in

Joker IMDb’ye Hızlı Bir Giriş Yaptı

Joker, IMDb listelerine hızlı bir giriş yaptı. Film, ortalama 9.0’lık bir puanla IMDb Top 250 listesinin dokuzuncu sırasına yerleşti.

Joker
- Reklam -
- Reklam -

IMDb (Internet Movie Database) sitesinin kullanıcı oylarıyla belirlediği listeler bugüne dek her zaman gündem konusu olmuştur. Geçmiş tarihli birçok kaliteli yapım, sadece bu sıralamalarda yer aldıkları için ne izlesem diye düşünen sinemaseverlerin de sıkça başvurduğu listelerdir.

Farklı birçok IMDb listesi olmasına rağmen bunlar arasında en popüleri ve en göze çarpanı hiç kuşkusuz en beğenilen filmler adıyla sunulan IMDb Top 250 listesidir. Yine kullanıcıların oylarıyla ama farklı bir algoritmayla oluşturulan listeye girmek pek de kolay değildir. Haliyle listeye girmeyi başaran çiçeği burnunda filmler gündeme oturur. Fakat bu sefer, zaten gündemde olan bir film listede ilk onda yer almayı başardı.

Joker, En Beğenilen İlk 10 Film Arasına Girdi

Site verilerine göre Joker, şimdiye kadar yapılmış en beğenilen filmlerden biri oldu. Listeye 9. sıradan hızlı bir giriş yapan film, çok daha öncesinde farklı birçok nedenden gündem olmayı başarmış, sinemalara geldikten sonra da izleyiciler tarafından oldukça büyük bir beğeni toplamıştı.

- Reklam -

IMDb’de Joker şu an 208 bin kişinin verdiği ortalama 9.0’lık oyla dokuzuncu sırada bulunuyor. Kullanıcıların yaklaşık yüzde 55’i filme 10 üzerinden 10 puan verirken yüzde 23’ü de 9 puan verdi. Filme 10 üzerinden 1 puan verenlerin yüzdesi ise 1,4.

Cinsiyet dağılımına baktığımızda 18 ve üstü yaş ortalmasında kadınların Joker filmini daha çok sevdiği görülüyor. 45 yaş ve üstü kişilerin ise yüzde 8,6’lık bir ortalamayla yine filmi beğendikleri gözüküyor.

- Reklam -

Filmin şimdiki mevcut konumu ve puanı Joker hayranlarını sevindirse de, daha ilk haftasında olduğu için, zamanla bu puanın düşme ihtimali var. Bu sebeple film ilk 10’daki yerini kaybedebilir. Fakat birçok kişi bunun herhangi bir sorun oluşturmayacağını düşünüyor. IMDb’nin şu anki en iyi 10 listesi, aykırı ve adalet hakkındaki toplumsal temalarla konu olan filmleri yansıtıyor. Joker’ın de benzeri bir sebeple toplum üzerinde etki yarattığı söylenebilir.

Listenin başında uzun bir süredir 9,3’lük puanıyla 1994 yılında çıkan The Shawshank Redemption (Esaretin Bedeli) bulunuyor.

Hakan Tunç

Kocaeli Üniversitesi'nden mezun. Kitap okumayı, film izlemeyi ve özellikle animeleri çok sever.

4 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for LordKratos LordKratos dedi ki:

    Onlar da kesin Marvel fanları :smile:

  2. Avatar for Bay_Karamsar Bay_Karamsar dedi ki:

    Tarih tekerrürden ibaret, sözünü haklı çıkartan bir durum daha :sweat_smile:

    Yine gerçekçil çizgide yüryen bir çizgi roman filmi, yine ne kadar iyi olup olmadığı yorumları, yine IMDB, yine yüksek puanlar, yine ve yeniden o puanı hak edip etmediğine yönelik tartışmalar… Bunun bir benzeri, listeye tepeden girer girmez The Dark Knight’la yaşanmıştı.

  3. Avatar for fortknoxt fortknoxt dedi ki:

    Film için diyebileceğim kısa ve net cevap 10/10 olur.

    Ayrıca müziklerine bayıldım. Kesinlikle tekrar tekrar dinlerim.

  4. Avatar for Forsaken Forsaken dedi ki:

    İkisinin de ortak özelliği Joker. Ne karakter ama! :smile:

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Meryem Uzerli

Meryem Uzerli, Dark’ın Deneme Çekimlerine Katıldı

Prodigal Son

Prodigal Son, Tam Sezon Onayı Aldı