in

Joker 2 için Çalışmalar Devam Ediyor: Joaquin Phoenix’li Yeni Film Yolda

Joker 2 filminin hâlen geliştirilme aşamasında olduğu bildirildi. Joaquin Phoenix’in başrol oynadığı 2019 macerasının devamı için çalışmalar sürüyor.

Joker 2
- Reklam -
- Reklam -

Yeni gelen bir haber Joker 2 filminin hâlâ geliştirilme aşamasında olduğunu gösteriyor.

Todd Phillips’in yönetmenliğini ve yapımcılığını üstlendiği, senaryosunu Scott Silver’la birlikte yazdığı Joker, Ekim 2019’da vizyona girdi ve çok kısa sürede hit oldu. DC Comics’in ikonik anti kahramanına dayanan filmin başrolünde Joaquin Phoenix yer aldı ve karaktere farklı bir köken hikâyesi sağladı.

Batman’in en popüler düşmanı olarak bilinen Joker, solo filmi 18 yaş ve üzeri derecelendirmesine rağmen gişede bir milyar doların üzerinde bir hasılat yaptı. Başrolü Joaquin Phoenix ise En iyi Erkek Oyuncu dalında Oscar dahil olmak üzere sayısız ödül kazandı.

- Reklam -

Pek tabii böylesi beklenmedik bir başarı ile devam filmi ihtimalleri daha yapım vizyondan kalkmadan konuşulmaya başlandı. Önce herhangi bir devam filmi için umut yok dense de kısa süre içerisinde resmi anlaşma yapılmasa bile çalışmaların başlayacağı bildirilmişti. Uzun bir süre boyunca sessizliğini koruyan yapımla ilgili niyet yeni bir gelişme var.

The Hollywood Reporter’ın raporuna göre Joker 2 filmi geliştirilme aşaması hâlâ devam ediyor. Haberde daha çok Black Superman konuları ele alınıyorken “Joker ve planlanan devam filmi”nden de bahsediliyor. Söz konusu ifadeler, stüdyonun başarılı olan filmin devamına güvendiğini gösteriyor.

Joker 2 İlk Filmin Kalitesine Gölge Düşürebilir mi?

Joker 2

- Reklam -

2019 çıkışlı Joker, devamı gelmeyecek şekilde bağımsız bir film olarak tasarlanmasına rağmen, özellikle bir devam macerası için kapıyı ardına kadar açık bırakıyor. Hayranların hatırlayacağı üzere ilk film, Arthur’un bir terapi seansından kaçtığı ve arkasından kanlı ayak izleri bıraktığı Arkham Akıl Hastanesi’nde sona eriyordu. Filmde genç Bruce Wayne ve Arthur Fleck arasında da bir sahne bulunuyordu. Bu versiyonda Batman’in ailesinin vurulması, Joker’in dolaylı yoldan başlattığı isyan sonucunda gerçekleşiyordu. Arthur’un Sophie’ye olan saplantısı da düşünüldüğünde aslında solo maceranın bir devam filmi için elinde yeterince materyal var gibi gözüküyor.

Yine de bazı hayranlar Joker’in karanlık köken hikâyesine gelecek devam filminin, kaçınılmaz olarak karakteri özel kılan şeyleri alıp götürebilir endişesi taşıyor. Tek başına, DC Sinematik Evreni’nden ve diğer karakterlerden bağımsız olan bu yapımın bu şekilde kalmasının daha iyi olacağı düşünülüyor.

Peki ya sizler devam macerası konusunda neler düşünüyorsunuz? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da paylaşmayı unutmayın.

Kaynak: Screen Rant

Hakan Tunç

Kocaeli Üniversitesi'nden mezun. Kitap okumayı, film izlemeyi ve özellikle animeleri çok sever.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

92 yaşında çoksatar şair Gordon McCulloch 101 poems

96 Yaşında Kendi İmkânları ile Yayımladığı Şiir Kitabı Çoksatar Oldu

Bir Hatıra-i Pejmürde – Merve Köken | Çevirmenin Çemberi

Bir Hatıra-i Pejmürde – Merve Köken | Çevirmenin Çemberi