in

Joker, Altın Küre Ödülleri’nde Yeni Bir Rekora İmza Attı

Joker, ilk andan beri yeni rekorlara imza atmaya devam ediyor. Film, bir başka başarıyı da Altın Küre Ödülleri’nde gösterdi.

Joker Altın Küre
- Reklam -
- Reklam -

2020 Altın Küre Ödülleri’nde Todd Phillips’in yönetmenliğini üstlendiği ve Joaquin Phoenix’in başrolünde oynadığı Joker, çizgi roman uyarlaması filmler arasında yeni bir rekora imza attı.

Joker, geçtiğimiz ekim ayında vizyona girdiğinden itibaren yılın en çok konuşulan filmlerinden biri olmayı başardı. Batman evrenindeki bir kötü karakter olmasının çok dışında ana unsur haline geldi. Kısa süre içinde tüm zamanların en kârlı çizgi roman filmi olmayı başardı. 18 yaş izleyici sınırına rağmen gişede 1 milyar dolar hasılat barajını fazlasıyla aştı.

Todd Phillips ve Scott Silver tarafından yazılan Joker, kahkahalarını kontrol edemediği bir hastalıktan muzdarip olan Arthur Fleck’in hikâyesini anlatıyor. Zihinsel durumu ve Gotham’daki insanların ilgisiz doğası nedeniyle Arthur Fleck, hepimizin Joker olarak bildiği kişiye dönüşüyor.

- Reklam -

Joker

Bazı eleştirmenler Joker’ın şiddeti teşvik ettiğine inanması nedeniyle sanatsal tarafını göz ardı ediyorlar. Ancak filmin başrolünde oynayan Joaquin Phoenix daha şimdiden Oscar için En İyi Erkek Oyuncu dalında kazanan isim olarak gösteriliyor. Oscar Ödülleri için hâlâ zaman olmasına rağmen, Joker filmi Altın Küre’de yeni bir rekor kırmayı başardı.

Altın Küre’de İlk Defa Bir Çizgi Roman Uyarlaması Film, Birden Çok Dalda Ödül Kazandı

Geçtiğimiz pazar günü gecesi düzenlenen 77. Altın Küre Ödülleri’nde Joker, Drama Dalında En İyi Film, Drama Dalında En İyi Erkek Oyuncu, En İyi Yönetmen ve En İyi Film Müziği dâhil olmak üzere toplamda dört dalda aday gösterilmişti. Ve aday gösterildiği dallardan ikisini kazanmayı başardı. Hem En İyi Film Müziği dalında ödülü aldı hem de Batman: The Dark Knight’daki Joker’i canlandırdığı için Altın Küre kazanan Heath Ledger’ın ayak izlerini takiben En İyi Erkek Oyuncu dalında da ödülü Joaquin Phoenix kucakladı. Bu iki ödül aynı zamanda Altın Küre tarihinde bir çizgi roman uyarlamasının tek seferde aldığı en fazla ödül sayısı olarak geceye damgasını da vurmasını sağladı.

Joker

Filme hayran olan birçok izleyicinin hak ettiğini iddia ettiği En İyi Film ödülünü kaçırmasına rağmen Joker yeni bir rekora imza atmış oldu. Geçen yıl, Marvel Sinematik Evreni’nin bir başka filmi olan Black Panther ile Altın Küre’de Drama Dalında En İyi Film ödülü için aday gösterilen ilk süper kahraman filmi haline gelmişti. Ancak Black Panther, en iyi film dışında başka iki ödüle de aday olmasına rağmen, tek bir ödül bile kazanamadı. Bu da DC’nin, Joker’in yeni başarısıyla birlikte sinema alanında Marvel’ın önüne geçtiği nadir alanlardan biri oldu.

- Reklam -

Joker’in yaşadığı bu başarıları sizler nasıl gözlemliyorsunuz? Sizce Oscar için de benzeri bir performans sergileme ihtimali var mı?

Kayıp Rıhtım Forum’da yorumlarınızı paylaşabilirsiniz.

 


* 2020 Golden Globe Kazananları Açıklandı

Kaynak: Screen Rant

Hakan Tunç

Kocaeli Üniversitesi'nden mezun. Kitap okumayı, film izlemeyi ve özellikle animeleri çok sever.

1 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for LordKratos LordKratos dedi ki:

    Bunlar daha başlangıç, yakında Batman Joker filmlerinde yan karakter olacak :smile:

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Otostopçunun Galaksi Rehberi Dizi

Otostopçunun Galaksi Rehberi Dizisinde Tarih Belli Oldu

2020 BAFTA Parasite

2020 BAFTA Adayları Açıklandı