in

Joker Filminin Oscar Yarışında Yer Almasına Kesin Gözüyle Bakılıyor

Galasını Venedik Film Festivali’nde yapan Joker için festival direktöründen heyecan veren bir Oscar yorumu geldi.

Joker
- Reklam -
- Reklam -

Şu sıralar 76. Venedik Film Festivali’nde boy gösteren Joker için Oscar adaylığı iddiaları gittikçe güçleniyor. Festivalin yöneticilerinden Alberto Barbera ise filmin kesinlikle Oscar yarışında yer alacağını ifade ediyor.

Yönetmenliğini Todd Phillips’in üstlendiği, Joker rolünde ise Joaquin Phoenix’i göreceğimiz yapımla ilgili her adım büyük yankı uyandırıyor. Özellikle Venedik’te bir çizgi roman kahramanının adına rastlıyor olmak bizler için büyük bir değişiklik.

Kaldı ki Joker’e dair bu zamana kadar yapılan bütün açıklamalar da ’bunun farklı bir yapım olacağı’ yönünde. Bir süper kahraman, süper kötü ya da çizgi roman uyarlamasından ziyade, bir karakter filmi izleyeceğiz.

- Reklam -

Hal böyle olunca da yapımın festival şansı oldukça artıyor. Oscar adaylığı ise işin farklı bir boyutu.

Venedik Film Festivali’nde Joker için yapılan yorumların büyük çoğunluğu hayli olumluydu. “Karanlık“, “cesur” ve “inanılmaz derecede havalı” gibi tanımlamalara rastladığımız film için festival direktörü Alberto Barbera’dan da ilgi çeken açıklamalar geldi.

joker phoenix oscar

Deadline’a konuşan Alberto Barbera şöyle diyor:

‘Joker’in Oscar Şansı Çok Yüksek’

“Joker’in şansı oldukça yüksek. Kesinlikle yarışın içinde olacaktır. Tahmin edilmesi oldukça güç bir hikâye. Joker’den eminim.”
92. Akademi Ödülleri’nin Şubat 2020’de sunulacağını göz önünde bulundurursak şimdiden yarış ihtimali için konuşmak erken gözükebilir. Ancak şunu da unutmamak gerekiyor ki Venedik Film Festivali, Oscar için gerçekten de önemli bir kapı. Joker bu hafta sonu düzenlenecek törenden ödülsüz dönse bile Oscar için yarışta yer alabilir.

Zaten Warner Bros.’un Joker’in detaylı tanıtımını San Diego Comic-Con’a değil de Venedik gibi bir festivale saklama niyeti de bu yarışın içinde olma hedeflerini gözler önüne seriyor.

- Reklam -

Black Panther Sonrası Oscar’da Joker İhtimali

Elbette Akademi’nin Black Panther’den sonra ödüllere başka bir çizgi roman yapımını davet edip etmeyeceği merak konusu.

joker movie oscar

Tüm bunlar şimdilik bizleri daha fazla  heyecanlandırmaktan başka bir işe yaramıyor. DC’nin güçlü bir filmle sahalara dönmesi ve üstündeki olumsuz algıyı bir an önce dağıtması en büyük dileğimiz.

Joker filminin 4 Ekim 2019’da ülkemizde vizyona gireceğini hatırlatalım. Yapım vizyona girmeden önce Toronto International Film Festival ve New York Film Festival’da da boy göstereceğini hatırlatalım.

Peki sizin görüşleriniz neler? Joker’i Oscar yarışında görür müyüz dersiniz? Hangi kategoriler için şansı olabilir? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da bizlerle paylaşmayı unutmayın!


Joker’den Göz Alıcı Final Fragmanı

* Joker Rolü Joaquin Phoenix’i de Neredeyse Gerçekten Çıldırtacakmış

Kaynak: ScreenRant

Devrim Beyaz

Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü mezunuyum. 2016'dan beri serbest editörlük yapıyor, çeşitli internet siteleri ve dergiler için haber ve incelemeler kaleme alıyorum.

1 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for LordKratos LordKratos dedi ki:

    En iyi oyuncu ve en iyi yönetmen dalında Oscar alabilir bence.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Devrim, Yeniden Ön Okuma

Devrim, Yeniden: Latin Amerika’dan Yükselen Coşkulu Bir Anlatı

Watchmen

Watchmen Dizisinin Yayın Tarihi Belli Oldu