in

Joker’a John Wick Kıyası Tepki Çekti

Joker filminin yönetmeni Todd Phillips’in John Wick benzetmesi, serinin hayranlarından tepki çekti.

Joker
- Reklam -
- Reklam -

Joker filminin gösterildiği sinema salonlarında polislerin bekleyecek olması sonrası filmin yönetmeni Todd Philips, eleştiri alan bir John Wick karşılaştırması yaptı. John Wick hayranları ise bu kıyastan oldukça rahatsız.

Bildiğiniz gibi uzun bekleyiş sona erdi ve sonunda Joker filmine kavuştuk. Kayıp Rıhtım ailesi olarak biz de filme gittik ve sizin için yorumlarda bulunduk. Joker sonunda geldi gelmesine ama tartışmaları da beraberinde getirdi.

Filmin vizyona girmesinden sonra, hemen hemen bütün dünya basını filmin anarşizmi övdüğünü belirten yazılar yazdı. Bunun üzerine zaten hali hazırda toplumdaki şiddet eylemlerine bir bahane arayan hükûmetler filme yönelik yaptırımlarda bulunmaya başladılar. Batman: The Dark Knight Rises filminin gösterimleri sırasında Aurora sinema salonunun önünde yapılan silahlı saldırıyı da bahane eden Amerikan hükûmeti, filme dair bazı önlemler aldı.

- Reklam -

Filmin gösterime gireceği 4 Ekim Cuma gününde New York içerisindeki sinema salonlarının önünde polis ekipleri bulundurulacak. Bu yaptırım filmin yönetmeni Todd Philips’i de rahatsız etmiş.

Yönetmen Phillips, Uygulamayı Adil Bulmuyor

Joker’ın kurgu bir evrende geçtiğini belirten Phillips, karakterin içinde bulunduğu evrenin neredeyse 80 yıllık olduğunu hatırlattı. İnsanların John Wick filmini izleyip, beyaz bir erkeğin 300 kişiyi öldürmesini eğlenip alkışlayarak izlerken Joker’a olan tutumu anlamsız bulan yönetmen, çifte standart konusundan da yakındı.

- Reklam -

Todd Philips’in açıklamaları her ne kadar sonuna kadar haklı olsa da örnek olarak John Wick filmini kullanması bazı Keanu Reeves hayranlarını üzdü. Sosyal medyadan ünlü yönetmene dair birçok sitem dolu mesaj gönderen hayranlar oldukça kızgın görünüyorlar. Hayranlara göre John Wick ile Joker birbirinden tamamen ayrı tutulması gereken iki yapım.

Todd Philips kızmakta oldukça haklı. Yine de kendi mağduriyetini başka bir filmle örneklendirmeyip öfkesini doğrudan bu uygulamadan sorumlu kişilere yöneltmesi daha doğru olabilirdi.


* ABD Sinemalarında Joker Maskeleri Yasaklandı

M. Halit Koçak

1994’te Erzurum’un soğuk bir kış gününde doğan, beyaz saçlarını ailesinden genetik yoluyla alan biri. Daha geçen seneye kadar dünyayı kurtarabileceğini sanan Çevre Mühendisi. Film, kitap, dizi, karikatür oyun ve müziğin her türlüsüne ilgisi vardır ama parası yoktur. Denize ve denize yazılan bütün şiir, öykü ve hikayelere aşıktır. Bağımsız ve amatör olan bütün yapımlar onun için tutkudur. Onu her yerde ‘’Tavşan’’ diye bulabilirsiniz.

1 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for LordKratos LordKratos dedi ki:

    İki karakter birbirinden farklı; ama, mantık olarak doğru. Eğer iş şiddet ise, John Wick daha karanlık bu yönden. Ama, sanırım Joker’in aldığı eleştiri; bunu haklı sebeblere dayandırması. Yani, bak ben bunları yaşadım, intikam alıyorum gibi. John Wick’de böyle bir durum yok, adam zaten katil.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Tessa Thompson The Batman

The Batman Filminde Catwoman Adayları Açıklandı

Nietzsche

Nietzsche’nin Meşhur Sözü, Bilimsel Olarak Kanıtlandı