in

Joker Filminden İlk Yorumlar Gelmeye Başladı

Joaquin Phoenix’li “Joker” filmi, Venedik Film Festivali’nde ilk gösterimini yaptı. Eleştirmenler tarafından gelen ilk yorumlar, izleyicileri heyecanlandıracak cinsten!

joker ilk yorumlar
- Reklam -

Meşhur palyaço hakkında konuşma vakti! Çünkü Joker, bugün Venedik Film Festivali’nde ilk gösterimini yaptı ve eleştirmenler tarafından oldukça olumlu tepkiler aldı!

Todd Phillips’in yönetmenliğini üstlendiği başrolünde Joaquin Phoenix’i gördüğümüz Joker filmini izlememize hâlâ biraz daha vakit var. Bizler Türkiye’de bu filmi 4 Ekim 2019 tarihinde izleyebileceğiz ama Venedik’te gerçekleştiren ilk gösterimle bazı isimler filmi bugün izleme fırsatı buldu. Eh, haliyle film hakkında beklediğimiz ilk yorumlar da gelmeye başladı. Gelen yorumlarla birlikte heyecanımız bir kat daha arttı!

Bildiğiniz üzere birkaç gün önce film için yeni bir fragman yayınlanmış ve ilk fragmanlara göre biraz daha detay göstermişlerdi. Fragman için yapılan yorumlar da çok daha iyi bir iş izleyeceğimizin kanıtıydı. Tüm bu tahminler doğru çıkmış olacak ki yapılan ilk gösterim sonrası eleştirmenler film için özetle, “karanlık“, “cesur” ve “inanılmaz derecede havalı” gibi tanımlar kullandılar.

- Reklam -

Joker

“Bu filmin var olduğuna inanamıyorum.”

Örneğin gelen tepkilerden biri şöyle:
“Joker’in bu kadar iyi olduğuna inanamıyorum. Bir şaheser. Komik, karanlık, güzel, öfke dolu ve gerçekten harika. Joaquin Phoenix ustaca bir iş çıkartmış ve her hareketi mükemmel.”
Yapılan yorum belki biraz fazla abartı gelmiş olabilir. O zaman bir de şuna bakın:
“Joker’den öncesi olacak. Ve Joker’den sonrası da olacak. Dünyanın bu filme hazır olup olmadığını bilmiyorum. Gerçekten hazır mı? Bu film HARİKA. Çılgın. Cesur. Geri adım atmıyor. Vay be. Bu filmin var olduğuna inanamıyorum. Ama öyle. Ve geliyor. ”
Joker galasına katılan bir avuç basın mensubu ve eleştirmen, filmden çıktığından beri sosyal medyada spoiler’sız şekilde ilk duygularını bu şekilde paylaşmaya başladılar. Ve bu isimler sanki bir ağız olmuşçasına aynı yukarıdaki yorumlara benzer paylaşımlar sergiliyorlar. Görünen o ki Warner Bros. ve DC sonunda turnayı gözünden vurmayı başaracak gibi.

Phoenix Joker

“Müthiş bir başarı”

Hemen aşağıda filme ait yapılmış birkaç spoiler’sız yoruma daha göz atabilirsiniz.

Joker, trajik, rahatsız edici, etkili ve aynı derecede değerli bir film. Phoenix’in Kükreyen Suç Palyaço’su şeklindeki korkunç performansı tertemiz ve ihtişamlı. Müthiş bir başarı. Zaten üstün olan kariyeri bu filmle zirveye oynuyor.

“Palyaçoları getirin !!!” Joker, insanları şaşırtacak. Popüler kültürde en çok tanınan kötünün, karanlık, bükülmüş, acımasız öyküsü. Joaquin Phoenix, olağanüstü kariyerine bir başka ikonik performans daha kattı.

- Reklam -

“Joker filmi sadece… Sadece, sadece VOV. En İyi Erkek Oyuncu dalındaki Oscar Akademi Ödülü #JoaquinPhoenix’e gidiyor!”

İşte bizim hak ettiğimiz Joker! Komedi ve ateş halkaları. Bu bir sirk, bir karnaval, bir kargaşa. Phoenix bizlere bu sosyal hastalık boyunca dans ettiriyor ve bu büyük bir zafer alayı.

Gördüğünüz gibi yorumlar oldukça iyi yönde. Peki ya sizin bu son yorumlar ışığında filme olan bakış açınız nasıl? Artık daha bir sabırsızlıka bekliyor musunuz? Ya da beklentileriniz arttı mı?

Görüşlerinizi Kayıp Rıhtım Forum’da bizlerle paylaşabilirsiniz.


* Joker, Eğer Joaquin Phoenix İsterse Devam Filmleriyle Gelecek

* Batman Rolünü Elinden Kaçırmış 9 Aktör

Kaynak: Digital Spy

Hakan Tunç

Kocaeli Üniversitesi'nden mezun. Kitap okumayı, film izlemeyi ve özellikle animeleri çok sever.

5 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for Seranherles Seranherles dedi ki:

    Merakla beklediğim bir film. Heath Ledger gerçekten karakteri başka bir boyuta taşımıştı ve çıtayı epey yüksek bir noktaya koymuştu. Aslında Jared Leto’da gayet güzel canlandırmıştı Joker karakterini ama canlandırmak ile yaşamak arasında çok fark var; Heath Ledger bu karakteri resmen yaşamıştı… Şimdi aynı şeyi Joaquin Phoenix için hissediyorum. Hislerini hissedebileceğim bir Joker filmi geliyor, eminim.

  2. Avatar for Pardus Pardus dedi ki:

    Söylenenlere pek itibar etmem, en fazla bir önyargı oluşturur. Aynı şey kitaplar için de geçerlidir mesela.Kitabın arkasında herkes över de över kitabı. Okuyunca ve izleyince göreceğiz bakalım, izlersek eğer. :slight_smile:

  3. Avatar for LordKratos LordKratos dedi ki:

    Bu film bana göre bu senenin en iyi filmi olacak. Oscar bile alabilir. Bu filmden çok ümitliyim.

  4. Avatar for Fransuva Fransuva dedi ki:

    Film Altın Aslan’ı kazandı.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Netflix

Netflix Türkiye, Buket Uzuner’in “Uyumsuz Defne Kaman’ın Maceraları”nı Uyarlamak İstiyor

The Witcher

The Witcher Serisi İçin Yeni Oyunlar Planlanıyor