in

Joker Filminin Senaryosu Paylaşıldı

Todd Phillips‘in yönettiği ve Joaquin Phoenix‘in başrolünde oynadığı yıla damgasını vuran yapımlardan Joker filminin senaryosu internet üzerinden paylaşıldı.

joker senaryo
- Reklam -
- Reklam -

Bu yılın en dikkat çekici ve sürprizlerle dolu filmlerinden birisi de Joker oldu. Film, 18 yaş sınırıyla gelmesine ve sadece 60 milyon dolarlık bir bütçeyle çekilmesine rağmen gişede 1 milyar dolarlık barajı geçerek büyük bir başarıya imza attı.

Hatırlayacağınız üzere DC Sinematik Evreni’nden bağımsız olarak hazırlanan ve bir köken hikâyesi olan Joker, daha vizyona girmeden önce gösterildiği festivallerden olumlu tepkiler almış hatta ödüller kazanmıştı. Daha en başından itibaren filmin Oscar için en önemli adaylardan biri olacağı konuşuluyordu. Joker’i canlandıran başarılı aktör Joaquin Phoenix’in de En İyi Erkek Oyuncu dalında Oscar alacağına kesin gözüyle bakılıyor.

Ülkemizde ve batıda film sinemalardan kalkmış olsa da hala birçok ülkede gösterilmeye devam ediyor. Bu da aynı zamanda filmin 1 milyar doları aşan gişe kazancının üzerine para eklemeye devam ediyor olduğunu gösteriyor.

- Reklam -

Filmin Senaryosu Tam Metin Olarak Paylaşıldı

joker açılış

Üzerine hala tartışmalar devam eden Joker’in senaryosu da geçtiğimiz günlerde internette paylaşıma sunuldu. Filmin yönetmeni ve yapımcısı olan Todd Phillips’in Scott Silver ile birlikte yazdıkları senaryonun 13 Nisan 2018 tarihinde tamamlandığını da paylaşılan PDF dosyasıyla birlikte görmüş oluyoruz.

Filmi izlediyseniz ve bir de senaryoyu merak ediyorsanız tamamını okumak için buraya tıklayabilirsiniz.

- Reklam -

Peki ya sizler filmi nasıl bulmuştunuz? Beklentilerinizi karşılamış mıydı? Sizce Oscar alacak kadar iyi bir film mi?

Görüşlerinizi Kayıp Rıhtım Forum üzerinden bizlerle paylaşabilirsiniz.


* Joker 2 Söylentilerine Yönetmen Todd Philips’ten Cevap Geldi

Kaynak: Movie Web

Hakan Tunç

Kocaeli Üniversitesi'nden mezun. Kitap okumayı, film izlemeyi ve özellikle animeleri çok sever.

5 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for LordKratos LordKratos dedi ki:

    Yılın en iyi filmi İrishman değil, bu filmdir.

  2. Avatar for CowardlyHero CowardlyHero dedi ki:

    Filmi kötülemeyeceğim ama filmi sevemedim, belki biraz aksiyon bekliyordum belkide joker’in halkı sokaklara nasıl döküp kargaşa çıkardığını görmek istiyordum. Aslında joker çok zeki birisi burda onu pek göremedim.

  3. Avatar for LordKratos LordKratos dedi ki:

    Bu film zaten Joker’e nasıl dönüştüğünün farklı bir orijini. Gerçek bile olmayabilir. Filmin sonundaki sahne ile, tüm bu yaşananların Arthur’un kafasından uydurduğu şeyler olabileceği görüldü. Keza adam ileri derece şizofren ve davranış bozukluğu var. Filmin son 20-25 dakikasında gerçek Joker’i görebilidk. Bu süreci güzel işlediler bence. Filmin devamı gelirse, gerçek Joker’i görebileceğimizi sanıyorum.

  4. Avatar for BronzeJourney BronzeJourney dedi ki:

    Jokeri tam bilmiyorsunuz mesela, çoğu Türk böyle. Joker zeki değil, yaptığı şeyleri sadece istediği için yapıyor, plan vesaire umrunda değil, yaptığı şeyleri çoğu zaman kendi bile önemsemiyor hatta. İnsanların sadece içgüdülerini takip ederek kendilerinden ne kadar büyük şeyler başarabileceklerini, ama bunu yaparken toplum tarafından da ne kadar dışlanacaklarını anlatmaya çalışmıyorken bunu anlatabilmeyi beceren bir kaos elçisi. Jokeri joker yapan bu, ayrıca zeki olmasına gerek yok. Bu yüzden harika bir karakter, çok fazla doğal.

  5. Avatar for CowardlyHero CowardlyHero dedi ki:

    Öncelikle Kayıp rıhtıma hoşgeldiniz. Dediğiniz gibi joker’i pek bilmem. Daha çok “kara şovalye” filmden ve oyunlardan biliyorum, yorumuda ona göre yapmıştı.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Time

Time Dergisi Açıkladı: 2019’un En İyi 10 Filmi

Yazarının Kaleminden: Kurbağa Adası

Yazarının Kaleminden: Kurbağa Adası