in

Joker’ın Dans Sahnesindeki Detay Ortaya Çıktı

Todd Phillips, Joker filmi hakkında dikkat çeken bir açıklama yaptı. Yönetmen, Joaquin Phoenix’in tuvaletteki dans sahnesini doğaçlama olarak kendisinin eklediğini belirtti.

Joker
- Reklam -
- Reklam -

Joker filmini henüz izlememiş olsanız bile, hakkında bir-iki şey duyduysanız, dans etmenin bu filmde özel bir yeri olduğunu biliyorsunuzdur. Bu filmdeki en dikkat çeken sahnelerden birisi, Joker’ın işlediği ilk cinayetin ardından gelen tuvalet sahnesi olarak akıllara kazındı bile. Tıpkı Ledger’ın Joker’ındaki sahnelerin hissettirdiği gibi; Phoenix’in Joker’ı da özellikle tuvaletteki dans sahnesindeki garip doğaçlama havasını izleyenlere hissettirmeyi başardı. Filmin yönetmeni Todd Phillips bir açıklama yaparak, aslında senaryoda hiç bulunmayan bu dansın bir nevi kendiliğinden ortaya çıktığını açıkladı.

Phillips, senaryoda tuvalet sahnesinin çok daha farklı yazıldığını söylüyor. Aslında bu sahnede basit bir şekilde Arthur içeri girecekmiş; silahını saklayıp makyajını sildikten sonra aynada kendine bakmaya başlayacakmış. Senaryo dağıtıldıktan bir sonraki gün Phillips ve Phoenix bir araya gelerek sahnede bir eksikliğin olduğunu, olayların bu şekilde gelişmemesi gerektiğini tartışmışlar. Sonunda Phillips, Phoenix için arkaya besteci Hildur Guðnadóttir’in bir müziğini koyma fikriyle çıkagelmiş.

Film İçin Bestelenen İlk Müzik Doğaçlama Dans Sahnesine Ait

Ardından Phoenix bir çeşit doğaçlamayla bu müzik eşliğinde tuvalette dans etmeye başlamış. Todd o sırada sette çalışan 250 kişilik ekipteki herkesi dışarıya çıkarttıklarını, tuvalet sahnesi boyunca orada sadece kendisinin ve Phoenix’in bulunduğunu söylüyor. Dansın bitmesinin ardından ikisi de birbirine bakmış ve aradıkları şeyi bulduklarına kanaat getirmişler.

- Reklam -

Joker filminin bestecisi Hildur, tuvalet sahnesindeki müziğin bu film için yaptığı ilk müzik olduğunu söylüyor. Başarılı müzisyen, Phoenix’in fiziksel tepkisinin – yani dansının – şu ana kadar bir müziğin hikâyesine eklemek için kullandıklarının arasından en güçlüsü olduğunu ekliyor.

- Reklam -

Bazı insanların abartı bir film olarak gördüğü Joker, şimdiden IMDb’nin en iyi 250 film sıralamasında 10. sırada.

Joker merak edenler için hâlâ vizyonda.

Furkan Emir Aktaş

1999 Ankara doğumluyum. Çizgi romanlar, fantastik romanlar, bilgisayar oyunları özellikle ilgili olduğum alanlar. Hacettepe Üniversitesi'nin Amerikan Kültürü ve Edebiyatı bölümünde okumaktayım. 2013'ten beri serbest olarak bazı çizgi romanların ve çeşitli akademik makalelerin çevirilerini yapmaya devam ediyorum.

1 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for LordKratos LordKratos dedi ki:

    Bu film uzun süre hafızalardan çıkmayacak. Daha doğrusu bu oyunculuk. Uzun süre DC Joker karakteri çıkaramayacak gibi geliyor. Her ne kadar Batman filminde Joker beklesem de bence çıkmayacak. Riddler bile hiç beklemediğim bir karakter çıktı.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Elizabeth Olsen

Elizabeth Olsen, Scarlet Witch’i Öne Çıkartacak

Uzay

3D Yazıcıların Ürettiği Roket Uçuşa Hazırlanıyor