in

Joker Filmi Alternatif Final Senaryosuyla Gündemde

2019’un çok konuşulan sinema olaylarından birisi olan Joker ile ilgili, çok daha çarpıcı bir alternatif final sahnesinin yazıldığı iddia edildi.

joker alternatif son
- Reklam -
- Reklam -

2019’un en önemli sinema olaylarından biri neydi diye sorulduğunda muhtemelen Joker başı çeken isimlerden biri olurdu. Daha çıkmasına aylar kala bile aldığı ödüller ile adından söz ettirmeyi başarmış bir yapımdı.

Film vizyona girdiği gibi Warner Bros.’un da beklentilerinin ötesine geçen bir gişe başarısı elde etmişti. Süper kahraman yapımlarına göre oldukça mütevazı bir bütçeye sahip olan Joker, 18 yaş sınırına rağmen gişede 1 milyar dolar barajını geçmiş ve kırılması güç bir rekora imza atmıştı. Film daha şimdiden Oscar için en güçlü adaylar arasında gösteriliyor. Başrol Joaquin Phoenix’in En İyi Erkek Oyuncu dalında Oscar almasına ise neredeyse kesin gözüyle bakılıyor.

Joker

- Reklam -

Yapımla ilgili gelen son haberler de oldukça çarpıcı iddialar içeriyor. Amerikalı film yapımcısı ve komedyen kimlikleriyle tanınan Kevin Smith, podcast ve video dizisi Fatman on Batman’de bazı açıklamalarda bulundu ve Joker’ın alternatif bir finale sahip olduğunu dile getirdi.

Smith’in Açıkladığı Alternatif Joker Senaryosunda Ölenler Sadece Bruce Wayne’in Ebeveynleri Olmayacaktı

Smith’e göre film için alternatif bir final düşünülmüş ancak hayata geçirilmemiş.

Joker’in final sahnesinde Arthur Fleck’i akıl hastanesine kapatılmış olarak görüyoruz. Burada bir psikiyatrist ile görüşen Fleck düşünceli halde gülüyor. “Komik olan ne?” diyen soran psikiyatriste aklına komik bir şeyin geldiğini söylüyor ve bu sırada ebeveynleri öldürülmüş olan genç Bruce Wayne gözüküyor. Sahnenin değişmesiyle birlikte Fleck’in psikiyatristi öldürerek -en azından öyle gözüküyor- ve kanlı ayak izleri bırakarak koridorda yürüdüğünü görüyoruz.

joker bruce wayne

- Reklam -

Alternatif olarak düşünüldüğü iddia edilen son ise çok daha çarpıcı bir final sunuyor. Smith’in anlattığı finalde Arthur Fleck’i yine akıl hastanesinde psikiyatrist ile görüşürken ve kahkaha atarken görüyoruz. Psikiyatrist yine aynı soru kendisine yöneltiliyor ve Fleck de yine aklına komik bir şeyin geldiğini söylüyor. Bu esnada sahne değişiyor ve flashback devreye giriyor. Genç Bruce Wayne ölmüş ebeveynlerinin başında ağlayarak duruyor. Bu sırada sokağa silahlı olarak Fleck geliyor ve Wayne’i o halde gördükten sonra geriye dönüp gitmeye hazırlanıyor. Fakat tam gideceği sırada Bruce’a doğru dönüyor ve omuzlarını silkip genç Bruce’u öldürüyor. Ve film bu esnada sonlanıyor.

Ancak hâlâ böyle çarpıcı bir senaryo fikri olup olmadığı netlik kazanmadı. Yapımcı şirketten veya yönetmen Todd Phillips’ten herhangi bir açıklama yapılmadı. Haliyle şimdilik bu alternatif senaryo sadece bir iddia olarak karşımızda duruyor.

Joker

Sizce bu tarz bir final sunulsaydı çizgi romanların tamamen dışına çıkarak yanlış bir hareket mi sergileyeceklerdi? Yoksa çok daha iyi bir kapanış mı sunmuş olacaklardı?

Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum üzerinden bizlerle paylaşabilirsiniz.


* 2020 Golden Globe (Altın Küre) Adayları Belli Oldu

* Joker Filmi Oyuncaklar Yüzünden Neredeyse Yapılmayacaktı

Hakan Tunç

Kocaeli Üniversitesi'nden mezun. Kitap okumayı, film izlemeyi ve özellikle animeleri çok sever.

1 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for LordKratos LordKratos dedi ki:

    Başka bir alternatif senaryo daha okudum. Ne kadar doğru bilmiyorum; ama, ben duyunca baya bir heyecanlandım. Joker’in en sondaki arabanın üstüne çıktığı sahnede, kamera kalabalık arasındaki küçük bir çocuğa yaklaşıyo. Çocuğun yüzünün iki yanında da iki tane kesik var. Joker’e bakıp hayran hayran gülümsüyor. O çocuk Heath Ledger’ın Joker’i deniyor. Asıl Joker’den esinlenmiş. Ve bu nedenle, Wayne ailesine düşman.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Atiye

Atiye Dizisinin Hakları Kitap Henüz Yayımlanmadan Alınmış

Gio Ödülleri 2019

GİO Ödülleri 2019 Kazananları Açıklandı