estranged Estranged dedi ki:

    Filmleri WB çekiyor yalnız. DC’nin hakları WB’da olduğu için istedikleri gibi at koşturuyorlar.

  3. Avatar for GKS GKS dedi ki:

    Çıkarsınlar bunun da suyunu bakalım. Kalmadı zaten suyu çıkmayan yapım. Hepsini hortlattıktan sonra kalbini söküyorlar. Kaldı ki ilk filmde doğru düzgün senaryo olsun… Neye devam çekeceklermiş?

  4. Avatar for Clown Clown dedi ki:

    İlk film bence güzeldi. Joker 2 bence gereksiz. Onun yerine Lex Luthor, Mr. Freeze, Ra’s al Ghul yada Penguin filmleri görmek isterdim.

  5. Avatar for Ibrahim_Ozer Ibrahim_Ozer dedi ki:

    Bilmiyordum, yorumun için teşekkür ederim.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

boynuzlu timsah gizem

Nesli Tükenen Boynuzlu Timsahın Sırrı 150 Yılın Ardından Çözüldü

emily bronte şiirleri el yazma

Emily Bronte’nin Saklı Kalmış El Yazması Şiirleri Satışa Çıkacak